Jump to content

Nybakt hønemor

Medlemmer
 • Posts

  1,151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Nybakt hønemor last won the day on October 23 2014

Nybakt hønemor had the most liked content!

About Nybakt hønemor

 • Birthday 04/23/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ivarstova.com

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Hardanger

Recent Profile Visitors

9,237 profile views

Nybakt hønemor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. Pleie du ta egg frå ei klukkhøne og legge i rugemaskina? Einaste gongene eg gjer det er viss høna har gått frå egga men då er det som regel for seint Eg pleie nå helst gjere det omvendt og gje klukkhøna egg frå rugemaskina. Det viktigste er å passe på at høna i utgangspunktet har egg under seg som skal klekke samtidig, dvs at dei er rugd på like lenge. Merke egga med ein gong ho legg seg klukk så ikkje egg frå andre høner havner under ho og det hoper seg opp med egg og egga har vidt forskjellig klekkedag. Dersom ho har dei samme egga frå dag 1 kan eg ikkje skjønne at du treng rugemaskin til den jobben. pjokkeline: Ta vanntesten som camy foreslår. Lukka til.
 2. Eg har fleire høns som pga myting har fått verpestopp. Nå er dei nett ferdig med myting og har komt igang igjen med verpinga så smått. Lurer på om eg har det for varmt og for lyst hos dei om vinteren? Samme skjedde i fjor sommer, men dei som myter er stort sett kun fjorårets kyllinger hos meg, eldre høns myter ikkje nå forutenom ein trio av mille fleure. I fjor også var det årsgamle høns som kom tidlig igang med mytinga. Så eg trudde det kanskje hadde noko med det å gjere. Meiner eg har høyrt andre også seie at det går seg til når dei vert eldre. Så det er teori nr 2 eg har. Men eg veit ikkje.. Uansett har dei kome igang igjen med verpinga etterpå. Men...såg nå at du ikkje skreiv noko om at dei var i myting.. Nå byrja dei å legge egg? Du skreiv dei var ca 1år, viss dei har verpa heile vinteren og våren så kan dei fort ta seg ein verpe pause nå.
 3. Regn igjen.. :( Men me hadde ein nydeleg dag igår, både folk og fe var ute og nytte dagen frå morgon til seine kvelden.

 4. Ikkje for å vera ekkel men eg trur du skal vera forsiktig med å snakke om statistikk når det kun er 7egg av kvar sort du har hatt i maskina. MEN eg har eit liknande problem med ein av mine raser, eg har kun ei høne men har rugd ut alle egga etter ho, alle egg er frødde og alle utviklar seg men ingen utenom ein klekker. Og den eine som klekte hadde sving på halsen. Tviler på eg kan skylde på rugemaskina for eg hadde ekstremt godt resultat på dei andre egga og enda med over 30kyllinger av ulike andre raser. Trur det var 3egg som ikkje klekte. Så eg trur iallefall at hos meg er det innavl som er problemet. Men eg har også hatt slike resultat der eg ikkje kan skylde på andre enn maskina eller meg sjølv. Så då er jo spørsmålet kva andre erfaringer du har med maskina. Mange er litt raske med å trekke den slutningen at det er innavl eller sjukdom som er problemet og gir oppdretteren skylda. Nok ein grunn til at mange ikkje vil selge rugeegg og iallefall ikkje sende pr post.
 5. Er det spesielt nokre av dei voksne som er verst? Isåfall kan det vera lurt å ta dei vekk (dersom du har mulighet til å ha dei ein annen plass i mellomtida)nokre dager for så å sette dei inn igjen i flokken. Her går vokser kyllingene opp vedsida av nokre voksne høns med netting mellom så dei ser kvatrandre. Då blir dei vane med kvarandre med trygg avstand. Har du mulighet til å lage til noko slikt?? Ser at ditt fyrste innlegg er datert 3.juni, så eg tenkjer dei klarer seg bra ellers hadde det nok galt før. (ei eg solgte kyllinger til, mista fleire når ho sette dei inn i flokken sin. Men pass på at dei får tilgang på mat og drikke slik fuglemakeren nevner.
 6. Eg blei nå litt usikker, kanskje andre i ditt området eller med tilsvarande minusgrader har eit betre svar. Her vest kjem me ikkje ned i -20. Det har iallefall litt med kva rase du har. Raser med stor kam kan lett få forfrysninger på kammen ved så lave temperaturer.
 7. Ynskjer alle hønsefolk ei god pinsehelg!

  1. Prisilla

   Prisilla

   God pinse til deg og ;)

  2. Walsvikjen

   Walsvikjen

   God pinse til begge to :)

 8. Kyllinger som skal bli kvite i fjørdrakta er jo lysegule i duna når dei er nyklekte. Kvite dun kyllinger har eg aldri sett iallefall.
 9. Hei, ser du eller FK anbefaler Tuppen til småkyllinger, men kvifor har dere då begynt å produsere den i pellets form? Å knuse pellets til x-antall kyllinger utover klekkesesongen er totalt uaktuelt for min del. Anbefaler dere ikkje oppdrett 2 til kyllinger hos oss med hobby fjørfe?
 10. Bakdelen med å ikkje ha tak over verpekassene er at dei iallefall hos meg vagler seg på kanten og bæsjer nedi reiret
 11. Huff ja det var ikkje kjekt. Viss du ikkje får tak i aggregat så pakk maskina inn, feks i ei dyne så holder den enda betre på varmen forhåpentligvis. Men ring foralldel rundt å spør etter eit aggregat. Kor bur du? Du kjenner ingen utenfor det området der strømmen skal vera borte som kan hjelpe deg? Eller kanskje nokon her kan hjelpe deg viss det viser seg at avstanden er kort.
 12. Dersom dei hopper er det lopper og er dei brune og legger mørke egg i fjørene (ikkje i drueklaser som lusa) så er det brun midd. Det hadde eg på mine i fjor. Raud hønsemidd er jo også ein midd. Den er raud når den har sugd blod og er vel den som er verst å bli kvitt. Brunmidden har heile sin syklus på dyret. Loppene bur vel i reiret. Kan vera lurt uansett om det er midd/loppe/lus å bytte ut reirmaterialet hennar.
 13. Nei, det er ikkje mulig, det er berre tull. Ein høyrer om folk som har klekt ut 1 kylling på badegolvet eller i bh osv. Men dei har nok hatt ufatteleg flaks, eg tipper på du vil ende opp med å bruke masse penger på prøve å få fram kyllinger og er du VELDIG heldig ender du kanskje opp med ein stakkars kylling. Spar pengene til rugemaskin eller drivstoff så du kan hente deg kyllinger. Husk dei fleste hobbyer koster litt. Ps. Me er mange her som kjenner oss igjen i det du skriver (inkl. meg) og nå eit pr år etter eg begynte med høns har eg to store rugemaskiner, dei 3 hønene er blitt til over 50stk :-O Så du er herved advart..det er lett å bli bitt av basillen..
 14. Eg har hatt silker i nesten eit år men dei har alltid gått i gårder med tak fram til nå. Igår var det ein som fortalte meg at silker ikkje tåler å bli våte og kan dø. Eg skjønner jo at det kanskje kan stemme seinere på året når det vert kaldare i været. Men nå på sommaren kan eg vel ha dei ute utan å beskymre meg sjølv om det regnar? Nå byrja det nett å regne og då gjekk dei inn i huset sitt. Bør eg flytte dei i ein annan gård? (då får dei mindre plass)
 15. Det ligger ei på prydfugler.no. Ingen vits med enda fleire lister meiner eg.
×
×
 • Create New...