Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Content Count

  148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

HW. last won the day on October 10 2019

HW. had the most liked content!

Community Reputation

10 Godt

About HW.

 • Rank
  På vaglen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ... og passe på så de har mulighet å gjemme seg for hanen.
 2. Noen som har noen mening om når beste tidspunkt e rå legge egg under høne fra maskin? Jeg tenker at his en likevel har eggene i maskin, så ville jeg ev. ventet til kyllingene er nesten på vei ut - tenker det da blir minst muligheter for at egg går i stykke ri reiret for eksempel siden ruge-egg i maskin bør desinfiserers og blir skjøre. Prøvde dette i fjor - rugemaskin sluttet å bvirke akkurat i klekkinga men hadde heldigvis klukkhøne och alt gikk bra. Har også klekket i maskin for så legge ferdige kyllinger under mora - det går også helt fint og er veldig lettvindt i fh.t. stell.
 3. Prøv slik som over- Kan du lage en inngang til kyllingene til hønerommet uten at hønene kan komme til kyllingene? Så kan kyllingene dra seg unna når de trenger fred, mat, vann og varme. Men følg godt med i begynnelsen. Har du delt av rommene med netting slik at de ser hverandre og blir kjent?
 4. Gratulerer med kyllinger! Når kyllingene har en mor som passer på pleier det jo gå av seg selv og hønemor forsvarer da sine unger i fh.t. andre høner og hønemor forlater reiret etter to dager etter klekking og alle kan gå sammen. (Det med 10 uker er nok en fin tidspunkt for kyllinger uten mor.) Har ikke hatt slike utfordringer, som du men har store rolige raser. Hvis en kylling går etter "feil" mor vil de jo reagere og jage bort, men kyllingene ærer fort. Men pleier å legge inn et eget bur/avdeling/krypin til kyllingene der bare de kan gå inn og ut og få forsyne seg med mat og vann slik at slipper å hevde seg blant andre. Kanskje du skulle prøve det heller en å ta bort noen, for da får du en ny omgang hakking når du skal setet de sammen igjen? Hull til kyllingavdeling må være så lite at de voksne ikke kan gå inn og mat og vann plassert slik at de voksne ikke når dit gjennom hullet. De strekker seg laaaangt....
 5. ... og høner som legger egg pleier å ha kraftigere rødfarge på kammen enn når de har pause, så det er noe å se etter også.
 6. Uten å være nær kjent med slike verpehybrider, synes jeg de ser veldig hønete ut allesammen. Hva er grunnen til at du tror noen er haner? Søk på bilder på nett skal du få se, de er fganske annerledes. Hønene som begynner å få farge på kammen og hakelappene kan du snart forvente egg av.
 7. Er det mulig at de eller andre spiser opp eggene som er lagt? Burde jo ha kommet i gang etter høstens/vinterens hviletid, som du kanskje har gitt de?
 8. På Faverolles ser du ganske snart fargeforskjell da hanene blir raskt mørkere (på vingene og rygg, mener jeg å huske) enn hønene. Kombiner med å se på hvor grove beina er. (Tipper øverste er hane, pga. svart på vingen og grove bein, mellomste ? er du heldig er det også høne, nederste høne, hvis den har tynne bein- Men det er tipping. Det er så rart med det - ett år trodde jeg en periode at alle 5 var haner, for jeg synes de var så mørke, men det viste seg å bli en hane...)
 9. Hvis du mener "Ut" er i fjøset, så er det jo best å ta de dit, slik admin skriver. Blir utrolig mye finstøv av kyllinger når de runder tre uker... De har det helt fint hvis du passer på å ha varmelapa passe høyt - husk sikkerhetsavstand angitt på lampa som min. !
 10. Navlestrengen? Litt under rumpa egentlig. Tørker inn og brekker av seg selv oftest. Alt. plommesekken som ikke er blitt absorbert, samme sted.
 11. Når som helst. Har det kommet ut noen nå?
 12. HW.

  faverolles

  Høner av forskjellig størrelse kan helt fint gå sammen. (Med unntak av ev. personligheter som ikke går sammen.) Det som er uheldig er en kjempestor hane i fh.t. små høner.
 13. Hvis du vil ha en blandet flokk, men avle på en bestemt, så går jo det med, hvis du passer på at størrelsen på hanen passer sammen med hønene og du har hane av en rase og har tydelig forskjell på eggfargen, slik at du vet hva du skal plukke. (F. eks. Islandshønene har hvite/lyse egg og den andre har brune. Silkehønene har vel også karakteristiske egg.) En annen variant er å skille fra alle hanene i en lang nok periode (5-6 uker) om vinteren, før du sorterer i avslgrupper i egne avdelinger og plukker ruge-egg bare i en bestemt avelsperiod når sorteringen stemmer. Slik gjør jeg, og min erfaring er at det går for det aller meste fint å sette sammen haner til en flokk i hviletiden med kortere dag da de er lite aktive. Har kombinasjonsraser og island. Usikker på om det ville fungert med lette raser.
 14. Hei! Hønene har godt av en velfortjent verpepause om høsten når det naturlige lyset også minker. De er ikke "evighetsverpemaskiner". Produksjonshøns blir kjørt i vei med masse ekstra lys til de blir slitne og ikke orker å verpe like effektivt lenger og blir avlivet etter den ene verpesesongen. (Kortversjon.) Dette er en grunn til at jeg, og sikkert mange andre, foretrekker egne høns som får den pausen de trenger og ville fått helt naturlig uten ekstra lys. Tenk også på at sollyset ikke er like kraftig om vinteren på dagen. Ved bruk av kunstig lys er det ikke anbefalt mere enn 15 timer. Hønene trenger også sin nattehvile. Hvis du ønsker at hønene dine varer lenger, kan du for eksempel ha på lyset 8(-10) timer (de trenger lys for å være i aktivitet og å spise) fra november for så å øke sakte ved årsskiftet til 12-14 t. lys. Hvis jeg hadde vært i din situasjon nå, ville jeg gått ned til sammanhengende 10 timer lys i en periode for å få en pause før våren kommer. (Særlig hvis det er den første pausen siden de begynte å legge egg, slik det virker ut u fra teksten din.) Lykke til!
 15. Hei! Hønene og hanene har parallelle rangordninger. En flink hane vil holde ordning slik at hønene ikke slåss. Flinke haner som holder flokken i ro er verdt å ta vare på! Hvis en fjerner eller legger til noe blir hele rangordningen forstyrret og de må finne ut av det igjen. Tar noen dager og du må passe på at ingen blir "mobbet" lenger tid og utestengt fra for og vann. Vær også oppmerksom på om det er en favoritthøne som blir paret litt for mye. Mulig du har valgt å rangere ut "feil" hane(r) ut i fra adferd, men det e rikke alltid så enkelt å velge. Disse to har nok vært holdt i sjakk av andre/annen hane før og ikke sluppet til hønene for paring og blir overivrige når sjefen er borte. De ar jo av de letteste av rasene du nevner og muligens mere temperementsfulle enn en wyandottehane vill vært. Hvordan har du det med lys, forresten? Lenger dag = mere aktivitet. Venter selv litt til med å slå på ekstra lys, for jeg synes de har godt av en hvileperiode on høsten. En grunn til å ha på litt ekstra lys er hvis de (kyllinger for eksempel) ikke rekker å spise nok i mørketiden. Da har det hendt jeg har hatt på lyset i for eksempel 8-10 t. I verpeperioden er det anbefalt 12-14 (max) t. lys- Håper det går seg ti!
×
×
 • Create New...