Jump to content

rino

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About rino

 • Rank
  Nyklekt
 • Birthday 07/26/1971

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Gudbrandsdalen
 1. Mille-fleur er det gamle navnet på en dvergrase med fotbefjæring,og mille-fleur er egentlig navnet på fargen som vi kaller porselensfarget,eller som fargen nå heter,rød-brun porselensfarget.Mille-fleur er vel fransk,og betyr noe sånt som "tusen blomster",og henspeiler vel på alle de hvite prikkene i fjærdrakten.I våre dager heter rasen Fotbefjæret dverg,og finnes i mange forskjellige farger.Fotbefjæret dverg finnes også i en variant med skjegg,men jeg har aldri hørt om denne varianten i Norge. Antwerpen skjegghøns er en selvstendig rase,og har ingen ting med fotbefjæret dverg å gjøre.Et mulig slektskap i fortiden er det kansje.Det skal jeg ikke begi meg inn i. Så finnes det mange belgiske raser av små dverghøns,hvor alle i dag,meg bekjent er selvstendige raser.Disse er sikkert avlet ut fra et fåtall små dverghøns en gang i tiden.Ellers kan du gå inn på sidene til "Nordisk specialklub for fodbefjerede dværge".Her er endel av disse rasene beskrevet.Det ligger iallefall en link dit på Hønsesafari. Håper ikke dette ble enda mer forvirrende...
 2. Denne linken handler jo,såvidt jeg kan skjønne,om profesjonelle produsenter.Det vi snakker om her er hobbybesetninger.Uansett er utsetting av fremmede arter i naturen faunakriminalitet av verste sort,og dette bør man ikke oppfordre til på et seriøst forum.Hobbyen vår blir uglesett mer enn nok fra enkelte hold allerede,i forbindelse med spredning av sykdommer o.l.
 3. "Jeg undres litt over dere her på forumet, da jeg har fått et inntrykk at dere ikke lengre jobber med fjærfe forbundendene tidligere sto for." Hva mener du egentlig med dette? Dette bør du kansje spesifiserte nærmere...
 4. rino

  Hønsetrøbbel

  Gener for agressivitet arves på lik linje med andre feil,og derfor skal man passe på og sortere ut slike dyr,og slakte dem.Slakting er etter min mening en naturlig del av det og holde høns.Jeg har ingen problemer med og slakte og spise høns jeg selv har hatt,da jeg vet de har hatt et godt liv.Jeg har større problemer med og spise kyllinger og broilere fra disse kylling-konsentrasjonsleirene som forsyner markedet med kyllinger av 3-klasses kvalitet.Vel,det er en helt annen diskusjon...Jeg skjønner at noen har problemer med og slakte dyr,men man kan jo få andre til og gjøre det.
 5. rino

  Hønsetrøbbel

  Denne hanen skal du slakte.En hane som angriper mennesker,er ikke en adferdssunn hane.Dette er en stor feil mange gjør i avl med høns,og resultatet er haner som denne,som er agressive.Det høres brutalt ut,men det beste er og avlive ham,og skaffe en ny hane fra en besetning hvor dette ikke forekommer.
×
×
 • Create New...