Jump to content

Kvamsvågen

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Kvamsvågen

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Går min første sommer i møte med 6 frittgående høns/1 hane (Lohman). Og i den anledning tenker jeg litt på flått. Har allerede slitt mye med flått på mine 2 katter. Hvordan vil dette gå med mine frittgående høns/hane? Biter flått på høns/hane? Hva kan jeg i så fall gjøre? Til kattene kjøper jeg en væske som jeg drypper på huden. Mener å huske den da har 3 ukers effekt før jeg må gjenta behandling. Blir ganske dyr affære i løpet av sommeren på mine 2 katter. Kan jeg bruke samme middelet på hønsene/hanen eventuelt? Fins det andre bedre/billigere måter å hanskes med problemet (om det er ett problem). Blir ingen lett sak å lete etter flåtten under fjærene på fuglene.
 2. Hvordan få tak i norgesfor på vestlandet/Hordaland? Leste på internett de holdt til på østlandet/midtnorge.
 3. Om det stemmer at Norgesfor sitt er mindre mjølete, har jeg kjøpt min siste sekk på FK. Har masse FK verpefor igjen å bruke opp. Men etter det blir det norgesfor.
 4. Tusen takk nok en gang Odden for svar Hjelper litt og opplysende Fått beskjed om at jeg må gi hønsene verpe-for (med ekstra kalsium i) siden dette er Lohmanhøns som verper mye. For se hvordan det går med hanen å få dette foret. Men kan ikke ha eget for til han. Håper det går fint selv om han spiser for med ekstra kalsium i. Gitt de litt brød til nå, men blir liggende. Skal prøve å bløte dette opp neste gang Gitt de oppdelte druer og det likte de godt Får prøve meg litt frem. For tiden er det litt stillingskrig mellom hønsene. Den største er litt etter de mindre. Håper hanen gjør jobben sin og får de til å være snill med hverandre.
 5. Har nett fått hane (dverg kochin) og får snart 4 stk Lohman høns. Har kjøpt verpe-for som Lohman hønsene skal få (ekstra kalsium i). Hørt at høns/haner er god på å spise reste mat fra oss mennesker. Kan jeg gi de hva som helst i tillegg til foret?
 6. Takk for råd Odden Ja, fortsetter med reflektorovnen. Har den i tillegg kun på lav styrke (nå 120W). Men tror jeg monterer ekstra vaggelpinne uansett (kan ikke skade). Hva synes dere om vinkelen/bratthet på stigen til fuglene for å komme opp på vaggelpinnen? Tror ikke hanen har brukt stigen enda for å gå opp på vaggelpinnen. Er jeg som har sittet han direkte opp på pinnen. Litt bekymret for tykkelsen på pinnen også, ser han ikke får klørne godt rundt pinnen. Men samtidig er nok føttene/klørne på Lohman hønsene større. Vanskelig å finne en mellomting til begge rasene. Kanskje en ekstra vaggelpinne som ikke er så tjukk er løsningen. Bør skjellsand badet stå inne eller ute erfaringsmessig? Er under tak og litt lunt der den står ute nå.
 7. Skader ikke å montere en til vaglepinn Den jeg har er ca 150cm. Har montert "katteluke" til fuglene slik at de er helt sikker nattestid i innerdel Tenkt en del på dette med reflektor ovn. Har varmelamper, men forstått det slik at fuglene bruker å samle seg under disse. Gir også litt lys som kan gjøre at hanen galer nattestid. Med reflektor ovnen, får jeg varmen mye bedre fordelt i rommet i tillegg til at den ikke gir fra seg lys. Er ikke mange dagene i løpet av ett år/vinter den er i bruk. Tar å bruker reflektor ovnen og passer på hyppig at det ikke har samlet seg mye støv/fjær etc oppå den. Tror det skal gå fint. Har vurdert bruk av varmelampe kontra reflektorovn ganske mye...
