Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

HW. last won the day on October 10 2019

HW. had the most liked content!

Community Reputation

10 Godt

About HW.

 • Rank
  På vaglen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Men de er altså veldig effektive "jordfresere" og beiter en el del hvis tilgang. Hvis du skal plante noen nye busker i grusen, bør du nok skjerme de i begynnelsen hvis de skal ha en sjanse...
 2. HW.

  Lyse egg

  Hvordan gikk det? Som du skriver er MArans vanskelige å lyse pga. mørk farge og jeg ville latt de være og prøvd å se om det skjer noen forandring. HAr ofte tatt feil av slike mørkebrune egg enda jeg ikke har så sjokoladebrune som Maransegg kan være.
 3. Hønselammelse går i hvert fall lett på nervesystemet i beina og gjerne unge som får det. Men egentlig ikke så lett å gjette.
 4. Det er litt vanskelig å vite. Noen ganger er kyllingen ikke sterk nok, noen ganger kan eggeskall være unormalt harde. Andre ganger kan det hende hinnene inne i egget har tørket og kyllingen sitter fast. Dette kan lett skje hvis en åpner maskina (for ofte) ved klekking eller så kan det være lokale forhold inne i maskina som gjør at det noen plasser blir for varmt/tørrt. Men hvis 18 av 19 egg klekker skal du være storfornøyd!
 5. Fordi de gjør fra seg i verpekassen og du får skitne egg.
 6. Hei! Nå har jeg fått en ny utfordring - en stor del av egg fra eget hønehus (ca. halvparten) stopper opp under første uke, noen dør. Hjernen i rugemaskin Ovation 28 er byttet og forsøkt sjekke at temp. stemmer. Opplevde det ikke slik før det da jeg flere ganger fikk 24 kyllinger/omgang. Kan det være en liten unøyaktigeht i temp? Hvilken retning?
 7. Det var interessant. Men hvordan gjør du da med desinfeksjon av egg?
 8. Hvis jeg har hatt de inne har jeg brukt skjellsand, fin, fra Felleskjøpet. Rimelig og bra. Men støver. Kjøpte undulatsand en gang for det skulle støve mindre. Støvet mye det med. Noen kyllinger fikk forstoppelse. Det har bare skjedd da jeg brukte undulatsand. Pass på at sanden er tørr og får varmt seg opp før kyllingene kommer dit.
 9. Har du ikke varmelampe el. kyllingmor til de? Hva er temperaturen i rommet de er i?
 10. Noen høner er bare slik, ureinslige og ligger og bærjer og legegr egg samtidig.
 11. Du kan ha de ut med en gang hvis du plasserer varmelampa riktig, elelr bruker "kyllingmor" . Kan ikke tenke meg å ha en varmelampe i bolighus pga. brannfare! Bruker "kyllingmor" hvis jeg vil ha kyllinger inne, men har det sjelden nå for de støver noe enormt etter noen dager!
 12. Har du varmelampe eller "kyllingmor" kan du ha kyllingene i hønehuset med en gang, men begrense plassen for de. Da har du på varmen hele tiden. Jeg liker best de litt større kombinasjonsrasene, for da blir oversdkuddshaner gode middager for en selv. Haner av små raser blir jo ikke så veldig mye til slakt. De store stikekr helelr ikke av gårde så langt så lett. Har valgt rasene etter hva jeg selv synes har best kjøtt og det er Wyandotte, Faverolles og en krysning jeg laget med Orpington og Marans. Prøv å få lånt en rugemaskin og rug frem selv og minimer slik risken til å få inn sykdomm
 13. Hei! Vi brukte takplåt som gulvbelegg. Har talle i hønehuset, det varmer godt på vinteren og med takplåt så er det ikke så lett å stikke hull i gulvet med greipen. Har lukene godt opp fra gulvet slik at det ikke blir direkte trekk på gulvet. Har delt huset på diagonalen, for å kunne utnytte plassen godt for forskjellige avlsgrupper, med en liten entre der en kan plukke ut egg på begge sidene fra verpereir i flere etasjer i høyden, uten å gå inn til hønene. Du trenger også ventilasjon. Kunne lagt ut bilder, men har ikke tatt noen og har aldri prøvd å legge inn bilder her... H
 14. ... og passe på så de har mulighet å gjemme seg for hanen.
×
×
 • Create New...