Jump to content

torilo

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About torilo

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leste noen gamle innlegg om oppbevaring av rugeegg. Der sto det at oppbevaring i kjøleskap ikke var å anbefale. Jeg hadde 10 egg (indiske løpeender) som var oppbevart i kjøleskapet i eggekartong ca 1 uke. De var hverken blitt dusjet eller snudd. Forsto at det var liten sjans for vellykket resultat med en slik oppbevaring av eggene i forkant. Valgte allikevel å gjøre et forsøk. Nå har de ligget i maskina (Brinsea Maxi II EX) i 23 dager. Har lyst dem 3 ganger, siste gang i dag, og ser tydelig liv i alle. Har noen andre opplevd liknende etter å ha oppbevart eggene på denne måten? Kan den oppbevaringa medføre problemer med klekking når alt ser ut til å ha fungert bra så langt? Er nå spent på om alle overlever og klekkes. Har litt dårlig erfaring fra tidligere. Da har jeg fått tilsendt egg i posten og det har vært lav klekke%. De har dødd inne i eggene rett før klekking. Da har jeg fulgt råd og hatt høyere luftfuktighet enn det som står i bruksanvisninga til rugemaskina. Denne gangen har jeg brukt egg fra egne ender og fulgt bruksanvisninga "til punkt og prikke". Blir spennende om 5 dager nå. Til orientering så kommer jeg til å få ender til overs hvis alle klekker. Noen som er interessert i å kjøpe? Jeg har 7 stk fra før. Målet er å ha maks 10-12 stk så jeg får 5-7 stk til overs som jeg er interessert i å selge.
 2. Jeg har 3 indiske løpeender på 8 uker. Jeg tror det er ei and og 2 andriker, men er ikke helt sikker. Får alltid andrikene krøll-halefjær? Når vokser de i så fall ut?
 3. Tusen takk for råd. Jeg har begynt å la de 3 være ute sammen med de 2 eldste. De har da god plass til å rømme unna når Leander (eldste andriken) vil "sette dem på plass". det ser ut til at de har funnet en måte og tolerere hverandre på. Stenger inn de 2 eldste når jeg ikke er ute og passer på. Da ser jeg de 3 oppsøker dem. Ligger inntil gjerdet til garden. Det tyder jo på at de ønsker kontakt?. Den minste bor i bur inne hos de 3 for at de skal bli vant til hverandre og slik at den foreløpig er beskyttet mot å bli hakket på. Høres dette ut til å være en grei måte å "lose" dem sammen på? Et spørsmål til: Når (alder) får andrikene krøllfjær på stjerten?
 4. Jeg har startet opp med løpeender. Har overtatt en andrik og ei and som er 6 mnd nå. Har ruget ut 4 andunger selv, 3 stk som er 7 uker nå og 1 som er 16 dager. Jeg lurer på når jeg kan sette dem sammen? Har prøvd litt med de 2 eldste og de 3 på 7 uker. Den store andrikken virker veldig dominant og "brutal". Han hiver seg over de 3 andre, biter dem i nakken og legger seg oppå dem. Er det normalt eller bør jeg kvitte meg med han? Vil det gå bedre når de 3 er litt større? Når kan jeg sette den minste sammen med de andre? Den begynner å bli litt for preget på oss. Vil ha en flokk ender som kan gå sammen. Har prøvd å ha den inn til de 3 minste, men den bare hylte og ville ut til meg. De ble nysgjerrige på den, men prøvde å hakke litt på den, så jeg turde ikke la den være der. Blir takknemlig for gode råd!!
 5. Jeg er nybegynner. Har kjøpt 12 egg av indiske løpeender og rugemaskin av merke Brinsea Maxi II Ex. Bruksanvisningen er bra på forklaring hvordan man stiller den inn, men fryktelig dårlig på hva den bør stilles inn på. Ok på temperatur og fuktighet, men er veldig usikker på hva jeg skal gjøre med følgende: Vending: har satt på 10 sec, men lurer på hva jeg bør stille inn på når det gjelder intervall? Maskinen er innstilt på 45 min i utgangspunktet. Eggselger har anbefalt 2g/døgn. Hva bør jeg stille maskinen inn på? Cooling/lufting: Har fått anbefalt å lufte, med etterfølgende dusjing 5-15 min daglig fra dag 7. Kan dette gjøres med innstilling av cooling, og i så fall hvordan? Eller er det greit å bare åpne lufteventilen 15 min pr dag? Er det nødvendig med dusjing etterpå når det er automatisk fuktighetskontroll (innstil på 55% RH) Forvirret og håper på tips og råd fra noen med litt mer erfaring. Toril
×
×
 • Create New...