 8. Takk for tips. Verken jeg eller naboer har sett røyskatt her ute. Går visstnok mest i rev. Men en kan aldri vite, så viktig å gardere seg...
 9. Sjekket maskevidden. Den er på ca 5,5cm. Om jeg tar en runde rundt utedelen fra bakke og halvveis opp, holder det? Vet mink/røyskatt klatrer godt, men vanskelig å se for meg at de klatrer opp halvveis her og går inn ved maskevidde på 5,5cm bredde.
 10. Takk for tips En lite skivebom alltså. Bør jeg ha mindre maske over alt, tenker på å kjøre en runde med mindre maske på nedre del.
 11. Sitter stor pris på råd og tilbakemeldinger. Er bare en hobby snekrer og tok fortløpende egenkomponerte løsninger på problemer/utfordringer etterhvert som arbeidet skred frem. Mulig jeg har gjort mye tømrer faglige feil i tillegg til løsninger for fuglene som kunne vært gjort annerledes. Feks lurer jeg litt på om vaglepinnen er montert for høyt og at "stigen" dermed blir for bratt til at fuglene bruker den. Og om stigen til verpekassene er montert med for liten klaring til stigen rett ovenfor som går til vaglepinnen (se bilde). Har satt en plastkasse med skjellsand rett på utsiden av innerdelen, men under tak. Lurer på om denne bør stå på innsiden. Lurer også på om vaglepinnen er litt i tjukkeste laget for dverg kochin hanen (se bilde). Men samtidig kommer det snart 4 Lohman høns som muligens bør ha så pass bred vaglepinne. Ikke vet jeg... Masse jeg lurer på med andre ord. Svar og tips mottas med stor takk
 12. Takk for tilbakemelding Odden Ja, plast er montert på begge sider av isolasjon Mer skeptisk til at jeg har gjort taket for tett. Dvs for lite lufting i taket. En nabo mente det ville "slå" seg ved temperatur svinginger. Vet taket bør og skal ha god ventilasjon/lufting. Men slik det var før, regnet det rett inn på undersiden av blikkflakene. Monterte derfor blikkflak rundt kantene på hele taket i forkant (se bilder hvordan det var før og er nå). Har tenkt at i værste tilfelle om det slår seg, kan jeg borre småhull eller montere inn ventil-rister oppe i forkant på blikkflakene jeg har montert.
 13. Litt av utearealet slik det var. Her er allerede mye fjernet av boss etc. Var ett gammelt tørkehus. Som dere ser er det fukt/vann inntrenging på murgulvet til venstre. Trær vokser inn i skuret. Ett rimelig nedsarvet tørkehus. Hva kan det brukes til med en del arbeid og oppjusteringer? Ett hønsehus Mye må gjøres og jeg aner ingenting om hva som skal gjøres for å få til ett hønsehus Internett er en god sak. Her ser vi litt av innerdel (vegger på 3 sider. Gulvet er vått og fuktig. Arbeid begynt med rensking av drit der inne (snømåke tatt i bruk). Holder her på å sette opp stenderverk for lukket innerdel. Gravd opp og drenet i bak kant. Malet murvegg mange ganger for å hindre vanngjennomtrenging. Her er gjerde kommet på rundt utedel. Taket tekking er påbegynt (var mange lekkasjer). Vegg+dør er kommet opp mot innerdel og nettingdør kommet opp fra utedel og ut mot plenen. Fuging, tetting fukt på murvegg i innerdel startet. Her er eboflex og murrepp tatt i bruk. Har goså isolert og kledd innvendige vegger. Innvendige vegger malt. Gulv malt mange ganger med epoxy maling. Isopor i tak for kulde-/lydisolering. Murvegg i bakkant malt og reparert. Her er sand kommet på plass på deler av uteområdet. Alt uteområde er tak over. Deler av uteområdet er mer lunt (i bakkant med epoxymaling på murgulvet for lettere rengjøring). Tak er malt og tekket gjentatte