Jump to content

MLG

Medlemmer
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

MLG's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Hei! Nå har det dukket opp noen nye spørsmål ang vaktler. Vil det gå bra hvis de får en takhøyde på 2 meter. Kan man ha det litt lavere eller er det da fare for at de vil skade seg når de letter? Noen som har noen mål kanskje. Også lurte jeg på hvordan de takler å bli flyttet på. F eks fra et sommerbur som de er i om sommeren og til et vinterbur om vinteren. Vil gjerne ha sommerburet/huset i litt størrelse for så å ha de i et litt mindre et om vinteren i en garasje. Vil det gå bra...?
 2. Ok.., tusen takk for svar Det vil komme godt med til planleggingen av vaktelhus/hønsehus til sommeren
 3. Det jeg har lest inntil nå er 3 høner uten hane. Jeg har ikke bestemt meg for hva vi skal ha enda, vaktel eller høner. Jeg hadde tenkt på 5 stk uten hane men det blir kanskje for mange...? Grunnen til å ikke ha hane er vell bråk.., har forstått at de lager en del lyd. Bor jo i tettbygd strøk så vil ikke at dette skal plage naboene.
 4. Tusen takk for svar! Vil gjerne ha flere innspill ja kanskje noen her som har vaktel uten hane eller vet hvor mange høner som er ideelt å ha uten hane.
 5. Hei! Er litt nysgjerrig på dette med vaktler. Lurer på hvor mange vaktelhøner man kan ha uten hane? Har skjønt at de kan være litt stygge med hverandre, blir dette værre hvis man ikke har en hane i flokken?
 6. Takk for flere innspill! Ja, det er sant det, gutten min er litt forsiktig av seg og vil nok få mest glede av en dverg rase. Jenta mi som er yngst er mye tøffere og synes høner (alle salgs fugler egentlig) er kjempespennende og viker ikke unna haner som er nesten like høye om henne. Så nå må vi bare finne vår rase, så til våren kommer det forhåpentligvis noen høner i hagen Gleder meg veldig!
 7. Er chabo ganske hardfør med tanke på kulde? Veldig glad for flere innspill om rase
 8. Tusen takk for svar Silkehøns har jeg sett en del på. De er jo utrolig fine, men har blitt litt usikker på de og også Dverg kochin akkurat pga det med at de legger seg ofte å ruger. Kommer jo ikke til å ha hane selv om jeg har hatt veldig lyst til det. Det med rase er veldig vanskelig Er jo så mange fine, men så er det det å finne de som passer oss best Har jo ikke så mye erfaring med så mange raser så er greit å få litt innspill fra dere her inne. Har også blitt litt usikker på fotbefjæret dverg som etter det jeg har forstått også kan legge seg å ruge en del. Chabo har jeg ikke sett så mye på, virker veldig fine de også med godt gemytt. Vanskelig, vanskelig...Legger disse rasene også greit med egg?, har hørt litt forskjellig om silkene.
 9. Hei! Vi har tenkt litt å anskaffe oss noen høner, har tenkt på 2-3 stk. Vi bor i boligstrøk i trondheim og velger da å ikke ha hane med tanke på naboer. Så var det dette med rase... Vil vil jo gjerne ha noen som legger bra med egg, men trenger ikke være av de aller beste. Rolige og lette å få tamme da vi har et barn på 3 år og et på 1 år. Vil at de skal få glede av hønene. Har sett på mange raser og håper kanskje noen hær inne kan hjelpe oss å finne noen rolige, ikke av de mest bråkete typene (med tanke på naboer), lette å få tamme. Noen av de rasene vi har sett på: Australorp Brahma Dverg kochin Fotbefjæret dverg Usikker om vi skal he dvergvariant eller ikke. Det blir ikke sånn veldig stort hønsehus så bør vell gå for de litt mindre variantene...? Veldig usikker der med tanke på hvor mye plass de bør ha for å trives. Har ikke mulighet til så veldig stort, tenkte uteareal på 4x4m ca. Håper noen kan hjelpe oss på veien med å finne noen barnevennlige rolige høner
×
×
 • Create New...