Jump to content

monalisa

Medlemmer
 • Posts

  282
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

monalisa last won the day on September 4 2012

monalisa had the most liked content!

About monalisa

 • Birthday 07/18/1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.monasgard.no

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Åsnes kommune i Hedmark
 • Interesser
  Dyr, gårdsliv, dans, korsang, bøker, web m.m.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

monalisa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

 1. Jeg oppdaget nettopp at en av mine tre svart minorka-kyllinger på tre måneder ikke er i form. Den orker ikke å gå noe særlig og har veldig oppblåst mage (myk). Kan oppblåst mage være et symptom på koksidiose? Jeg har nemlig ved obduksjon fått fastslått at en silkehane døde av det tidligere i sommer (flere av hans søsken døde også, men de ble ikke obdusert) og siden har jeg gått i evig bekymring for at de små også skulle vise symptomer på det. Jeg har fulgt nøye med dem og jeg har ikke sett noe uvanlig før i dag. De har spist og vært aktive. Jeg har koksidiose-medisin som jeg har kjøpt gjennom Gamebird. Er først og fremst beregnet på duer og skal has i drikkevannet. Noen som har erfaring med denne og som har fått fuglene friske igjen? Hvis andre har erfaringer eller opplevelser i forhold til oppblåst mage, setter jeg pris på tips. Jeg har sjekket kloakken og den er helt fin.
 2. Takk! Jeg har også begynt å bruke Stalosan nå.
 3. Jeg vil gjerne rense opp/"desinfisere" luftegården til hønene og endene mine. Blir mye møkk der til tider og nå er planen å skrape bort alt av gammel møkk og våt halm (deler av luftegården er ikke under tak) og deretter kalke. Men har aldri gjort det før. Er det noen der ute som gjør det med jevne mellomrom? Hva slags kalk bruker dere?
 4. Kan jeg spørre deg om en ting til? Jeg har ingen problemer med å se forskjell på andeegg og høneegg, fordi andeegg-skallet har dette laget, liksom, som man nesten kan skrape av. Skjønner du hva jeg mener? Er påfugleggene også slik?
 5. Oj, da skjønner jeg at de kan forveksles, ja. Hm..lurer på hvordan jeg skal løse dette. Jeg må virkelig få logistikken i orden og studere eggene grundig hver dag. Tusen takk for raskt svar!
 6. Jeg bruker en spesiell egglyser som gir mørke rundt lyset: http://gamebird.no/produkt/utstyr-ruging/ovaview-og-ovascope-egglyserpakke Jeg har hatt den i flere år (uten å skifte batteri) og er kjempefornøyd. Har aldri prøvd med vanlig lykt eller annen type egglyser, så vet ikke hvor godt man ser blodårer og slikt hvis det er helt lyst der man lyser eggene... Men kan på det varmeste anbefale å anskaffe Ovaview-lyseren. :-D
 7. Hei! Vi kjøpte et påfuglpar på ca. 3 år i mars, og hannen har begynt å kurtisere hunnen nå. Jeg går og venter på egg fra henne og har et inderlig håp om at hun vil legge seg til å ruge (men er realistisk og blir ikke skuffet om det ikke skjer denne våren). Jeg har også høner og forskjellige type ender gående i samme hønsegård og plukker egg her og der hver dag. Jeg har to store ender (gul og blå svensk) som legger store, flotte lyse egg, og noen ganger mister jeg litt oversikten. Tenker at "skulle jeg ikke bare funnet to egg i dag (men finner tre), siden det bare er to store som ikke ligger klukk" osv. Hvordan ser egentlig påfuglegg ut? Jeg klarer ikke å finne bilder av påfuglegg på norske nettsider, men har funnet noen på utenlandske sider. De er svakt farget, med noen slags prikker. Stemmer det? Er det slik de ser ut, egg fra indisk påfugl? Er det mulig å forveksle store andeegg med påfuglegg?
 8. Tusen takk for tips! Dette skal jeg prøve.