gnager, er nå endelig tett. Her sees "katteluken" som er bygget inn i dør mellom innerdel og ytterdel. Første fuggel på plass. En dverg kochin hane. Snart kommer det 4 Lohman høns Innredet innerdel med vaggelstokk, stige opp, gjødselbredd med plexiglass i bunn jeg enkelt kan ta ut for å fjerne skit, en ikea kommode som verpekasser (har bevist ikke lagt gress/høy i skuffene enda slik at ikke hanen skal ta disse i bruk før hønene kommer). Ikeakommoden/verpekassen er løftet opp fra gulv og hengt på vegg med en klaring på 20 cm for lettere renhold og holde skadedyr vekke. Har montert en reflektorovn på vegg for å holde det lunt på de kaldeste dager, har montert ett vanningssystem med 2 holdere for å sikre meg at de ikke drikker tomt vannet. Med dette vannsystemet er det en beholder som alltid mater på med nytt vann. Hengt opp 2 for-bokser fra tak for å hindre skadedyr å spise. Montert lys med timer som slår seg på kl0800 om morgenen og av kl2000 for å hindre hanen i å gale unødvendig. Montert luftventiler for god utlufting (en stykk ned og ett stk høyt oppe diagonalt for best utlufting). Hanen Ett lite stemningsbilde fra gården vår. Hønehuset sees i bakgrunnen mellom låve og huset.
 14. Bor på ett småbruk rett nord for Bergen og har nå laget ett flott hønsehus jeg tenkte vi skal få oss noen høns i. Hønseholdet blir hovedsakelig for barna sin skyld (kjekt med fugler/dyr på gården for barna sin del), men gjør heller ingenting å få litt eggproduksjon med på kjøpet Er derfor på jakt etter fine/flotte høner som er barnevennlige og rolige. Etter mye innhenting av kunnskap har jeg falt ned på Lohman- eller dverg Kochin høns. Begge disse to rasene skal vistnok være rolige og gode høns å ha med tanke på barna som skal ha de litt som "kjæledyr". Av disse to typene blir det mest sannsynlig Lohman høns. Hørte dverg kochin kan bli noe eiesyk over eggende de ruger på. Hadde også en samtale med mattilsynet. De anbefalte meg på det sterkeste å få høns fra en sertifisert oppdretter som medfører mindre sjanse for sykdommer etc. Kan få Lohman høns fra en sertifisert oppdretter nå som ikke bor langt unna oss. I tillegg er Lohman eggene store. Hva mener og synes dere? Har vi tatt det riktige valget av hønsetype mtp kriteriene; barnevennlige/rolige høns som produserer store egg?
 15. Bor og eier ett småbruk. Men har allikevel naboer tett innpå. Skal nå få meg 4 Lohman høner (får verpeklare fra oppdretter i slutten av november). Hadde i utgangspunkt ikke tenkt å få meg hane pga galingen denne eventuelt lager og hensyn til naboer. Har nå lest meg litt opp og forhørt meg med mange andre som har haner/høns. Forstått det er en stor fordel med en hane i flokken. Feks at den passer på hønene mot hverandre, hønene får det bedre, at den passer på hønene noe mot rovdyr og at eggene får en bedre holdbarhet. Hønsehuset jeg har bygget er ca 2 meter høyt, isolert innerdel på 1,5m x2m der jeg skal ha lys som slår seg av/på med en timer, en lukket utedel 2m x 3m med tak/litt vegg og godt inngjerdet med solid netting. Planen er å slippe ut/inn hønene og hanen fra innerdel til utedel morgen/kveld. På den måte og belysning med timer, få litt kontroll på tidspunkt for en eventuell galing fra hanen. Allikevel ønsker jeg meg helst en hane som ikke galer og som er rolig/barnevennlig. Finnes det hanetyper som ikke galer eller eventuelt noen typer som galer mindre enn andre? Hvilken hanetype skal jeg velge?
×
×
 • Create New...