Jump to content

Roberto&co

Medlemmer
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Roberto&co

 1. Tusen takk for svar! Vi kjøper Ropa B eller kiselgur da😊
 2. Hei! Vi har i det siste hatt to dødsfall i hønseflokken vår. Det har skjedd skremmende nær hverandre. Det var bare en uke ca mellom dødsfallene. Det var først en dverg kochin høne som døde. Hun var ca 3 år gammel, så var det vår sultan hane. Han var ikke et år en gang. De hadde samme symptomer begge to. Det skjedde ekstremt fort. De veiet plutselig ingenting nærmest og sov mye. Hvis jeg prøvde å gi dem mat spiste de mye, så jeg trodde dette ville gå over. Men så bare en dag eller to etter at jeg oppdaget at de var lette og sov så mye, døde de. Jeg synes dette var veldig ekkelt og har prøvd å lese meg opp på hva det kan være. Jeg blir jo bekymret om bare flere og flere høner dør. Er det noen som skjønner hva dette er, og er det noe jeg kan medisinere hønseflokken min med? Håper på raskt svar!
 3. Hei! Det er ganske lenge siden denne er skrevet, men jeg svarer likevel:). Min erfaring er at man ser kjønnet på kammen til dverg kochin. Første gang jeg hadde DK kyllinger så jeg på fjær vekst og ble veldig opphengt i det. Jeg var sikker på at jeg hadde mange høner, men endte opp med 8 haner og 2 høner... Så utifra bildene tror jeg at jeg ser haner på bilde nr 1. På bilde nr 2 ser jeg kanskje en høne til høyre der..? På bilde nr 3 kanskje tre høner, men også to haner... Ser ikke kammene på alle... Men ja utifra min erfaring tror jeg du har en del høner, men også noen haner.. Du kan sikkert legge ut flere bilder hvis du har mulighet😀
 4. Hei! Tenker jeg antagelig må få meg ny hane. Hanen jeg tidligere har skrevet om her blir bare verre og verre. Jeg har blitt tilbudt en sultan hane, men en sultan hane er vel litt for tungt for mine dverg kochin høner?
 5. Takk for svar! Jeg ser an situasjonen..
 6. Denne hanen har visst sine perioder... Han oppfører seg ofte helt vanlig, men plutselig blir han slik jeg har skrevet her før. Han melder seg ut og passer ikke på hønene. I dag f.eks. gikk alle hønene fritt i hagen. Hønene ble ledet av sjefs høna mens hanen lå slapt et annet sted. Han reagerte ikke da jeg kom nærmere han og jeg måtte løfte han opp, da han ikke reiste seg. Han livnet til først da han kom i hønsegården og så maten.. Jeg forstår ikke hva dette er..? Han har ikke spesielt dårlig balanse... Men er lettere enn den minste høna vår og han er ganske mye større enn henne...
 7. Takk for svar! Hanen viste seg plutselig å være mye bedre! Han virker egentlig helt normal, han galer osv. Så jeg får bare følge med å se videre...
 8. Tusen takk for svar! Ja det kan virke som om hanen har litt dårlig balanse, da han ikke vil fly opp på vagle pinnen...
 9. Hei! Nå har hanen vår begynt å oppføre seg rart. Han er ca. 1 år gml. Hanen står eller ligger hele tiden på gulvet i hønsehuset med stjerten senket ned. Han kjennes ganske lett ut når vi løfter han, han spiser lite. Er det noen som vet hva dette kan være?
 10. Tusen takk for beroligende svar! Men vi skal følge med ja...
 11. Tusen takk for svar! Jeg legger til noen bilder av den sist nevnte hønen. Synes ikke det ser helt bra ut det siste bildet er nærbilde av huden under vingen nærmere leggen.