 9. Da jeg skulle ta stellet i hønsehuset i dag tidlig, ble jeg møtt av et sjokkerende og ufattelig trist syn. Nydelige Cleopatra - den ene moskusanda mi - lå død i luftegården. Den alltid trofaste kjæresten hennes, Cæsar, satt ved siden av henne, tydelig oppbrakt. Cleo var hakket og spist på i halsen og av blodet og fjærene som var på nettingen i døra forsto jeg at angrepet må ha skjedd fra utsiden, selv om det virket merkelig. Ingen andre ender eller høner var skadet (men de var livredde og alle holdt seg inne). Hadde et rovdyr klart å komme seg inn i luftegården, ville det garantert ha vært et verre syn som hadde møtt meg. Cleo må ha dyttet hodet ut gjennom nettingen (firkantnetting) og så har hun blitt angrepet av noe på andre siden - som har stått klar. Vi lurte lenge på hva slags dyr det kunne være... Siden vi skulle avgårde til en hesteklinikk et stykke unna og hadde dårlig tid, lot vi Cleo ligge igjen utenfor hønsegården. Da vi kom tilbake flere timer senere, hopper jeg ut av bilen et lite stykke før selve tunet og begynner å gå i retning hønsehuset. Akkurat da flakser det opp en stor, brun fugl fra plassen den døde kroppen til Cleo ligger og setter seg i ett av trærne i skogen (men umulig å se den for meg). Og DA var jeg ganske sikker på hvem som hadde tatt livet av Cleo-jenta mi. En hønsehauk. Jeg så fuglen fra litt avstand, men jeg er helt sikker på at det ikke var en skjære eller kråke. Den virket ikke stor nok til å være ørn, så jeg er ganske sikker på at det var en hønsehauk. Fuglen hadde forsynt seg grovt av kroppen til Cleopatra mens vi var borte og man så tydelig på restene at det ikke var noen liten, forsiktig fugl som hadde spist av dette matfatet. Det blir ikke så mye å begrave... Men like greit nå som hun likevel var død, at en sulten rovfugl fikk spise seg god og mett... Jeg som syntes vi nå hadde fått sikret oss i alle bauger og kanter når det gjaldt hønene og endene. Stor og fin luftegård med revesikker firkantnetting, som er gravd et godt stykke ned i bakken. At akkurat den nettingen skulle bli Cleopatras endelikt - og på den måten - kunne jeg ikke i mine villeste fantasier forestille meg... Ikke èn eneste gang har jeg sett at ender eller høner har stukket hodene ut gjennom nettingen, og selv om jeg hadde sett det en eller annen gang, ville jeg aldri tenkt tanken at noe slikt som dette kunne skje. Nå har vi stengt luka deres i hønsehuset slik at de ikke kommer ut (ikke at jeg tror de ville gått ut uansett forsåvidt...) og i morgen skal vi feste finmasket netting rundt hele luftegården nederst før de får ta den i bruk igjen. Har noen opplevd noe tilsvarende?
 10. Å, det var trist å høre, Silkehans. Jeg fikk også sykdom i flokken min for et år siden. Mattilsynet kom og tok prøver og det viste seg heldigvis at det "bare" var mykoplasma. To høner ble avlivet og resten av flokken ble friskmeldt. Jeg kom godt ut av det i motsetning til mange andre som har hatt sykdom hos hønene sine det siste året... Jeg håper du ikke har mistet troen på et friskt hønsehold og vil starte på igjen med friskt mot når det verste mismotet er borte. Det er jo så morsomt med disse små skapningene. Lykke til!
 11. Jeg har ei moskusand som nettopp har lagt seg klukk (hun la seg klukk tidligere i sommer også, men da ble det bare tull og hun gikk av eggene hele tiden). Egentlig er jeg ikke så lysten på andunger til høsten, men jeg har allikevel bestemt meg for at hun skal få klekke frem noen nå. Men hun ligger på bare to stykker. Egg hun har lagt de siste ukene ligger i kjøleskap som holder rundt 4 grader. Er dette for kaldt eller kan det være en sjanse for at en utvikling kan skje når hun får noen av dem under seg?
 12. Det kan nok stemme. Har opplevd det samme selv. Tror det er viktig at eggene kommer veldig kjapt i kjøleskapet.
