Jump to content

HW.

Medlemmer
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

HW. last won the day on March 6 2018

HW. had the most liked content!

Community Reputation

8 Nøytral

About HW.

 • Rank
  På vaglen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi kjøper ikke kyllingkjøtt på butikken. Slakter egne hanekyllinger. Wyandotte, Faverolles, OrpingtonxMarans. God mat.
 2. Jeg skjønner ikke helt behovet for å gruppere etter rase i så tidlig alder. Er jo mange måneder til før de blir kjønnsmodne. Hvis du skal sette kyllinger sammen med voksne høner lønner det seg nok at de er blitt litt større og kan hevde seg bedre i flokken i fh.t. mat, vann og plass. Ellers må du jo ha et sted for kyllingforing og vann i det andre huset der de voksne hønene ikke slipper til. Andre høner er jo ikke interessert av å ta seg av kyllingene til hønemora, heller det motsatte. Jeg ville i alle fall ha ventet til hønemor selv ikke lenger viser interesse for kyllingene og flyttet etter det. Synes det er mest praktisk for meg at mora selv passer på, i tillegg til å slippe stress ved flytting når de er små, også hvis de ikke skal settes sammen med andre.
 3. Hei! Tror ikke noen av de rasene/fargene du spør etter er kjønnsvisende. Kan ta feil, men kan ikke huske å ha lest noe. Har selv bl.a. Gull sortrandet Wyandotte og bryr meg ikke om sortering. Overskuddshanekyllinger blir uansett god middagsmat. Det som er mulig er å se på generelle ting som f. eks. at hønekyllinger ofte er større og utvikler fjørdrakt og hale raskere i løpet av de første ukene, enn hanekyllinger for å få en pekepinn, men helt sikker kan en jo ikke være. Så vil fargen på kammen være forskjellig etter hvert da hanene får mere oransje/rødtoner og hønene forblir gulaktige. Kan det være ved ca. 6 uker og utover, tro?
 4. Ja, men disse var ruget i under 1 1/2 døgn...
 5. Ser ut til at jeg klart å redde ruge-eggene når rugemaskina plutselig helt sluttet å virke. Lyste i gjennom i dag, etter ca. en uke og det ser normalt ut! Det jeg gjorde var at når jeg heldigvis ganske raskt oppdaget at maskina hadde stoppet, la jeg hele rugemaskina oppå en varmematte for planteformering med en dundyne utenpå. Snek inn en termometerledning først uten å åpne, for å kunne følge med. Tok noen timer, men Temperaturen kom opp til ca. 35 grader og det var fuktig. Så fikk jeg i løpet av under ett døgn heldigvis tak i en reservemaskin. Var noen timer med mindre fukt mot slutten når jeg måtte ta av toppen for å se om det var noe feil som kunne ordnes lett. (Det var det ikke...) Håper nå at resultatet blir brukbart, siden det ser ut helt som det pleier!
 6. Våre Brahma hopper nå greit opp 1,30 meter i alle fall... kanskje mere- Men flyr ikke. Hva med Dvergkochin da? Har egentlig store raser her, men så har det havnet en Dvergkochinhane her, som jeg tar vare på for en venninne. Blitt barnas favoritt (i tillegg til Brahma hanen). Veldig sosial og kosete. Vet de er veldig populære pga. sitt lynne og størrelse sammen med barn. Med tanke på at dere har litt begrenset med plass passer kanskje dvergraser bedre enn en av de største som finnes?
 7. Det er jo vår opplevelse da. (Men vet om flere andre som merker forskjell på smak. Spes. Orpington er kjent for delikate egg. Men hønene er grådige med maten.) Og plommene til Islandshønene her er alltid bleikere enn de andre. Samme for.
 8. Tror ikke det er lurt å forstyrre og flytte på en høne ved klekking, dessverre. Hun vil jo som du merker prøve å finne tilbake til det riktige reiret sitt! Er jo vanskelig å flytte reir ellers også. Når kyllingene er med mora passer hun på slik at de har det varmt og godt uansett. Du kan jo ev. prøve å legge tilbake kyllingene i reiret når/hvis andre klekker?
 9. I hvilken ende av landet?
 10. Hei! Kanskje egenskapene til eggene kan hjelpe til med valget? Marans er jo kjent for flotte (mer eller mindre) mørkebrune egg og Wyandotte egg skal ha større plomme en andre, og det stemmer i hvert fall her på gården. Wyandotte-eggene smaker veldig godt også. Det er de og (Orp.x Marans) som er i topp på smak her.
 11. Her har de lært å legge egg der de skal, tror jeg. (Men var noen artige episoder og barn på eggjakt før det... bl.a. en kjempestor reir medi 30-40 egg som kom frem når naboen skulle rydde en kvisthaug. :) ) Vi har sau, ikke ku. Hønene går av en eller annen grunn ikke ut på beitet med sauer, men andre plasser. Ikke ens når sauene er i åsen. Ut til veien og postkassene for eksempel. Derfor må de som ellers ville gått lengst finne seg i inngjerdet område. Har ikke kraftfor tilgjengelig ute, men tror de ville rote, bæsje og spise opp alt de orker, hvis du har det åpent og hønene finner ut av det. Fjøs- og andre dører holdes stengt.
 12. Hei! Er det noen ulemper med å ruge forskjellige størrelser samtidig? For eksempel Dvergkochin sammen med stor Wyandotte. Tenkte på om eggenes fuktighet minker forskjellig pga. stor forskjell i størrelsen på overflaten. Ovation 28 med aut. vendning.
 13. http://nrff.no/sykdommer på fjærfe.html Ett sted å begynne. Kjedelig med sykdom. Var selv uheldig noen år siden med nye høner som raskt ble syke etter transport hit. Ble så dårlige at jeg kontaktet Mattilsynet, slik en bør hvis en får mistanke om alvorlig sykdom. Var veldig usikker selv, men viste seg å være riktig i dette tilfellet.
 14. Ja, hønene går nok inn når de trenger, men kommer jo helt an på hvilke andre som ev. har tilgang til uteplassen nattetid, t.d. ekorn, mår, rev, grevling, gaupe, rovfugler mm. Kan være vanskelig å sikre seg mot alle som synes høner, egg og kyllinger frister. Her rusler hønene nok så fritt i hagen dagtid, (flere bygninger, busker, trær, gjemmesteder) men er bak stengt dør og luker nattetid - visst har det skjedd at noen har overnattet ute - i et tre el. annet gjemmested - og det har gått helt bra. Men tror det er slik at hvis rovdyr først oppdager lett bytte så kommer de igjen og igjen. Best å være føre var.
×
×
 • Create New...