Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

HW. last won the day on October 10 2019

HW. had the most liked content!

Community Reputation

10 Godt

About HW.

 • Rank
  På vaglen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Nå har jeg fått en ny utfordring - en stor del av egg fra eget hønehus (ca. halvparten) stopper opp under første uke, noen dør. Hjernen i rugemaskin Ovation 28 er byttet og forsøkt sjekke at temp. stemmer. Opplevde det ikke slik før det da jeg flere ganger fikk 24 kyllinger/omgang. Kan det være en liten unøyaktigeht i temp? Hvilken retning?
 2. Det var interessant. Men hvordan gjør du da med desinfeksjon av egg?
 3. Hvis jeg har hatt de inne har jeg brukt skjellsand, fin, fra Felleskjøpet. Rimelig og bra. Men støver. Kjøpte undulatsand en gang for det skulle støve mindre. Støvet mye det med. Noen kyllinger fikk forstoppelse. Det har bare skjedd da jeg brukte undulatsand. Pass på at sanden er tørr og får varmt seg opp før kyllingene kommer dit.
 4. Har du ikke varmelampe el. kyllingmor til de? Hva er temperaturen i rommet de er i?
 5. Noen høner er bare slik, ureinslige og ligger og bærjer og legegr egg samtidig.
 6. Du kan ha de ut med en gang hvis du plasserer varmelampa riktig, elelr bruker "kyllingmor" . Kan ikke tenke meg å ha en varmelampe i bolighus pga. brannfare! Bruker "kyllingmor" hvis jeg vil ha kyllinger inne, men har det sjelden nå for de støver noe enormt etter noen dager!
 7. Har du varmelampe eller "kyllingmor" kan du ha kyllingene i hønehuset med en gang, men begrense plassen for de. Da har du på varmen hele tiden. Jeg liker best de litt større kombinasjonsrasene, for da blir oversdkuddshaner gode middager for en selv. Haner av små raser blir jo ikke så veldig mye til slakt. De store stikekr helelr ikke av gårde så langt så lett. Har valgt rasene etter hva jeg selv synes har best kjøtt og det er Wyandotte, Faverolles og en krysning jeg laget med Orpington og Marans. Prøv å få lånt en rugemaskin og rug frem selv og minimer slik risken til å få inn sykdommer. Det er god dyrevelferd å ha en hane som holder orden på hønene. Det er absolutt en god ide å alltid passe på at alle hønene e rinne for natten og lukke skikkelig! Det er praktisk i fh.t. vann at det er frostfritt i hønehuset. Noe særlig mye varmere enn det trenger det ikke være til vanlig. Jeg bruker egentlig bare varme som tallen produserer, men da har jeg nærmere 50 høner og haner og hus på ca. 9 kvm. God lufting og tørt underlag er også viktig.
 8. Hei! Vi brukte takplåt som gulvbelegg. Har talle i hønehuset, det varmer godt på vinteren og med takplåt så er det ikke så lett å stikke hull i gulvet med greipen. Har lukene godt opp fra gulvet slik at det ikke blir direkte trekk på gulvet. Har delt huset på diagonalen, for å kunne utnytte plassen godt for forskjellige avlsgrupper, med en liten entre der en kan plukke ut egg på begge sidene fra verpereir i flere etasjer i høyden, uten å gå inn til hønene. Du trenger også ventilasjon. Kunne lagt ut bilder, men har ikke tatt noen og har aldri prøvd å legge inn bilder her... Huset ditt blir flott!
 9. ... og passe på så de har mulighet å gjemme seg for hanen.
 10. Noen som har noen mening om når beste tidspunkt e rå legge egg under høne fra maskin? Jeg tenker at his en likevel har eggene i maskin, så ville jeg ev. ventet til kyllingene er nesten på vei ut - tenker det da blir minst muligheter for at egg går i stykke ri reiret for eksempel siden ruge-egg i maskin bør desinfiserers og blir skjøre. Prøvde dette i fjor - rugemaskin sluttet å bvirke akkurat i klekkinga men hadde heldigvis klukkhøne och alt gikk bra. Har også klekket i maskin for så legge ferdige kyllinger under mora - det går også helt fint og er veldig lettvindt i fh.t. stell.
 11. Prøv slik som over- Kan du lage en inngang til kyllingene til hønerommet uten at hønene kan komme til kyllingene? Så kan kyllingene dra seg unna når de trenger fred, mat, vann og varme. Men følg godt med i begynnelsen. Har du delt av rommene med netting slik at de ser hverandre og blir kjent?
 12. Gratulerer med kyllinger! Når kyllingene har en mor som passer på pleier det jo gå av seg selv og hønemor forsvarer da sine unger i fh.t. andre høner og hønemor forlater reiret etter to dager etter klekking og alle kan gå sammen. (Det med 10 uker er nok en fin tidspunkt for kyllinger uten mor.) Har ikke hatt slike utfordringer, som du men har store rolige raser. Hvis en kylling går etter "feil" mor vil de jo reagere og jage bort, men kyllingene ærer fort. Men pleier å legge inn et eget bur/avdeling/krypin til kyllingene der bare de kan gå inn og ut og få forsyne seg med mat og vann slik at slipper å hevde seg blant andre. Kanskje du skulle prøve det heller en å ta bort noen, for da får du en ny omgang hakking når du skal setet de sammen igjen? Hull til kyllingavdeling må være så lite at de voksne ikke kan gå inn og mat og vann plassert slik at de voksne ikke når dit gjennom hullet. De strekker seg laaaangt....
 13. ... og høner som legger egg pleier å ha kraftigere rødfarge på kammen enn når de har pause, så det er noe å se etter også.
 14. Uten å være nær kjent med slike verpehybrider, synes jeg de ser veldig hønete ut allesammen. Hva er grunnen til at du tror noen er haner? Søk på bilder på nett skal du få se, de er fganske annerledes. Hønene som begynner å få farge på kammen og hakelappene kan du snart forvente egg av.
 15. Er det mulig at de eller andre spiser opp eggene som er lagt? Burde jo ha kommet i gang etter høstens/vinterens hviletid, som du kanskje har gitt de?
×
×
 • Create New...