Jump to content

CelticMoon

Medlemmer
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CelticMoon last won the day on November 30 2011

CelticMoon had the most liked content!

Community Reputation

1 Nøytral

About CelticMoon

 • Rank
  Kylling
 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Eidsvoll
 1. Har fått spørsmål fra noen amerikanere som har jærhøns og som leter etter informasjon i forhold til genetikken. Siden jeg ikke har verken jærhøns eller peiling på fargegenetikken her, så tenkte jeg å høre om noen her i forumet kanskje hadde litt mer oversikt på det området? De lurer i hovedsak på: Om stripene er autosomale eller kjønnsbestemte? Hva grunnfargemønsteret er? (ordene som blir brukt på engelsk er duckwing, partridge og wheaton) Hvilket gen som gir hanene den blonde fargen? (gold inhibitor, champagne blond eller andre)
 2. Jeg bruker "timer" på lyset i hønsehuset - stiller den inn på kl. 5 om morgenen og kl 15 på ettermiddagen. Da kommer alle hønsene seg opp på vaglene og går til ro, ingen blir overrasket av et plutselig mørke når lyset slukkes.
 3. Det er genetisk betinget, og fungerer på noen raser (husker ikke i farten hvilke). Jeg testet det ut på en stor klekking med Wyandotte og kan ihvertfall si at det ikke stemmer på dem!
 4. Hei! Har vært ute for det samme. Jeg satte ei nettingramme foran åpningen til rugekassa, tok ut høna en gang (5 min) slik at hun fikk drukket og gjort fra seg. Da kyllingene begynte å komme ut, lå hun fast og fikk helkorn og vann i kassa. Da alle var ute, flyttet jeg kyllinger og høne ned i ei kasse på gulvnivå - NB! beholdt nettingen foran et døgn til. Det gikk bra! Lykke til!
 5. Vel, vi hadde to høner som lå på egg sammen, som plutselig bestemte seg for å gå av, og satt igjen med 12 egg og ingen rugemaskin - så vi måtte ty til stekeovn! Problemet er at stekeovner er veldig ujevne på temperatur... Vi hadde skåler med vann i for fuktighet pluss et termometer for å passe på, men temperaturen føyk som sagt opp og ned... Vi fikk lånt en rugemaskin etter 2 dager, og halvparten av eggene klekte Vi pleier å ha mye høyere klekningsposent enn som så, så jeg antar at det var stekeovnen som innvirket - embryoene inni eggene er jo sårbare for høye temperaturer Vil nok ikke anbefale å satse på en hel rugeperiode i stekeovn altså!
 6. CelticMoon

  CelticMoon

×
×
 • Create New...