Jump to content

Plommeniegget

Medlemmer
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Plommeniegget

 • Rank
  Nyklekt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De ser hverandre hele tiden gjennom nettingen. IMG_0399.mp4 Rommene er delt opp med hønsenetting og ei dør.. det innerste rommet er til kyllingene og det ytterste rommet er til hønemor, høne nr2 og hanen vår. I det ytterste rommet der de "voksne" bor er det også utgang ned til "møkkakjelleren" der det også er inngjerding ut i hagen, slik at de kan gå ut og inn som de vil der. Vi kan lage en inngang til de små der nettingen er, men vi er litt nervøse for om de kommer til å gå helt ut og ikke komme inn igjen nå når det er så kaldt. Slenger med et bilde og en video slik at du-dere kan se.. Har forøvrig også prøvd å la alle sammen gå sammen igjen, i dag, i ca et kvarters tid.. både hanen og høne nr2 hakket litt heftig på de små. Hønemor har ingen "connection" med de små lengre, heller.
 2. Takk for dét, og for svar! beklager mitt sene svar (fikk nemlig ikke opp varsel og det datt litt i glemme boka). 🙈 Men, ettersom vi bomma en del med å sette alle sammen- sammen i et lite tidsrom for så å la hønemor og kyllingene være alene igjen og det ble trøbbel, så har vi bare latt kyllingene være på et rom, og hønemor+høne&hane være på det andre rommet. De har som sakt hønsenetting i mellom.. vi bomma en del med å tukle i rangsystemet dems, men det er aldri enkelt å være ny har vi funnet ut! 🙈 lett å være etterpå-klok.. 😣 Så det store spørsmålet nå er egentlig hvilket tidspunkt man bør sette alle sammen, sammen? er redd for at kyllingene blir hakket skikkelig på hvis alle er sammen, men skjønner også at dette kan gå seg til. Har en kjempe flink hane som ikke er menneskevond, og han holder fin kustus på de to hønene han har.. det ble nemlig litt sjalusi når hønemor kom tilbake i flokken igjen, men det går seg til ser vi, og det har gått helt fint før... Ikke enkelt detta her! Så all tips taes i mot med stor takk ❤️
 3. Hei! Jeg og samboeren min har 2 høner og 1 hane fra før som går veldig fint sammen, men vi tenkte på å utvide flokken. Den ene høna begynte å ruge for ei lita stund tilbake, og klekte deretter 7 kyllinger for ca 3 uker siden. Vi er helt nye på området og lurer på hvordan vi skal gå fram mtp tilvenning av kyllingene og den andre høna og hanen..(?) alle bor på samme sted men med hønsenetting som skille. Vi prøvde forleden dag og la alle gå sammen med tilsyn av oss, og det gikk fint mtp hanen vår og kyllingene, men, den andre høna (som vi har skjønt er høyere på rangstigen enn "hønemor") begynte å hakke på kyllingene, ganske aggressivt. All info jeg har lest fra folk med erfaring på området sier at man bør holde ungene unna tom de er 10 uker gamle, og i tillegg at hvis det er en "plageånd" så bør den skjermes inntil rangstigen har blitt annerledes.. Er det noen her som har tips? Evt erfaringer? På forhånd takk! Hilsen 2 høne- nybegynnere!
×
×
 • Create New...