Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

HW. last won the day on August 29

HW. had the most liked content!

Community Reputation

9 Nøytral

About HW.

 • Rank
  På vaglen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PÅ Wyandottene (og sikkert på de andre også, men har selv "Dotter") vil du snart og muligens allerede se forskjell ved at hanekyllingenes kam får litt rødere farge og at hakelappene begynner å vokse frem, rødaktig farge på de med.
 2. Hvis kyllingene hade slike klumper når du fikk de/hentet lurer jeg litt på oppdretteren. Det er viktig å være på sin vakt og inspisere dyrene nøye ved handel! Det bør ikke være slik at det første nyinnkjøpte kyllinger trenger, er behandling mot sykdom/problemer. Kyllinger bør ha det tørt og strøet må skiftes ofte nok. Slike klumper formoder jeg kommer av våt og møkkete underlag over tid. Synes kyllingen som ser bar ut på magen på bildet ser mere ut som om den har legat i våt/møkkete strø slik at dunene har klistret seg fast i stedet for å være fluffige, enn at den er blitt hakket på. Hva brukte oppdretteren for strø og hva bruker du?
 3. Så bra!:) Fikk ellers nettopp melding om at de ikke har noen fuglevakt i Bergen, men tips om at nestleder i nofho Arild Breistøl 930 31 521 har hjelpt noen skadde fugler. Håper det går bra!
 4. Har en ornitolog i naboen, skal spørre. Kanskje han kjenner noen derover som kan slikt.
 5. Hei! De første kyllingene mine reagerte veldig på stress (tordenvær, byggelyder mm.) og ble syke og noen få døde. Siden det var mine første, trodde jeg bare at kyllinger var veldig ømfintlige. Men det var feil, det viste seg nemlig mye senere, når de var blitt voksne og tilsynelatende friske, at de var smittet med IB, en luftveissykdom som i Norge anses være alvorlig og uønsket. De kyllinger som jeg selv klekket senere (etter at første flokken var slaktet) med rugemaskin, var overhodet ikke sarte på den måten. Det er faktisk uhyre sjelden det er noen fugler dør her, men de første dagene etter klekking kan det skje at noen svake kyllinger takker for seg. ( 2-3st. per år av totalt ca. 50-60 kyllinger/år) Noe raser (Faverolles f. eks. her) er ikke så flinke med å finne frem til vann og mat selv når de skal ut av ruhgemaskinen, og trenger litt hjelp til å finne frem. Jeg har i år kjørt på med å "adoptere" alle små kyllingene til en hønemor som ruger, og det er veldig lettvint i fh.t. stell hvis en ordner det slik at kyllingene har et eget bur el. noe der de store ikke slipper inn, men de små kan gå inn i og finne mat og vann. Så hvis det skulle vise seg at kyllingene har en tendens til å bli syke og dø, så ville jeg utgått i fra at det noe som er feil, enten ang. de tingene admin skriver i tråden over, eller sykdom. Lykke til med de flotte kyllingene dine! (Men du må nok regne med å vente på egg i noen måneder til, eller ev. la de vokse helt frem til at det blir lysere tider i hønehuset. Synes selv det raskere ble bedre størrelse på eggene når hønene fikk vokse utover vinteren og komme i gang med egg utover januar når jeg øker lyset i hønehuset.)
 6. Så bra! Lykke til med de små!
 7. "På badet" ? Hva mener du - har du tatt eggene bort fra reiret under mora? Når kyllingene klekker så er det helt avhengig av mye og stabil fukt + rett temp. for at hinnene i egget ikke skal tørke og kyllingen skal klare å komme seg ut. Hvis hinnene inne i egget tørker sitter kyllingen fast og klarer ikke å lage hull og komme ut. Så håper du har lagt eggene i rugemaskin... Får du kyllinger innen en viss tid så går det nok bra.
 8. Cream legbar legger turkise egg. Så her er det muligheter på sikt.
 9. Hei! Ikke så enkelt å svare på uten bilde. kan det være rester av hinnene inne i egget som har klistret seg fast? Prøv å skyll av m lunkent vann, men vær forsiktig å ikke lugge. Hønemor går vanligvis av eggene ca. 2 dager etter de første er klekket, så du har nok en utfordring der hvis det er en uke forskjell på de. Har du ev. en annen klukkhøne som kan overta eggene når den første går av? Følg med...
 10. HW.

  Tv

  Ja... men er det brune/fargede egg kan det være vanskelig å se.
 11. Fellesruging går bra her i alle fall. (Men har store felles verpekasser). Veldig søtt når de passer på de små sammen. Jeg ville heller hatt netting rundt reiret/åpningen enn å flytte klukkhøne. Er det for liten plass kan du kanskje kaste ut en høne el. to. Hun vil antakelig bare tilbake til det gamle reiret. Gi mat og vann i reiret og Flytte høne 2 d. etter når kyllingene er klekket og høna uansett vil ut.
 12. De må lære at de bor i det nye huset før du slipper de ut. Ville hatt de inne noen dager. Men siden det mangler vinduer er jo ikke det helt vellykket uten lys...Hvor stort er det? Foring må jo foregå inne uansett og de burde jo da ha lyst å finne for?
 13. Ja, dere vil bli pålagt restriksjoner for adgang til hønehuset (bare nødvendig stell, ikke besøk), må henge varselskilt på døra, bruke separat dress og fottøy når dere steller de og har ikke lov å ta noe som har med hønene å gjøre utenfor gården. Mm. Hvis jeg husker rett. Ganske upraktisk i.fh.t. at det er kosehøns altså. Så vet jeg ikke, men tror, at de krever nye rene blodprøver etter de 6 mån. som dere ev. må bekoste selv. Det må du spørre om, hvis det ikke er klart nok formulert i brev fra M.T. som du har fått/får. Jeg råket ut for å ha fått kyllinger m. IB-smitte uten at jeg merket så mye til det, og slaktet hele bunten, siden denne type " runddans" med M.T. med prøvetaking ikke fristet og jeg hadde planlagt å avle på hønene. Regnet med at det alltid ville vært en eller annen i flokken på ca 20 som kunne være smittebærer mens de andre var friske... Lykke til!
 14. Er også mulig at rugemaskina ikke virker som den skal og gjør klekking vanskelig/umulig. "Reservemaskina" her fant jeg ut er slik. Blir for varme steder inne og eggene tørker for mye innvendig - tror jeg. Ikke hatt dette problemet m Ovation 28. Har hjulpet ut flere slike kyllinger og de er spreke og fine og det er jo ikke deres feil om de sitter fast i skallet. Viktig at måleinstrumentene er gode. Tror dette er problemer som hører sammen m "billige" rugemaskiner.
×
×
 • Create New...