Jump to content

Exentra

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Exentra

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

716 profile views
 1. I forgårs valgte vi å avlive en av Orpington-jentene våre.. Hun var bare seks mnd.. Vi kom i fjøset og hun satt bare å stura, ville ikke spise eller hilse(de kappes jo vanligvis om oppmerksomhet når vi er der!). Ved en kjapp kikk, fant vi en lang "kabel" bak henne(fem cm lang, ca to cm tykk), rød og blodig og lys på enden. Tarmkolaps var det jeg tenkte først, men tok en kjapp telefon til dyrlegen for råd. Han var enig, og vi bestemte oss for å avlive jenta... Men da jeg begynte å kikke nærmere på kabelen bak henne, var det jo et skinn-egg ytterst!?! Hva var dette for noe?!? Sitter egget fast så langt ute av høna?? Dette har jo gått rimelig kjapt også, seinest kvelden i forveien var det slett ikke sånn.. Hva har skjedd??
 2. Vi har fem høner nå, pluss fire kyllinger(som ikke er sammen med de andre enda). Problemet mitt er tre av de, to Lohman og en Australorp. De nekter å verpe, IKKE snakk om så mye som ett egg.. Sånn har de vært nå siden mars/april.. Fra januar har de verpa lite, ett og annet egg i ny og ne(tilsvarene ca ett egg hver i uka eller denslags).. De myta i høst. Men nå er det altså helt stopp.. De bor i et lyst og trivelig hønsehus, fri tilgang på mat og ellers helt greie forhold. Er ute nå og da, men pga veldig mye rovdyr her, tør jeg ikke ha de ute når jeg ikke er her sjøl. De to små er flinke, der kommer det ett egg fra hver daglig. De har hatt en liten pause i vinter/vår de også. Hele gjengen roa ned verpinga på nyåret og disse to begynte å verpe igjen etter et par mnd.. De tre som ikke verper er røde i kammen og alt tilsier at de burde verpe, men de gjør det ikke likevel. Finner heller ikke knuste egg eller eggeskall noen steder så de spiser ikke eggene. Har pr i dag ikke hane, det kommer med kyllingene som er på tur.. :) Så hvor lenge er det vanlig at hønene tar fri? Syns liksom også det er så rart tidspunkt å ta fri på.. Eller..?
 3. Jeg har en ett år gammel Lohman-frøken som gir meg litt hodebry.. Vet ikke om hun er tidligere egg-produsent, men kan være naturlig å tro det. Hentet henne i sommer, fikk vite at de kom fra en frisk besetning og alt var bra. Og ingenting tyder på annet heller..:) Jeg henta tre, og etter veldig kort tid oppdaga jeg at hun her var fryktli løs i magen. Så jeg ble råda av dyrlegen og et medlem her, til å gi henne Ropa Bird. Dette gjorde jeg, og det hjalp. Hun verpa ikke, og vi(dyrlegen og jeg) tenkte det var pga mageproblemer. Så gikk dette over, og hun ble veldig fin etterhvert. Fortsatt litt slank, men sprek som en kule, og jeg begynte å finne et og annet "annerledes" egg som jeg tror kommer fra henne. Det ene var et skinn-egg, og det andre var et halvt skinn-egg. Men nå plutselig, i går kveld, finner jeg masse hvitt gush ut av rompa hennes..:o Dette vet jeg ikke har vært der før, for jeg har "snust" i baken hennes konstant for å lete etter diare/sår osv.. Har hørt at dette kan være et tegn på eggleder-betennelse? Erfaringer med dette? Ingen av de andre er noe syke i det hele tatt, og de verper som kuler..
 4. Altså.. Så nåt en hane parrer høna, så kommer det befruktede egg flere uker etter? Jeg har alltid trodd at hanen befrukter ett egg i slengen..
 5. Dette må jeg bestille! Tusen takk for tips, begge!
 6. Kan prøve å gi Biola først ja, så ringe dyrlegen imorra å få noe mer til henne. Men hvordan gir jeg henne det? Vaska rompa hennes i går, og der var det bæsj fra lenge tilbake.. Fikk henne ikke helt ren..
 7. Jeg har en Lohman-høne på knappe ti mnd.. Henta henne for to uker siden, i en flokk på seks. Hønene på denne gården, var litt så som så.. Flere mangla haler, var nakne under magen osv. Men de la egg som kuler.. Har vært fem egg daglig nå siden de kom. Den ene var helt brun under magen. Jeg oppdaga det ikke før jeg kom hjem, for bonden var mest intr i å få hønene ut av fjøset og dra. Og jeg hadde kjørt to timer for å hente de, så jeg lot det gå. Så det dagen etter selvsagt, og tenkte å gi henne litt tid med tanke på flytting/stress/for-forandring. Men nå er bare verre.. Syns hun er blitt rar i fasongen(tynn?), og halen(det lille hun har av hale) er også blitt brun. Sambo pleier å sitte ute med de på dagen, og da hadde han studert henne. Det rant væske i rompa hennes veldig ofte, nesten jevnlig. Han greide ikke å se farge. Bæsjen hennes er brun, sjokoladebrun, og løs. Hun er kvikk ellers, spiser og drikker normalt. Kan prøve å få tatt et bilde av henne, hvis det hjelper..? Har prøvd å gi henne youghurt naturell, men det ble ikke godt mottatt.. Dette har hun jo hatt før min tid, så det kommer vel ikke særdeles av flyttinga. Men nå er det gått såpass lang tid, hvor lang tid skal hun få med tanke på forandringene? De andre hønene er forsåvidt greie.. En er naken under magen, en mangler halefjær og en annen er hakka på hodet. Men ingen har løsmage og ingen er tynne. Tips?
×
×
 • Create New...