Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

HW. last won the day on March 6 2018

HW. had the most liked content!

Community Reputation

8 Nøytral

About HW.

 • Rank
  På vaglen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. HW.

  Tv

  Ja... men er det brune/fargede egg kan det være vanskelig å se.
 2. Fellesruging går bra her i alle fall. (Men har store felles verpekasser). Veldig søtt når de passer på de små sammen. Jeg ville heller hatt netting rundt reiret/åpningen enn å flytte klukkhøne. Er det for liten plass kan du kanskje kaste ut en høne el. to. Hun vil antakelig bare tilbake til det gamle reiret. Gi mat og vann i reiret og Flytte høne 2 d. etter når kyllingene er klekket og høna uansett vil ut.
 3. De må lære at de bor i det nye huset før du slipper de ut. Ville hatt de inne noen dager. Men siden det mangler vinduer er jo ikke det helt vellykket uten lys...Hvor stort er det? Foring må jo foregå inne uansett og de burde jo da ha lyst å finne for?
 4. Ja, dere vil bli pålagt restriksjoner for adgang til hønehuset (bare nødvendig stell, ikke besøk), må henge varselskilt på døra, bruke separat dress og fottøy når dere steller de og har ikke lov å ta noe som har med hønene å gjøre utenfor gården. Mm. Hvis jeg husker rett. Ganske upraktisk i.fh.t. at det er kosehøns altså. Så vet jeg ikke, men tror, at de krever nye rene blodprøver etter de 6 mån. som dere ev. må bekoste selv. Det må du spørre om, hvis det ikke er klart nok formulert i brev fra M.T. som du har fått/får. Jeg råket ut for å ha fått kyllinger m. IB-smitte uten at jeg merket så mye til det, og slaktet hele bunten, siden denne type " runddans" med M.T. med prøvetaking ikke fristet og jeg hadde planlagt å avle på hønene. Regnet med at det alltid ville vært en eller annen i flokken på ca 20 som kunne være smittebærer mens de andre var friske... Lykke til!
 5. Er også mulig at rugemaskina ikke virker som den skal og gjør klekking vanskelig/umulig. "Reservemaskina" her fant jeg ut er slik. Blir for varme steder inne og eggene tørker for mye innvendig - tror jeg. Ikke hatt dette problemet m Ovation 28. Har hjulpet ut flere slike kyllinger og de er spreke og fine og det er jo ikke deres feil om de sitter fast i skallet. Viktig at måleinstrumentene er gode. Tror dette er problemer som hører sammen m "billige" rugemaskiner.
 6. HW.

  Valgets kval

  Hei! Finn rasefjørfeforening i Rogaland via NRFF (Norsk rasefjørfeforening) sin hjemmeside. Så vidt jeg kan skjønne er det veldig aktivt miljø der.
 7. Ja. Foringsautomat, så spiser de så mye de vil. Oppdrettsfor! Går å lage automat av en melkekartong som du legger ned, klipper hull i ene siden litt opp så for ikke drøsser ned, og fyller for i og lukker. Har kjøpeautomat også, men synes dette er greit etter hvert når de vil sitte oppi foret og rote og bæsje. KOselig med første kyllinger!
 8. Samme som høns ellers, 21 dager. Hvis jeg ruger flere raser sammen er det ofte Island som er først ut, mener jeg å huske.
 9. Vi kjøper ikke kyllingkjøtt på butikken. Slakter egne hanekyllinger. Wyandotte, Faverolles, OrpingtonxMarans. God mat.
 10. Jeg skjønner ikke helt behovet for å gruppere etter rase i så tidlig alder. Er jo mange måneder til før de blir kjønnsmodne. Hvis du skal sette kyllinger sammen med voksne høner lønner det seg nok at de er blitt litt større og kan hevde seg bedre i flokken i fh.t. mat, vann og plass. Ellers må du jo ha et sted for kyllingforing og vann i det andre huset der de voksne hønene ikke slipper til. Andre høner er jo ikke interessert av å ta seg av kyllingene til hønemora, heller det motsatte. Jeg ville i alle fall ha ventet til hønemor selv ikke lenger viser interesse for kyllingene og flyttet etter det. Synes det er mest praktisk for meg at mora selv passer på, i tillegg til å slippe stress ved flytting når de er små, også hvis de ikke skal settes sammen med andre.
 11. Hei! Tror ikke noen av de rasene/fargene du spør etter er kjønnsvisende. Kan ta feil, men kan ikke huske å ha lest noe. Har selv bl.a. Gull sortrandet Wyandotte og bryr meg ikke om sortering. Overskuddshanekyllinger blir uansett god middagsmat. Det som er mulig er å se på generelle ting som f. eks. at hønekyllinger ofte er større og utvikler fjørdrakt og hale raskere i løpet av de første ukene, enn hanekyllinger for å få en pekepinn, men helt sikker kan en jo ikke være. Så vil fargen på kammen være forskjellig etter hvert da hanene får mere oransje/rødtoner og hønene forblir gulaktige. Kan det være ved ca. 6 uker og utover, tro?
 12. Ja, men disse var ruget i under 1 1/2 døgn...
 13. Ser ut til at jeg klart å redde ruge-eggene når rugemaskina plutselig helt sluttet å virke. Lyste i gjennom i dag, etter ca. en uke og det ser normalt ut! Det jeg gjorde var at når jeg heldigvis ganske raskt oppdaget at maskina hadde stoppet, la jeg hele rugemaskina oppå en varmematte for planteformering med en dundyne utenpå. Snek inn en termometerledning først uten å åpne, for å kunne følge med. Tok noen timer, men Temperaturen kom opp til ca. 35 grader og det var fuktig. Så fikk jeg i løpet av under ett døgn heldigvis tak i en reservemaskin. Var noen timer med mindre fukt mot slutten når jeg måtte ta av toppen for å se om det var noe feil som kunne ordnes lett. (Det var det ikke...) Håper nå at resultatet blir brukbart, siden det ser ut helt som det pleier!
 14. Våre Brahma hopper nå greit opp 1,30 meter i alle fall... kanskje mere- Men flyr ikke. Hva med Dvergkochin da? Har egentlig store raser her, men så har det havnet en Dvergkochinhane her, som jeg tar vare på for en venninne. Blitt barnas favoritt (i tillegg til Brahma hanen). Veldig sosial og kosete. Vet de er veldig populære pga. sitt lynne og størrelse sammen med barn. Med tanke på at dere har litt begrenset med plass passer kanskje dvergraser bedre enn en av de største som finnes?
×
×
 • Create New...