 12. Hei igjen... Flere rare symptomer har oppstått i hønseflokken nå. En av hønene som vanligvis pleier å ha lang stjert er nå uten stjert. Stjerten er "borte". Det ligger fjær over hele gulvet inne i hønsehuset og litt i hønsegården fra denne hønen. Myter den? Trodde ikke mytende høner mistet fjær så fort, på en dag… En annen ting er at to av hønene har begynt å strekke på halsen og åpne nebbet som i et stort gjesp. Dette gjør de flere ganger etter hverandre?
 13. Hei! Det har skjedd noe rart med fjærdrakten på en av hønene våre! Eller med fjærene på hodet og føttene. Først trodde jeg hønen kanskje mytet, men ettersom jeg har hatt en mytende høne her før, ser jeg stor forskjell. Det er akkurat som om hønen bare har "fjærrøtter" på hodet og føttene, ikke ordentlig fjær...Vet ikke om det var helt forståelig, men var ikke så lett å forklare... Håper noen kan svare på dette, er litt bekymret.. Hønen er aktiv i allmenntilstanden, hun spiser og løper rundt med de andre hønene.
 14. Tusen takk for svar! Det blir nok ikke noe gjerde her, har ikke helt muligheten...Men noen som har erfaring med to høneflokker som møtes..? Er vel kanskje ikke så lurt, fordi det blir lett at smitte av forskjellige sykdommer kan spre seg...
 15. Hei! Det har oppstått et lite problem i hønseflokken min...De har begynt å gå over til naboen som også har høner. Idag gikk de til og med inn i hønsehuset. Noen som har vært borti dette før? Det er tydelig at hønene vil utvide område sitt..Finnes det en måte å få stoppet dette på? Men jeg vil helst ikke slutte å la dem gå fritt...
 16. Tusen takk for svar!
 17. Takk for svar! Hva har man som underlag i hundeburet? Og hvor setter man hundeburet, inne..? -Nei det er virkelig ikke lett å avklukke en høne. Høna vår begynner å bli tynn også, etter å ha ligget klukk så lenge..
 18. Hei! Så da går i hvert fall toppet hollender dverg sammen med DK Hvor gamle må toppet hollender dverg kyllinger være før man ser om det er høne eller hane? -virker som om det ikke er så lett å få tak i voksne høner...
 19. Ja, appelsin gir jeg til mine høns og de er sunne og friske!
 20. Hei! Jeg har aldri ruget ut kyllinger i rugemaskin før, men det høres jo greit ut å plassere kyllingen i kyllingburet, selv om den er våt..Tror nok det går bra Lykke til!
 21. Jeg leste en gang at DK hønene får fjærdrakt først, altså lenger fjær på vingene. Men selv erfarte jeg at det var helt omvendt med mine kyllinger. Hønene hadde kortest vinger, mens hanene hadde lengst. Du kan jo også legge ut noen bilder av kyllingene her etterhvert.
 22. Har ikke en annen plass hun kan være, men jeg kan kanskje ha de andre inne mens hun er ute...
 23. Takk for svar! Det kan jeg kanskje gjøre... Men hva med de andre hønene som vil inn og legge egg?
 24. Roberto&co

  avklukking

  Hei! Vi har en høne som har vært klukk i nesten 2 mnd. Vi skal ikke ha kyllinger og har prøvd å avklukke henne ved å løfte henne ut av rugekassen hver dag. Hun ligger ikke på noen egg, så det kommer ikke kyllinger. Men hun bare ligger og ligger inne i rugekassen. Noen som har noen andre avklukking tips enn å løfte ut av rugekassen hver dag?
 25. Hei! Nå har jeg fått en interresse for rasen dverg toppet hollender. Jeg har mille fleur og dverg kochin i flokken min, altså dverghøns. Og jeg synes disse hønene med en topp på hodet er så flotte! Finnes det andre hønseraser med en slik "topp", som kan egne seg med dverghøns? Jeg vet lite om denne rasen så gjerne kom med erfaringer! Det er svært usikkert om jeg skal ha nye høner nå, men uansett gøy å lære litt om disse flotte hønene.
×
×
 • Create New...