Jump to content

MrsPowers

Medlemmer
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MrsPowers

 1. Har brukt coopersect nå: fortynnet 1:20 og sprayet under vinger++ Ristet flasken godt før jeg sprayet på, men det skiller seg jo veldig fort.


  Synes foreløpig ikke at jeg ser noen effekt? Hvor lang tid vil dere tro at det tar før lusene dør? Lurer på om jeg har vært litt for forsiktig med behandlingen.


 2. Har fått lus på hønsene, og er litt i stuss på hva jeg skal behandle med. Veterinæren har dosering på stronghold til høns, men selv med rabatt så blir jo det rimelig dyrt for to behandlinger, også for en liten flokk.


  Er det noen som har behandlet med coopersect og vet noe om dosering på denne og om det er greit å bruke? Off label blir det jo uansett siden det ikke er noen godkjente preparater til høns. 


 3. Kyllinger av plymouth rock skal man jo i utgangspunktet kunne kjønnssortere som daggamle kyllinger, men jeg er jo ingen ekspert så jeg tenkte at jeg kunne høre med dere. Denne kyllingen er nesten tre uker gammel. Noen som har en formening om kjønn? Hane kanskje? Synes kanskje at benene er for lyse til å være en høne?


   


  chick2a_zps28ac82b1.jpg


   


  chick1a_zpsb1a02854.jpg

 4. Ingen som har noen innspill her? Nå er det to høner som legger egg. Én av dem legger helt normale egg, mens den andre legger egg som går i stykker i det de verpes. Det ligger i all fall bare et flatklemt supertynt eggeskall i verpekassen med klissete eggeinnhold rundt. Ellers virker alle hønene helt friske.

  :unsure:

 5. Vi har en liten flokk høner her hjemme, og har en tid slitt med tynne eggeskall. Har tenkt at hønene sikkert fikk for lite kalk, men lurer nå på om det kanskje kan være noe annet. De har tilgang på skjellsand(og har alltid hatt det) og spiser verpefôr. I tillegg går de mye løs og får annen snacks innimellom. Søkte på nettet og fikk frem at det slett ikke bare er kalsiummangel som fører til tynne eggeskall, men at det også kunne være et symptom på f.eks. infeksiøs bronkitt.

  Hønene er 2 og 3 år gamle. Vi har ikke merket noen symptomer hos dem, bortsett fra at en av hønene døde rundt juletider. Vi var bortreist og en venn passet dem, men vi merket i alle fall ingen symptomer hos denne hønen(eller hos de andre) før vi dro på ferie. På denne tiden la hønene veldig få egg, og mytet stort sett alle sammen, men de tynne eggeskallene begynte nok å komme i vinter/vår en gang når jeg tenker meg om.

  Nå om dagen er det bare én høne som legger egg(de andre myter eller har ligget klukk og går og passer på kyllingene sine). Både voksne og kyllinger virker helt friske, men de eggene som kommer er stort sett så bløte at de går i stykker i rugekassen, eller så er de veldig skjøre og går nesten i stykker bare jeg plukker dem opp. Det kommer noen egg med ok skalltykkelse, men en del av disse eggene har gjerne litt "grums" på toppen, altså de er ikke helt glatte og fine som de skall være, men er ruglete. Ellers så har eggproduksjonen gått kraftig ned.

  Vi kjøpte sist inn kyllinger for to år siden, bortsett fra noen rugeegg vi fikk tidligere i sommer, men de tynne eggeskallene begynte en god stund før det.

  Kan det hende at vi har hatt infeksiøs bronkitt eller noe annet i flokken? Er det ellers noen som har forslag til hva dette kan være? Og er det noe som kan bedre seg i fremtiden? Er det noe vi kan gjøre?

  Vi har hatt disse hønene en del år og vil nødig kvitte oss med dem selv om eggproduksjonen er heller laber om dagen. :sad: De har jo blitt mer kjæledyr enn produksjonsdyr etter hvert... :blush::smiley:

 6. For å komme med en liten oppdatering her så har hønen vært med meg på jobb tre dager på rad nå for å få antibiotika og smertestillende. Bittsåret var selvfølgelig hovent og betent, og hun hadde feber, ville ikke spise og var rett og slett skikkelig tufs. Nå er hun derimot tilbake til sitt gode gamle jeg, spiser, løper rundt med de andre og kakler i vei, så det gikk heldigvis helt bra til slutt  :cheesy::undecided:

 7. Alle sårene har blitt renset, og hønen har klart seg gjennom natten og kommet seg litt etter sjokket ser det ut til :undecided:

  Jeg har deltidsjobb ved en dyreklinikk, så jeg skal spørre veterinærene der om råd når jeg går på jobb i dag. Har i hvert fall inntrykk av at kattebitt ofte er litt stygge pga infeksjonsfaren.

 8. Ja, jeg er litt fortvilet her. Den ene hønen vår ble i kveld angrepet av en katt. Hun har flere bittsår i nakkeregionen. Hun virker også generelt tufs og slapp(dog ikke så rart at hun har blitt preget av noe sånt...), men har god apetitt. Satte henne inn i hønsehuset, men hun gikk ut i gården til de andre, og holder seg sammen med dem nå. Har mistet litt fjær i stjerten også, men kan ikke se noen andre sår.

  Dette er familiens kjæledegge blant hønsene, så vi vil virkelig at hun skal klare seg! Er det noe vi kan gjøre for henne akkurat nå?

  Ser ikke ut som om sårene er så store(eller dype så vidt jeg kan se) at det ville være naturlig å sy(om det gjøres på høns da). Om hun nå skulle klare seg gjennom natten og videre, hadde det vært en idé å gi noe i tilfelle infeksjon? Har i hvert fall inntrykk av at kattebitt omtrent alltid fører til infeksjoner om mennesker blir bitt.

  Har noen vært borte i noe lignende? Hvordan er det evt. å medisinere fugl?

 9. Jeg har nå seks unghøns som er nesten 3 mnd gamle, og jeg lurer på om det er haner, høner, eller begge deler... Jeg synes selv at det ser ut som høner hele gjengen, men jeg føler at det er for godt til å være sant. De har nesten ikke kam noen av dem, og jeg synes at det generelt er veldig liten forskjell på kamstørrelse og fjærdrakt mellom individene. Fjærdrakten virker ganske ferdig, og jeg ser i hvert fall ikke spisse halsfjær på sussexene. Det er trefarget sussex og sorte australorps, dverger alle sammen. Jeg har også lohmann og minorka som er på samme alder, men der har kjønnsforskjellen vært tydelig lenge.

  Har dere noen innspill?

  Her følger litt bilder:

  P1000548a.jpg

  P1000514a.jpg

  P1000538a.jpg

  P1000539a.jpg

  P1000533a.jpg

  P1000526a.jpg

  P1000524a.jpg

×
×
 • Create New...