Jump to content

Majaelise

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Majaelise

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Majaelise

  Rugeegg

  Jeg har mottatt postegg fra flere ulike steder. Disse kyllingene virker å ha en mye tyngre vei ut av egget. Av alle posteggene jeg har forsøkt å ruge, så er det mange kyllinger som bruker lang tid ut av egget, eventuelt aldri kommer seg ut. Det er altså ikke antallet befruktede egg som har vært problemet, men antallet fødte kyllinger. De er også vanskeligere å fostre opp, muligens kan det sees i sammenheng med den tunge veien ut av skallet? Én gang fikk jeg eggene dagen etter de ble sendt, og fikk et veldig bra klekkeresultat. Allikevel var ikke disse like kjappe ut av skallet som hjemmekyllingene mine. Når jeg bruker egne egg, så er det et lite tidsrom (få timer) hvor langt på vei de fleste klekker. Og det går så fort fra jeg ser et hull til kyllingen er ute. Det er først med hjemmeegg jeg har opplevd denne "popcorneffekten" jeg har skjønt man kan oppleve da man ruger ut vaktler. Selvsagt ingen overraskelse at det går bedre med hjemmeegg, men jeg tenkte at det gjerne var at eggene aldri utviklet seg til kyllinger som var problemet, ikke at de ble vanskeligere å klekke. Hvilke erfaringer har dere med postegg vs. hjemmeegg?
 2. Majaelise

  Klukk vaktel

  Det var forøvrig 21 dager siden i går at jeg så at hun hadde lagt seg klukk på akkurat disse eggene. Det er jo vanskelig å si når hun startet rugeprossesen, men forrige gang tok det også 21/22 dager fra høna la seg til kyllingene klekket. I maskin klekker de fra dag 16-18 hos meg.
 3. Majaelise

  Klukk vaktel

  I natt har det kommet 8 kyllinger. Den ene var dessverre død. Ser ut til å være en flink mamma så langt.
 4. Majaelise

  Klukk vaktel

  Nå har jeg ei annen som har ligget en stund. Burde klekke i løpet av de nærmeste dagene Minst like spent, og eget bur står klart.
 5. Majaelise

  Svart egg

  Disse har jeg hatt siden januar. Hadde lyst til å ruge det ut, men dessverre er denne gruppen søsken. Jeg har selvsagt spart det, og skulle gjerne visst mer om hvorfor sånne ting skjer. Vi syns det er kjempefint, og håpet selvsagt på flere. Det får vi nok neppe
 6. Majaelise

  Svart egg

  Hei. Fikk et helt svart egg i dag, det skjærer i grønt når jeg holder det mot lyset. Noen som vet hva det kan komme av? Det er et vaktelegg.
 7. Majaelise

  Klukk vaktel

  Hei Den ene vaktelhøna mi har ligget på noen egg en stund nå, og i går kom det fire kyllinger. Hvordan "oppbevarer" dere vaktelkyllinger og høna etter et klekk? Vi har dem i et uisolert bur som de kan gå ut. Mor og barn bor alene. Kommer de til å overleve, eller burde de være inne? Syns det virker så rart at de skal overleve under sånne forhold, da erfaringen min tilsier at vaktelkyllingene jeg har klekket selv i maskin er nok så skjøre. De ble født i går, og i dag løper de ute i buret sammen med mammaen sin og spiser gress. Tenker at det må være kaldt? Erfaringer?
×
×
 • Create New...