Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Posts

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

HW. last won the day on October 10 2019

HW. had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HW.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Synes kanskje det mest ser ut som kompostavfall ... noe rester som hønene fått å spise - avocadoskall der noe satt seg fast inni? Avocadoskall tar utrolig lang tid før de går i oppløsning, og kan ikke tenke meg at hønene spiser det, bare det som er inni.
 2. Har litt større hønehus, ca. 9 kvm. og "normal" takhøyde for mennesker. Isolert, men ikke etter boligstandard... Er nærmere 50 store høner og haner der om vinteren. Som gulvbelegg har jeg blikktakbelegg og oppå det talle. Bruker Ropa B pulver i foret og da blir møkka fast og fin og strør bare ett godt lag med motorsagsflis som er overskudd av vedproduksjon, når jeg møkker ut hele huset en gang/år. Strør ellers bare ett tynt lag sagflis på møkkbrett under vaglene. Samler møkka i "komposthauger" der inne om vinteren og det produserer en god del varme. I tillegg produserer fuglene mye varme, men da spiser de mye mer også. Bor i Valdres med kalle vintrer og målet er att det skal være frostfritt hos hønene pga. att vannet ikke skal fryse. Sjelden behov for reservevarmeløsning. Foretrekker det slik - utnytte ressursene fremfor å bruke strøm til oppvarming. Hardføre høner med lav kam, kombinasjonsraser.
 3. Hvordan vet du at den du hadde var gammel? Kan jo blitt syk også, eller utslitt av stor produksjon i ung alder, hvis den aldri fått verpepause. Jeg råket også ut for å kjøpe syke kyllinger som nybegynner. Etter det har jeg bare ruget frem fra desinfiserte egg og ikke tatt inn "levende" fugler. Da er det mye mindre risiko for å få inn sykdommer. Så er det jo smak og behag hvilken slags høner en ønsker, men vil tro andre raser enn verpehybrider er triveligere som hobbyhøns.
 4. En liten kommentar m tanke på den tidligere diskudjonen her, som for all del ikke er personlig ment. Er sauebone i Valdres. Her beiter sauene og geitene i fjellet om sommeren og blir henta hjem til vinteren. Det har faktisk vært folk som har reist på "villsaujakt" i fjellet her! Det er kriminelt da disse dyr er husdyr og eise av bonden. Var kanskje vanskeligere å skjønne før, da husdyrmerkene var mer usynlige klips/klippemerker -nå er det relativt store plastmerker i glorete farger....
 5. Velkommen! Hvis huset der hønene skal bo er trekkfritt og tørt, slik det bør være uansett, og du har varmelampe på riktig høyde/annen varmekilde så har de det og du bedre med kyllinger ute i huset sitt enn i huset ditt.
 6. Fint hønsehus! Men det med max 150 cm høyde skjønner jeg ikke helt - er det pga. lokale byggeforskrifter? Bor på gård og har relativt stor hønsehus der halve bygningen er hagebod og det er i normal romhøyde for menensker. Veldig praktisk.
 7. Tenk på att det er dyr og ikke industrimaskiner! Er mye å sette seg inn i for hver enkelt dyreslag en skal ha. Har selv ikke vaktler, (men høns, sau, hest og kanin) men begynn f.eks. med å lese alt som står om vaktler her på Fuglepraten, så finner dere ut konkrete ting å spørre om siden. I fh.t. salg til restauranger mm. tror jeg (det sa naboen som driver kafe i alle fall) att de har krav på å kjøpe f.eks. egg fra besetninger der det tas Salmonellaprøver regelmessig, så det er kanskje ikke så lett å få til i mindre skala. Lykke til med prosjektet!
 8. Øverst hane, neste høne tror jeg. De på 3 uker - for tidlig. Noen raser har tegn som viser kjønn svært tidlig, men når det er miks blir jo det borte....
 9. Har du høner/ender fra før siden du skriver "rugekasse"? Da vil jo den som ruger passe på kyllingene.
 10. Hei! Er det noen som er interessert i å kjøpe laksefarget Faverolles høner, så kan jeg prøve å legge inn bilde. :) Klekket i sommer, så jeg tenker de er snart verpeklare, men mine høner har verpepause nå før jeg begynner med ekstra lys snart. Foreldrene komemr fra ruge-egg jeg kjøpte for noen år siden på "Hønseriet" på Ramnes. Jeg og hønene er i Valdres.
 11. Men de er altså veldig effektive "jordfresere" og beiter en el del hvis tilgang. Hvis du skal plante noen nye busker i grusen, bør du nok skjerme de i begynnelsen hvis de skal ha en sjanse...
 12. HW.

  Lyse egg

  Hvordan gikk det? Som du skriver er MArans vanskelige å lyse pga. mørk farge og jeg ville latt de være og prøvd å se om det skjer noen forandring. HAr ofte tatt feil av slike mørkebrune egg enda jeg ikke har så sjokoladebrune som Maransegg kan være.
 13. Hønselammelse går i hvert fall lett på nervesystemet i beina og gjerne unge som får det. Men egentlig ikke så lett å gjette.
 14. Det er litt vanskelig å vite. Noen ganger er kyllingen ikke sterk nok, noen ganger kan eggeskall være unormalt harde. Andre ganger kan det hende hinnene inne i egget har tørket og kyllingen sitter fast. Dette kan lett skje hvis en åpner maskina (for ofte) ved klekking eller så kan det være lokale forhold inne i maskina som gjør at det noen plasser blir for varmt/tørrt. Men hvis 18 av 19 egg klekker skal du være storfornøyd!
×
×
 • Create New...