Jump to content

Linda2

Medlemmer
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Linda2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Jeg har seks vaktler i et lite hønsehus av type byggesett fra dyrebutikken. Det lille huset har jeg isolert med isopor og rikelig med halm. Her er det foreløpig frostfritt. Ute har de tak og to vegger. Likevel er det nokså værutsatt, og dekket (halm) er ofte vått når regnet står på. Det er nærmest umulig å holde det tørt og fint i utegården. Vaktlene foretrekker å være ute i all slags vær, også om natten. De går inn for å spise, men så ut igjen. Regulerer de selv hva de tåler?! Og hvilket dekke vil dere anbefale i den overbygde utegården?
 2. Ja, det forklarer selvsagt blodet, det tenkte jeg ikke på. Voldsom aktivitet, ja. Det ser ellers ut til at det går veldig fint å ha dem sammen nå - heldigvis!
 3. Jeg har to voksne vaktler, én høne og én hane. Nå skal de få selskap av syv kyllinger, og det blir nok fint særlig for høna. Etter å ha vært adskilt med netting i en ukes tid har jeg de siste dagene forsøkt å la dem gå litt sammen. Hanen parrer seg ivrig med en del av kyllingene, men jeg kan ikke se at det er noen hakking. Kyllingene er 4 1/2 uke nå, så jeg regner med de tåler behandlingen. Jeg ser en del blodspor i buret, men jeg kan ikke se skader på noen av kyllingene. Er det ufarlig for dem å gå med den voksne hannen, og er det vanlig med litt blod? Jeg tenker å sette hanene i eget bur så snart jeg vet hvem de er, og la dem gå sammen uten høner til de er utvokste. Noen som har god erfaring med dette?
 4. Å, så bra! Mine går ut og inn som de lyster, og får dermed med seg rikelig med dagslys. Skal huske denne tråden til vinteren, når det kanskje blir behov for noen timer med lampe inne.
 5. Vi klekket 13 vaktelkyllinger i månedsskiftet, og mistet dessverre 3 ganske kjapt. Disse tre ble klekket to dager etter de andre, tok ikke til seg næring, vokste ikke og sjanglet rundt. Nå har en av kyllingene som er igjen fått samme "symptomer". Den er superslapp, vil kun ligge på én side, og drikker kun noen dråper når jeg dypper nebbet i en skje. Ingen forstoppelse, så vidt jeg kan se. Noen forslag til behandling? Vil ikke miste denne!! Lurer også på når jeg kan sette kyllingene ut uten varme, og hvor lenge dere knuser foret?
 6. Her har det også vært pauser i eggleggingen, tror det er vanlig. Etter en liten uke var eggleggingen i gang igjen. Jeg bruker treflis inne og halm ute. Syns det fungerer godt! I tillegg pleier de gjerne å få litt nyslått gress, lyng og mose.
 7. Tusen takk, da stresser jeg ned! Maskinen står på et bad vi ikke bruker, uten vinduer og dusj og sånt styr, så temperaturen er nok stabil. Da hiver jeg bare i en skvett vann her og der, og fyller godt på når det nærmer seg! Kvaliteten på eggene er jeg ganske trygg på
 8. Fikk i går en Janoel12 i posten, og nå surrer og går den. Bruksanvisningen var jo kinesisk (bokstavelig talt!), så da lurer jeg på om noen andre har erfaring med denne. Hvordan justerer jeg f.eks. fuktigheten? Må jeg bare fylle i lite eller mye vann? Jeg har ikke hydrometer
 9. Det er tak over utedelen, ja. Huset er tilsvarende dette: http://www.tilboligen.no/utemiljo/utstyr-til-husdyr/kanin-og-hons/honsehus-honsehus-med-plass-til-opptil-4-honer Når omtrent går deres til ro? Har noen ganger tatt dem inn før jeg legger meg selv, og da ha de gjerne allerede laget seg til med sovegrop og greier.
 10. Jeg har også lært 1mnd i romtemprratur eller 3 i kjøleskap - men jeg er ingen ekspert
 11. Har en vaktelfrøken med make som bor i et lite hønsehus med utegård i hagen. De styrer selv når de går inn og ut. Nå har vi fått problemer med katt og kråke som skremmer vettet av stakkarene. De tør ikke gå ut, er blitt superskvetne, og har sluttet å legge egg. I natt måtte jeg ut kl 03 for å jage rovdyrene unna. Noen som har tips til løsninger? Bør jeg stenge vaktlene inne mellom 20 og 07, f.eks?
 12. Skjønte plutselig nå at jeg må etterlyse kyllinger på kjøp og salg og ikke her, beklager!
 13. Vi seks vaktler i hønsehuset som er seks uker i morgen, og i dag kom første egget! Stor stas! Dessverre ser det ut til at minst tre er hanner, de har tydelig skum. I tillegg har jeg én til mistenkt, men kom ikke noe skum fra ham i dag. Gjør det alltid det? Jeg lurer også på en av hønene, da jeg trykket forsiktig på henne kom det noe ut som definitivt hører til på innsiden. Jeg må jo bare sjekke senere om det er trukket tilbake i kroppen, men jeg lurer på om dette er noe dere har sett før? Hun ser ellers ut til å være kvikk og fin. Kjedelig hvis vi må slakte fem av seks allerede nå, da må vi jo bare skaffe flere snarest mulig. Noen som klekker vaktler i Bergensområdet eller Askøy?
 14. Ok, takk! Da satser vi på at det går bra noen uker, og at de etterhvert kan bli middag
 15. Da viser det seg at vi skal få en liten flokk med kyllinger som er ca to uker gamle her. Stemmer det at man ikke kan se forskjell på kjønnene så tidlig? I såfall må vi jo luke ut hanene på et tidspunkt, og da lurer jeg på hva som fungerer best: Kan kyllingene gå sammen frem til hanene har slaktestørrelse (når er det), eller er det best å ta dem med én gang vi vet hvem de er? Siste syns jeg i såfall er trist, synd å måtte avlive om det ikke er til matauk Vi har ikke mulighet til å holde hanene adskilt.
×
×
 • Create New...