Jump to content

Solo

Medlemmer
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Solo

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday 01/01/1

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.hemsveien1.com

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Vestfold
 1. Etter det jeg hører skal det være økt forekomst av salmonella i år. Det er ikke til å unngå at våre høner er i nærkontakt med ville småfugler og dermed er de jo ekstra utsatt for smitte. Alle hønene er til synelatende friske og raske. Likevel er jeg noe betenkt når det kommer til bruk av eggene. Bekymrer meg ikke for å spise hardkokte egg eller benytte de i kaker osv, da jeg regner med at evt salmonella uskadeliggjøres, men når det kommer til å benytte rå egg eller bløtkokte egg f.eks. føler jeg meg ikke like trygg. Smitte i kjøttet er ikke aktuelt for oss da vi ikke slakter og spiser fuglene. Etter å ha begynt å bekymre meg for dette safer jeg gjennom å kjøpe egg de eggene som ikke skal varmebehandles av meg, på butikken. Syns kanskje dette er litt unødvendig når kjøleskapet allerede er fullt av egg ;-) Er det noen jeg kan se etter hos fuglene? Bør en kontrollere dyrene for evt smitte? Hvordan gjør vi evt dette? Hvordan og av/hos hvem? Holder det å kontrollere noen få eller må alle undersøkes? Gis det medisin forebyggende?
 2. Vi har planer om å ta moskusendene våre, ei and og en andrikk, inn i låven når det blir kuldegrader/snø og så slippe de ut igjen til våren. Endene vil i inneperioden ikke ha tilgang på utearealer. Vi har fått spørsmål fra noen kjente om vi har muligheter til å ta vare på deres moskus-par (også her ei and og en andrikk) i vinter. Dette vil kun være mulig for oss dersom de kan gå sammen som en flokk. Mine spørsmål er: 1. Kan vi la to ukjente par gå sammen inne som en flokk? Eller vil dette være å be om bråk? 2. Hvor stort areal bør endene få til disposisjon inne? Hvis de forblir 2, og hvis de blir 4?
 3. Husk at egg som er befrukta har mindre holbarhet enn ubefrukta egg
 4. Oi! Så bra! Gir egg110 mindre sunne egg? Jeg fôrer på egg110. Jeg har også reagert på at plommesekken sprekker så lett. Eggehviten er helt gjennomsiktig / hvit. Jeg gir egg110 siden FK hos oss ikke fører oppdrett2. Kylling3 gir så lite farge på plomma, derfor har vi gått bort fra det til voksne dyr.
 5. Dersom du selger noen av kyllingene vil klukkhøna neppe reagere. Kyllingene derimot kommer nok til å rope på moren sin i starten. jeg har solgt kyllinger fra klukkhøne, og ikke hørt noe om at det ble et problem. Høna hadde 5 kyllinger og reagerte ikke når jeg tok bort to. Hun bare fortsatte å passe på de tre hun hadde igjen. Har ingen erfaring med å ta bort alle, men vil tro høna raskt finner seg til rette uten kyllingene. Vil tro hun reagerer mer om hun kan høre, men ikke se kyllingene sine?
 6. Takk for svar! Jeg har kjøpt fuglesand men den inneholder ikke trekull. Hvilken type bruker du?
 7. Jeg tror nok det vil gå bra, men hold et ekstra øye med de den første tiden!
 8. Jeg har et fellesreir hvor det ligger to høner klukk i hvert sitt hjørne. De skifter ikke plass, men jeg ser at noen av eggene av og til flyttes fra det ene reiret til det andre. Nå har jeg tenkt å gi den ene høna noen kyllinger. Kommer den andre høna til å fortsette å ligge på sine egg eller kommer hun til å forsøke å ta over kyllingene til naboen? Bør jeg sette opp et skille i reiret for å dele rugeplassene? Eller bør jeg la begge hønene få kyllinger for å unngå trøbbel?
 9. Vi har brukt kromat kylling 1 til unge kyllinger og kromat kylling 3 når de blir litt eldre. Oppdrett 2 er sikkert bra, men FK hos oss tar ikke inn dette uten at du bestiller på forhånd. Vi pleier å knuse fôret de første dagene for å være sikker på at kyllingene får i seg maten. De foretrekker helt tydelig "mel" framfor pellets. Hvis jeg husker riktig er Oppdrett 2 noe løsere i formen og denne knusinga er ikke nødvendig. Det er jo en fordel. Kylling 1 inneholder et stoff (antibiotika?) for å motvirke kocsidiose dette gjør ikke Oppdrett 2.
 10. Solo

  Rugere?

  Vi har inntil nylig hatt en liten gruppe sussex hvor et par høner la seg klukk. Veldig flinke og tålmodige mødre, men fryktelig hissige mot folk i tiden de lå klukk og fikk gå med kyllinger. ;-) Ellers veldig rolige og behagelige høns.
 11. Jeg hadde tatt sjansen på at det går bra. Jeg har hatt dvergkyllinger sammen med kyllinger av større raser. Aldri opplevd det som noe problem. Mora er varsom uansett, det er i allefall min erfaring.
 12. Solo

  stor+dverg

  Hanen parrer hønene uavhengig av rase og størrelse. Så ønsker du renrasede kyllinger må hane og høne av samme rase plasseres for seg selv. Det sies at du må la de gå sammen i tre uker før kyllingene kan garanteres å være renrasede, men dette tror jeg er en ekstrem sikkerhetsmargin. Så til hjemmebruk kan du nok tatt sjansen på å ruge tidligere, men ønsker du å selge kyllinger bør du følge anbefalingene for å unngå usikkerhet og evt reklamasjoner fra kunder som føler seg lurt hvis kyllingene viser seg å ikke være renrasede likevel.
×
×
 • Create New...