 13. Jeg lagde en liten genser til ham, av en sokk, som han hang i etter et tau fra taket. Tips fra en amerikansk marek-kylling-eier. Men jeg brukte den bare et par dager. Nå sitter han inntullet i et håndkle i stedet. Støtter opp rundt ham, slik at beina peker ned og ikke utover. Fungerer i grunn bedre enn denne genserløsningen. Han virket til å bli stresset av det. Jeg har ikke store håpet eller trua nå. Jeg begynte å medisinere med hypericum midt på dagen på torsdag. Han fikk også noen dråper på kvelden. Hele fredagen fikk jeg ikke gitt ham noe fordi jeg var bortreist (begravelse) og jeg kunne ikke be dyrepasseren om det. Sent på kvelden fikk han noen dråper og to ganger i dag har han fått hypericum-dråpene. Men foreløpig er det ingen bedring å spore. Matlysten er ganske bra, men ikke bra nok. Har måttet "tvangsfore" ham flere ganger, men undulatfrø spiser han mer enn gjerne på egen hånd . Han har blitt betraktelig tynnere siden jeg tok ham inn. Han er våken, kvikk og "prater" og allmenntilstanden virker fortsatt til å være bra. Men begge bena svikter ham nå og han har ingen mulighet til å kunne stå på egenhånd. Det er vondt å se ham slik og jeg kommer ikke til å holde på særlig lenger. Hvis det fortsatt ikke er et snev av bedring i morgen tidlig, kommer jeg til å la samboeren min avlive ham. Jeg har lest veldig mye på de amerikanske høneforumsidene de siste dagene og jeg ser der at noen holder på i ukesvis og noen i flere måneder også. Det synes jeg er for drøyt. For det er tydelig at mange av de kyllingene har blitt dårligere og dårligere og får flere og flere plager som en følge av sykdommen. Det står også om hypericum-behandlingen at noen kan merke bedring umiddelbart mens andre først opplever bedring etter flere uker. Jeg er nok litt skeptisk til det hele. Det er langt mellom tilfellene som blir bra. Mange prøver uten at det skjer noe. Jeg kan rett og slett ikke se på at lille Albin opplever dette. At kroppen hans svikter. Jeg vil tippe at han er ganske redd. Kanskje han også har smerter... Det er ikke forsvarlig å fortsette særlig lenger. Jeg ville så inderlig beholde lille hanegutten min, han var så spesiell, men skjebnen vil det nok annerledes...
 14. Vet du hva de mener her, Prisilla? En slynge..? My EE who gas been on treatment is improving a little every day. I am finding that the most important thing is that they keep up a good appitite, at lease that is what I have observed. I built her a sling and am doing Pt on her leg and it is getting better, she is starting to move it more and her reflex to close her toes in a grip is returning as well. After speaking with the vet I learned some new things and discussed things I already knew from my experience. Her joint has swelled we thought it was an infection but tests revealed it was not just very inflamed. This swelling of the joints is also a symptom of mareks. As for nerve damage, well it too is caused by swelling around the nerve, as the pressure goes down the nerve begins to heal. This takes some time though since nerves ONLY heal 2 milimeters a month (just like in humans) which is why recovery can take a few days to a few months but is entierly possible. For those with a chicken suffering with paralysis of aq leg I advise a sling for sure, it is so much better then letting them stay on the ground. aand alhough in the end some movement might be lossed if you do PT on the leg it should help keep it flexible and from getting stiff. Albin virker ikke til å være verre i dag, men kanskje enda litt tyngre i vingene og han sitter mer stille. Jeg retter ut klørne hans av og til, på foten som er rammet, men han ruller den raskt inn igjen. Har han i en pappkasse på badet.
 15. Da jeg tatt en haug med telefoner til homeopater rundt omkring og har nå snakket med to stykker som var hjelpsomme og engasjerte. Dessverre hadde ingen av dem Hypericum inne, men den ene anbefalte meg å ringe Vitus apotek i Trondheim. Da ville jeg få Hypericum-pillene i postkassa dagen etter. Så nå er det ordnet. De hadde bare Hypericum D6, men forskjellen på den og D12 var så liten at det ikke ville ha stor betydning, i følge damen jeg snakket med. Jeg krysser fingre og tær for at jeg har pillene i postkassa ved tolv-tida i morgen. For jeg bør nok ikke vente så lenge nå før jeg setter i gang med behandling. Frem til i morgen skal jeg gi ham av kapslene. Jeg skal filme Albin og forsøke å legge ut videoen her, eller på You tube. Og fortsette med filmingen hvis han blir bedre.
×
×
 • Create New...