Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

HW. last won the day on October 10

HW. had the most liked content!

Community Reputation

10 Godt

About HW.

 • Rank
  På vaglen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Har du ikke hane? Har lest noe sted at høner kan få haneaktig oppførsel hvis det mangler hane i flokken.
 2. Godt du fant de!
 3. Er ikke noe av dette typisk for hønselammelse? Ellers ville jeg hatt lav treskel til å kontakte Mattilsynet når det er så mange som dør og det muligens er noe som blitt utløst av stress v flytting? (I.B. f- eks. kan gi betennelse i hjertemuskel og plutselig død i følge M.T. sin infoark på papir, hadde en slik Brahma her fra en useriøs oppdretter) Og ev. smittet andre som i utgangspunkt var friske. Det er i hvert fall IKKE lurt å ta inn nye fugler før dere har funnet ut hva dette er!
 4. Grunnen til at de fleste hønene er bak gjerde her og at hage og kjøkkenhage er gjerdet inn uten tilgang for høner er at jeg liker å høste grønnsaker i grønsakshagen, bær i bærhagen, (selv om hanen spiste alle stikkelsbær i år....) plukke mine selvdyrka frukter selv og nyte blomsterprakten i blomsterhagen. Et fåtall Brahma har tilgang til deler av hagen, de er enkle å begrense og graver ikke så mye. Er litt forskjell på både trang til å grave og trang til å utforske i fh.t. hvilken rase det er. Men her fungerer det dessverre ikke med helt frie høner... så derfor har hønene et område for seg selv der de kan grave alt de vil.
 5. Ja, skjellsand er flott til de små.
 6. Mareks /hønselammelse, tror jeg med, i begge tilfellene.
 7. HW.

  Mareks

  Har lest at Prikkperikum, Hypericum perforatum kan fungere som medisin mot dette men at langvarig behandling trengs. (Med liten reservasjon for seint på kvelden og at jeg husker feil plante.)
 8. PÅ Wyandottene (og sikkert på de andre også, men har selv "Dotter") vil du snart og muligens allerede se forskjell ved at hanekyllingenes kam får litt rødere farge og at hakelappene begynner å vokse frem, rødaktig farge på de med.
 9. Hvis kyllingene hade slike klumper når du fikk de/hentet lurer jeg litt på oppdretteren. Det er viktig å være på sin vakt og inspisere dyrene nøye ved handel! Det bør ikke være slik at det første nyinnkjøpte kyllinger trenger, er behandling mot sykdom/problemer. Kyllinger bør ha det tørt og strøet må skiftes ofte nok. Slike klumper formoder jeg kommer av våt og møkkete underlag over tid. Synes kyllingen som ser bar ut på magen på bildet ser mere ut som om den har legat i våt/møkkete strø slik at dunene har klistret seg fast i stedet for å være fluffige, enn at den er blitt hakket på. Hva brukte oppdretteren for strø og hva bruker du?
 10. Så bra!:) Fikk ellers nettopp melding om at de ikke har noen fuglevakt i Bergen, men tips om at nestleder i nofho Arild Breistøl 930 31 521 har hjelpt noen skadde fugler. Håper det går bra!
 11. Har en ornitolog i naboen, skal spørre. Kanskje han kjenner noen derover som kan slikt.
 12. Hei! De første kyllingene mine reagerte veldig på stress (tordenvær, byggelyder mm.) og ble syke og noen få døde. Siden det var mine første, trodde jeg bare at kyllinger var veldig ømfintlige. Men det var feil, det viste seg nemlig mye senere, når de var blitt voksne og tilsynelatende friske, at de var smittet med IB, en luftveissykdom som i Norge anses være alvorlig og uønsket. De kyllinger som jeg selv klekket senere (etter at første flokken var slaktet) med rugemaskin, var overhodet ikke sarte på den måten. Det er faktisk uhyre sjelden det er noen fugler dør her, men de første dagene etter klekking kan det skje at noen svake kyllinger takker for seg. ( 2-3st. per år av totalt ca. 50-60 kyllinger/år) Noe raser (Faverolles f. eks. her) er ikke så flinke med å finne frem til vann og mat selv når de skal ut av ruhgemaskinen, og trenger litt hjelp til å finne frem. Jeg har i år kjørt på med å "adoptere" alle små kyllingene til en hønemor som ruger, og det er veldig lettvint i fh.t. stell hvis en ordner det slik at kyllingene har et eget bur el. noe der de store ikke slipper inn, men de små kan gå inn i og finne mat og vann. Så hvis det skulle vise seg at kyllingene har en tendens til å bli syke og dø, så ville jeg utgått i fra at det noe som er feil, enten ang. de tingene admin skriver i tråden over, eller sykdom. Lykke til med de flotte kyllingene dine! (Men du må nok regne med å vente på egg i noen måneder til, eller ev. la de vokse helt frem til at det blir lysere tider i hønehuset. Synes selv det raskere ble bedre størrelse på eggene når hønene fikk vokse utover vinteren og komme i gang med egg utover januar når jeg øker lyset i hønehuset.)
 13. Så bra! Lykke til med de små!
 14. "På badet" ? Hva mener du - har du tatt eggene bort fra reiret under mora? Når kyllingene klekker så er det helt avhengig av mye og stabil fukt + rett temp. for at hinnene i egget ikke skal tørke og kyllingen skal klare å komme seg ut. Hvis hinnene inne i egget tørker sitter kyllingen fast og klarer ikke å lage hull og komme ut. Så håper du har lagt eggene i rugemaskin... Får du kyllinger innen en viss tid så går det nok bra.
×
×
 • Create New...