Jump to content

Kjevle

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Kjevle

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kjevle

  Fuglekasse

  Er det for sent å henge opp fuglekasse nå om en vil ha småfugl til å bygge rede der i år?
 2. Har hørt at moskusender kan slaktes etter bare 8-10 uker, må man vente så mye lengre med rouen ender? Hadde egentlig bare tenkt å ha dem 2-3mnd og slakte dem før jeg får nye moskuser
 3. Noen som kan forklare? Er det mulig å få Rouen ender til å bli tamme hvis man ikke har så mange? Holder de seg på samme plass, eller må de gjerdes inne? Hvor gamle bør de være før de kan slaktes?
 4. Så du vil heller anbefale den modellen som selges hos gamebird fremfor den litt gamlere modellen med ekstra vanntank?
 5. Hvilken av disse vil dere anbefale for ruging av moskusand egg? https://www.gamebird.no/produkt/rugemaskiner-og-deler/10-100-egg/brinsea-maxi-ii-advance
 6. lurer også litt på dette, ingen som har noen gode svar?
 7. Hvor mye kraftfor bør hver and få per dag nå som snøen har kommet og de ikke har fri tilgang på gress lengre? de har høy i huset sitt, men vet ikke om de spiser av dette eller bare bruker det som madrass.
 8. Den ene anda jeg har som er ca 10 mnd begynte å legge egg for 2-3 mnd siden. den hadde lagt 9 egg da jeg oppdaget reiret, jeg tok inn et par egg om dagen frem til det ikke var flere igjen. Hun fortsatte å legge et egg om dagen frem til jeg tok inn det siste, men da sluttet hun, og har ikke lagt et egg siden. Noen som vet hvorfor, eller hva jeg kan gjøre for å få henne til å legge egg igjen?
 9. Kjevle

  moskusegg

  Hadde tre moskusandegg i rugemaskinen, de har nå ligget i ti dager. Et av dem ser ikke ut til å ha vært befruktet, men i de to andre kan jeg se at plommen dekker vel kanskje en tredjedel, eller nesten halve egget, men jeg kan ikke se noen blodårer eller bevegelse. Kan det være at skallet er så tykt at jeg ikke ser blodårene, eller er det ikke noe håp? moskus skal jo ruge 10 dager lengre enn andre ender, så tenkte det kanskje tok litt lengre tid, men burde vel ha sett noe mer nå?
 10. Godt å høre, da kan jeg spise eggene jeg har i kjøleskapet med god samvittighet
 11. Hvor får jeg kjøpt en sånn? får de vasket øyne og ører i den?
 12. Finnes det noen automatisk vannautomat for ender? Sånn at de altid har nok rent vann til å drikke og å vaske hode? Har tre ender, men de må ha nytt vann minst en gang om dagen, noe som er litt vanskelig når jeg av og til er borte på jobb et par dager av gangen. De klarer seg jo fint selv ellers. Er moskusender.
 13. La for noen dager siden merke til at noen av endene mine drakk vann fra en liten pytt med grumsete regnvann, har fulgt med litt og sett at de har holdt seg mye der, så det er sikkert fullt av avføring også. Kan det være farlig å spise eggene pga dette? Og er det mulig å få dem til å skjønne at det heller må drikke vann fra den balja jeg fyller for dem hver dag med rent vann?
 14. Har noen andunger av indisk løpeand, hvor lenge må disse ha varme før de kan være ute i et uisolert hus?
 15. Noen som har prøvd denne? http://www.petworld.no/no/artiklar/rugemaskin-jn-24.html
×
×
 • Create New...