Jump to content

Lykketroll

Medlemmer
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Lykketroll

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling
 1. Jeg skal også kjøre en runde med Prosmoke nå. Hønsehuset er kanskje 4x4m og 3 m høyt under taket. Hvor mye må jeg dele tabletten?
 2. Desverre blir det litt langt unna. Jeg holder til i Trøndelag. Og han jeg kjøpte mine av har sluttet med Welsumer. Var så heldig å fikk kjøpe de to siste, som begge var høner! Det er mulig at det ligger noe i at hønene har eyeliner! :-) Jeg har aldri hørt om det, men.. Hvis du ser litt ned på denne linken http://www.backyardchickens.com/t/271757/the-welsummer-thread/820 Noen som har lagt ut bilde av høne og hane kyllinger. Jeg ser kjønn på flere ting. - Hanene er ofte litt mer frempå, søker kontakt. - Beina er ofte litt kraftigere - Kammen blir lett rosa/rød ganske tidlig - Fjærene rundt halsen er lange, smale. Mens høna har litt korte runde. Gled deg til de brune eggene de gir fra seg. Vi har fått flere som er rett over 90 gram! Så sant du får noen høner da :-)
 3. Så heldig du er som har funnet Welsumer! Vi hadde 2 stk, men den ene brakk desverre foten! Så nå får vi brune egg litt sjeldnere. Ønsker oss flere, men finner ingen i mitt område! :/ Jeg synes det var rimelig enkelt å se kjønnet på Welsumer. Legger det to bilder av våre når de var kyllinger. Det er høner!
 4. Link: http://gamebird.no/produkt/rugemaskiner/26-100-egg/gamebird-io-103-th Hva betyr halvautomatisk vending?
 5. Vi har både Welsumer, Australorps og Sussex som legger egg nesten hver dag! Har 7 høner(2 av de har nettopp begynt å lagt) og de legger fra 4-6 egg daglig.. Men kan man på neon måte tvinge hønene til verpestopp, slik at de kan stelle helsa si litt?
 6. Tenker da eggproduksjon. I hvilken alder kan man merke at de begynner å legge mindre egg?
 7. Kunne tenkt meg fler av den nydelige rasen! Hvem oppdretter? Til nå har jeg ikke funnet noen. Skulle gjerne hatt noen ungfugler av den rasen NÅ
 8. Vi har en liten plan om å begynne å selge litt egg, siden hønene våre nå legger 6-7 egg om dagen, så klarer vi ikke å spise alt! Hvor kan man få kjøpt eggekartonger til en rimelig penge? Jeg har lest litt om det på forumet her. Felleskjøpet er nevnt, høre med kjente om de kan spare unna. Bestille fra USA. Jeg synes at frakten ble litt vel dyr fra USA. Vet at UK kan være litt billigere. Men der finner jeg kartonger med kun 4 eller 6 egg. Noen flere tips? Trenger ikke fler enn 50 stk. For jeg vil tro at mange kommer i retur! Vi tenker å ta 2,50 pr egg. Så en 12pak til koste 30 kr. Er det overkommelig? Tenkte å selge brune egg for seg(Welsumer) og beige egg for seg. Hva annet bør vi tenke på når det gjelder salg av egg?
 9. Sussexene er kjempepene! Har lyst på fler etterhvert! Må vel undersøke høna litt mer i helga.. Men HVIS det skulle være lus, hvordan gå frem? Siden røyktablett ikke vil fungere i det fjøset..
 10. Har tenkt på om det kan være luseegg, men når jeg presser på de greiene på fjærene, så er det stein hardt? Og jeg får ikke revet det av. Tåler lusegg så mye da? Titta under vingen, og det var noen kryp der, men ikke sånn supermye. Men kan de myte på denne tida? Andvor, det er en av de sussexene som overlevde etter de eggene du sendte. De er jo ikke så gamle.. Det hvite er helt nede på fjærene ja, mot huden. Men tror ikke det er på huden, litt ovenfor, og oppover. Slutter den fjæren starter(der fjæren blir fluffy).
 11. Merket i dag at den ene dverghøna satt å nappet en annen høne rundt halsen. Den hadde blitt litt rød og naken rundt halsen, stakkars. Ved nærmere titt, ser jeg at fjærene inne ved huden er fult av noe hvitt og hardt. Det var ikke mulig å dra det av. Jeg tenker med en gang at det må være noe utøy! Men hvordan bli kvitt det? Har sett den røyktabletten, men hønene er i et hjørne av et større fjøs, det er ikke tett. Fjøset er ca 150kvm eller mer.
 12. Min erfaring er temperatur og fuktighet. Jo mer perfekt den er, jo flere høner. Er man uheldig, dør mange av hønene inne i egget og kun de sterkeste kommer ut(som i mange tilfeller er haner) Jeg va skikkelig uheldig med en ruging jeg hadde i sommer, og det ble faktisk to høner. Jeg var helt sikker på at det ble haner. Men grunnen til at det ble høner er nok ren flaks..
 13. Her får de kraftfor en gang om dagen, og innimellom spiser de ikke opp alt en gang, og står heller og ser på meg for å få noen rester. Kålrot, fiskepudding, mais, epler, tacolefser, ja.. Det meste.. Kan det ha noe med rase og hva de er tilvendt?
×
×
 • Create New...