Jump to content

wenchemor

Medlemmer
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

wenchemor last won the day on March 19 2014

wenchemor had the most liked content!

About wenchemor

 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wenchemor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Jeg har halmgård utenfor hønsehuset. Jeg har ikke tak over noe av den og etter hvert som halmen blir til talle så fyller jeg på mer. Hver vår og høst tar jeg av hele laget med talle og begynner på nytt igjen. Talla er superduper å bruke i blomsterbed og hvis man skal legge ny plen osv.
 2. Hoff og hoff!!! Det var en forferdelig opplevelse å komme bort til hønsegården å se hauken sitte å spise på Jane. Nei nei nei. Hanen gikk rundt seg selv og klukka seg helt hes stakkar. Når jeg kom i hønsegårdsdøra så ble den jo redd og fløy da inn i hønsehuset!! Hvor resten av damerne satt klemt inni en verpekasse. Jeg ropte på mannen min og han kom løpende i vill fart og fikk tak i hauken der inne.. Stakkar snuppene mine altså. De kom ikke ut av huset på to dager og har enda ikke kommet ut på tunet. Naturen er brutal altså.
 3. Hehe, ante meg nok det ja. Har noen unghøner som e blanding av Isbar og Maran.. Håper de blir flinke eggleggere så kan gamledamerne bare ta ferie i vinter.
 4. Finnes det andre ting som kan stoppe verpingen? De er friske og raske og har ingen uhumskheter i fjøra. Men de har fått en hane nå for noen uker siden. Kan de bli stresset av det tro? (griper etter halmstrå, så jeg slipper å bytte ut snuppene)..
 5. Okei. De er nok ikke veldig overvektig, men de er ca tre og et halvt år, så det kan kanskje forklare at det har kommet to egg til sammen fra fire høner på de siste to ukene.. og det har ikke vært god produksjon siden tidlig i vår en gang. De myter ikke lengre og jeg tørr vel påstå at de har det så godt som noen tupper kan ha det, med mye utegang og romslig og rent hønsehus. Kanskje man må gjøre noen utskiftninger, men jeg er jo liksom glad i disse gamle snuppene mine, Laila, Jane, Agda og Kjersti... :/
 6. Hvor lenge kan man forvente at W. og B. verper tro?
 7. Ja og jeg lurte litt på det. Fyrte av en prosmoke her om kvelden, men kan ikke se en endring. Og kan ikke se noe spesielt på hønene. Unghønene klør ikke/napper seg ikke i det hele tatt. De er 11 uker gamle.
 8. Okei. Takk for svar. Da vil jeg tro det har en sammenheng med at de nå driver å plukker seg ekstra mye i fjæra og ser ut til å begynne å myte. De så nesten ut som de klødde seg og jeg var redd de hadde fått lus eller noe. Men de unge hønekyllingene klør seg ikke i det hele tatt. Trodde de myta (mytet, mytte?) på våren jeg? Men når dere sier det, så har de jo faktisk ikke mytt i vår.
 9. wenchemor

  for fete?

  Hei. Jeg leste et sted at høner kan slutte å legge egg hvis de får for mye mat. Mine to wyandotter og to brahmaer legger ikke egg om dagen, og jeg lurer på om det har en sammenheng med at jeg har kjøpt hønekyllinger og jeg har da satt inn en forautomat med kraftig for ekstra. Eller kan de bli skremt til å stoppe å legge egg i enperiode? Vi hadde grevlingbesøk for noen uker siden, og tiden kan stemme med verpestopp. Hva tror dere? Sånn generelt, hvordan skal man regulere hva hønene spiser? Jeg føler ikke at jeg kan ha sånne faste måltidstidspunkt med disse unge kyllingene i samme gård.
 10. wenchemor

  Ukens rase

  å men dette har jo potensialet til å bli en kjempefin oppslagsverktråd! Ikke stoppe nå folkens!! Masse å lære for oss rookies!
 11. Hehe, vi hadde lengre diskusjoner her i heimen og fruen gikk av med seieren, så ingen dyrevernorganisasjoner trenger å bli tilkalt. Godt kakk i bakhodet og skarp øks ble brukt.
 12. Takker for tipset. I morgen er ettermiddagen satt av til slakt og ribbing, så må vi se hvilken metode vi velger.
 13. Vi skyter jo i hodet såklart. Da blir det mørkt med en gang og intet kjøtt går til spille. Jeg holder hanen, gubben skyter i hodet. Hadde ikke akkurat tenkt å "gå på jakt" i hønsegården. Han argumenterer med at dette med å svimeslå dyret først er en noe variabel metode. Så hvis dyret skal være svimeslått før vi bruker øksa, (som er noe jeg gjerne vil) vil han heller bruke rifla. Vi slaktet en hane for et par år siden og jeg fikk litt skrekken fordi den tittet på meg overraskende lenge etter at hodet var av... Jeg er jeger selv og ikke så veldig puslete av meg på sånt, men det syntes jeg var litt creepy. Mulig det blir enklere når vi har tatt noen haner.
 14. Nå skal vi snart slakte våre 6 haner og min gode gubbe, som er aktiv (les overaktiv) jeger vil helst gjøre det med salongrifla mi. Han har gjort det tidligere på to høner som var syke. Men de skulle vi jo ikke spise, så jeg er litt usikker på om den skytinga er egnet... Hva tror dere? Det blir mørkt øyeblikkelig og i jaktsammenheng er det den mest humane avlivningsmetoden. De blør masse så det skulle ikke være et problem med avblødning.
 15. Jeg bare måtte legge inn en historie fra kyllingbåsen vår... Jeg har vært bortreist og gubben har vært "jordfar" for eggene mine som klekket mens jeg var vekk. Når jeg kom hjem å tittet ned i båsen i spenning, ser jeg to kyllinger med svømmeføtter!! jeg fundrte på dette og gubben sa at han hadde fått noen kyllinger av naboen som driver å blander litt hønseraser. Men svømmeføtter?? Når jeg stakk hånda ned i båsen, kom de to raringene springende med åpent nebb og bet etter fingrene mine og pep og da gikk det opp et lys for meg. Det var måkeunger! Jeg ble sinna som en veps og tenkte at dette er jo dyreplageri. De skal jo ha oppgulpa fisk, ikke hønefor. Jeg skulle sende en heidundrende nordnorsk melding til naboen, men tak en kjapp telefon til gubben først. Da lo han godt å inderlig. Han som ga oss måkeungene jobber som taktekker og syntes det var trist å måtte ta livet av noen måkeunger på et tak. Så gubben har drevet å matet småttingene med agnsild og var grådig spent på hva jeg skulle si. Men dessverre kan jeg ikke se at måker som vokser opp i en hønsegård får den rette opplæringa til å bli en god måke, så i går tok vi dem, selv om det var trist. Jeg ble ihvertfall grundig lurt...
×
×
 • Create New...