Jump to content

Blandingshuset

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Blandingshuset

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

139 profile views
 1. Hei. Jeg er litt usikker på akkurat det med hvem som er mest frampå, men tror jeg har hørt noe om at det er hanene som er mest frampå. Jeg har jo fire haner og to høner av de 6 første og det er nok de 4 hanene som er mest frampå. Lykke til.
 2. En av hønene våres er i litt dårlig form stakkars. Surkler og er litt slapp. Håper det går bedre utover dagen. Hun la også ett egg uten skall og plomme.  Noen som vet om dette er noe som kan være alvorlig? 

 3. Jeg kan se nå i dag at det jeg tok bilde av her er en høne. De andre hadde mer kam som jeg fortalte tidligere og de endte iallefall som haner. Så da endte vi opp med ett kull på 6 kyllinger hvor 4 av dem er haner og to høner. Jaja.
 4. Ok. Takk for svar. Kyllingene og mor blir ikke delt enda, da de fortsatt er knyttet til hverandre. Kyllingene vil da ved senere tidspunkt bo for seg selv uten voksne høner. Jeg vil og si at vi har ett hus med ca 20 høner som ikke er gruppert på noen måte. Har bygget nytt hønsehus som vi skal ha oppdrett i og derfor tenkte vi å finne ut når man tenker at det er ok. Men mor er fortsatt knyttet til barna så jeg tenkte å vente til de er mer for seg selv.
 5. Hei. Jeg ser det er noen som har spurt før men som ikke fikk riktig svar etter hva jeg leter etter. Jeg har en mor og 6 kyllinger. Planen er å ha de i hvert sitt hus på sikt. Men når klarer kyllingene seg uten mor rundt seg og når kan mor trives uten å ha med seg barna. Mor er av blandings art og barna er ren av rasen som vi skal ha for seg selv. Takk for svar.
 6. Ok hvis du tror det. Men jeg har også kyllinger av samme kullet som har mye mer utviklet kam. Jeg kan se i morgen om jeg får tatt ett bilde av en av de. Den jeg tok bilde av her har en av de minste kammene.
 7. Hei. Takk for svar. Kort tid etter så klekket egg under neste hønen som lå klukk. Vi fikk først 6 friske og raske kyllinger, to uker etter fikk vi kyllinger fra den neste. Der kom det 7 friske kyllinger, men det skulle vært 8 da den siste desverre døde på vei ut av egget. Vi har ei høne til som ligger på egg nå og forventet klekking er mandag 2.påskedag (påske kyllinger) Pr nå uten kyllingene så har vi: 4 hvite italiener høner 3 hvite australorps høner 2 brahma høner 2 svarte australorps høner 4 jærhøner 1 mille fleur høne 2 lys sussex høner 1 brahma hane 1 mille fleur hane Vi har også 1 kylling av ayam cemani 1 kylling av wyandotte 6 kyllinger av oransje halset italiener 7 kyllinger av sølvhalset italiener. Venter på kyllinger av svarte australorps.
 8. Mine kyllinger klekket ut i ett ikke isolert hønsehus i mars. De har bodd der sammen med mor hele veien og gikk ut i hagen med mor allerede i en ukers alder. De har det alle veldig bra nå. Vil og si at det har vært nattefrost også på nettene. Har nå også klekket ut fra neste høne mor to uker etter og de bor også i samme type hus frem til det nye hønsehuset er ferdig. Alle har det veldig fint. Kyllingene varmer seg under mor ved behov.
 9. Har det noe å si hvor langt kammen går bakover på hodet. Fordi noen har mye lengre kam enn de andre.
 10. Hei. Er det noen som klarer å se kjønn på denne kyllingen. Dette er en oransje halset italiener. Klekket 23 mars.
 11. Huff. Jeg er så trist i dag. Jeg gikk til før å sjekke ut eggene i går ettermiddag. Jeg åpnet en etter en for å se hvor langt i utviklingen de hadde kommet. Jeg hadde åpnet 5 stk og så fort at det var ikke mye håp for de andre eggene. Ba ett egg med halvveis utvikling og resten var nesten ikke mer enn begynt. Derfor så jeg for meg at alle ville være sånn. Til jeg kom til neste egg. Jeg antok at denne også var tom så jeg gav det ikke tid til å sjekke. Typisk da jeg har kakket i de andre eggene. Jeg sprakk den forsiktig da jeg plutselig så at dette var annerledes. Den var blodfarget inni hinnen og hadde bevegelse. Det er så trist. Den var da altså fult utviklet kylling inne i egget. I dag tidlig så jeg store tegn til at den har prøvd å komme seg ut av egget, men i løpet av natten så må den ha gitt opp. Kyllingen døde i kampen på å komme ut. Stakkar lille kylling.
 12. Lurer veldig på hvordan det skal gå med de to siste som ruger. 😥

 13. De er ikke typen til å fly ut av gjerdet. Hvor høyt de lettet er ikke lett å si. Men tror ikke de lettet så høyt.
 14. Jeg har to brahma blandings høns. Og de er vel de som er mest rolige og tamme av dem større hønene jeg har. Utrolig flotte høner. Når det gjelder lyd så lager vel de normale lyder som andre høns. Litt mørke i stemmen kanskje. Lukt styrer du med selv etter hvor ofte du bytter strø. Blir det fuktig i huset så blir det fort lukt. Dette etter mine egne erfaringer. Barnevennlige er de iallefall absolutt. Det er det jeg kan svare på iallefall.
 15. Hei. Vi har en høne som har ligget klukk nå i 23 dager. Vi er nybegynnere, men prøvde å lære av feil fra forrige ruging. Forrige gang lå hønen for seg selv på badet i en kurv med varmekabler. Vi trodde de skulle hjelpe rugingen men tok da feil. Eggene rotnet og døde. Denne gangen har vi lagt hønen ute i ett nyinnkjøpt mindre hønsehus. Døren til utegården er da lukket for at hun skal få ligge i fred og ro under ruging og har tatt henne litt ut innimellom ca 15 min. Dette ikke hver dag, men noe hun synes var veldig godt. Denne gangen ser det også ut til at vi ikke får noen kyllinger. Jeg forstår ikke hvorfor? Jeg var nødt til å lyse noen egg i dag for å se om det var noe i dem. Lyste tre stk. Ene var flytende så den kastet jeg med engang. Andre var fast og fin inni men lufthinnen var ikke sprekt og så heller ikke noe bevegelse i egget. Den siste var mer eller mindre flytende også men har hatt utvikling da denne ikke var tom. Burde jeg ta vekk alle eggene nå eller vente noen dager til? Det har jo vært kaldt noen dager ute men som sakt hun ligger jo inne med godt høy rundt seg. Hilsen fortvilet kyllingfar.
×
×
 • Create New...