Jump to content

Djerve

Medlemmer
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Nøytral

About Djerve

 • Rank
  På vaglen
 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling
 • Bosted
  Nordland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det ser ikke sånn ut egentlig. De virker rolig og harmoniske i flokken når de er alene (ser fra vinduet). Ser også ut som myting, ikke hakke sår. Jeg har sett noen pirke litt på dem når de har lagt seg ned "for parring", men ikke noe slossing mellom dem. Kun når mennesker kommer at de blir veldig stresset. Idag hadde jeg besøk og gav dem mais, noe dem elsker. Men de små (altså paduanerne som er dverg) bare stresset omrking og ville ikke spise noe. Kjedelig at de er slik. :/
 2. Jeg har nå en liten flokk på 7 høns. Alle har vært ganske tamme og rolige. Ifjor fikk jeg to paduaner kyllinger og i begynnelsen var de veldig rolige og tamme. Kunne plukke dem opp og slikt. Sikkert fordi de var så og si blinde Men utover vinteren har de bare blitt mer og mer sky. De har mistet mye fjær (mytet) også på hodet. Så nå ser de veldig godt. De er utrolig nervøse. Skriker og flakser avsted når vi kommer. Ikke noe moro! Jeg vurderer nå og få ytterligere 3 nye høns til sommeren, men er redd for at disse to hysteriske fuglene skal gjøre at de nye hønene blir redde oss også og at vi
 3. Nei desverre. De får ikke så mye kjøttrester eller fisk. Det ene egget var brunt og det andre var hvitt så det kom heller ikke fra samme høne. Kan egg forurenses ved at de feks ikke vaskes og dermed kan råtne? Eller må det være sprekk til? Trodde også at råtne egg luktet mer svovel?
 4. Moren min får endel egg fra meg. To ganger innen kort tid har hun fått dårlige egg, noe jeg selv aldri har opplevd før. Hun forklarer det at fargen på plommen er mørk, ihvertfall 1/3 del av den, og så lukter og smaker bisk lever smak /tran. Jeg lurer på om det kanskje kunne vært en sprekk i egget og så har det begynt å råtne? Dette var to ulike egg, så det kan ikke være at ei høne er syk (hvis det kan ha noen innvirkning på egg? ) Hva kan det komme av? De skal vel ligge lenge i kjøleskapet før egg blir dårlige..
 5. Ja hun er ei skikkelig go høne Derfor hun har fått vært hos oss så lenge. Hun skal få være her til hun dør av seg selv, siden hun er som hun er. Tenkte at hun kanskje kunne være ett godt forbilde for kyllingene vi kjøpte oss. Men foreløpig er det bare hun som er sosial av de vi har.
 6. Høres nok litt dumt ut, men jeg lurer på om høner kan bli "senile" når de blir gamle? Jeg har ei høne som er 5-6 år. Hun er kanskje ikke såå gammel, men hun legger lite egg naturlig nok. Men det siste halve året har hun begynt å gå mest alene og kakle/prate for seg selv. Hun er veldig opptatt av oss mennesker og henger rundt beina våre. Sitter mye ved stuevinduet vårt og ser inn, mye mer enn før. Om kvelden er hun igjen utendørs når de andre har gått inn. Da går hun rundt og småspiser eller sitter bare på et sted helt alene. Vi må ofte gå ut når det begynner å bli mørkt og bære henne inn. Igår
 7. Jeg har ikke så mange høner og rasene jeg har er litt tilfeldig, alt ettersom hva jeg fikk tak i. 1 Sussex (den på avartaret mitt) 2 Australorps (en sort og en blå) 2 Dverg paduanere 1 Dansk landhøne 1 blanding (har dobbel kam og er lys blond i fargen) Før hadde jeg Legbar, norsk jærhøne, new hapshire og blandings. Liker vel best de største hønene. Og liker å ha litt ulike farger på dem. Ønsker meg også Svensk svarthøne. Ja og kalkuner da En gang.
 8. Jeg liker det ikke. Har to paduanere og den ene har så stor topp at den nesten ikke ser! Ser det tydelig at den bruker de andre hønene som guide og den blir lett forvirret. Så nei takk til flere slike høner med topp på hodet!
 9. Legger de 1 om dagen i verpeperioden, eller bare litt nå og da?
 10. Vi har et super enkelt hønsehus. Vi har brukt sponplater innvendig og på gulvet og dette er kledd med vanntett presenning på gulv og vegger. Så panel på utsiden med glava isolasjon inni. Så har vi bølgeblikk tak oppå. Så en liten luke, ei dør og et luftehull i veggen. Huset er laget litt over bakken på små påler. Der er det fint plass til 10 høner. Og det var heller ikke veldig dyrt å sette det opp. Alt går an så lenge hønene har det tørt og trekkfritt.
 11. Jeg har to paduanere. De er like gamle som mine 2 australropser. De to store har kommet igang med egg leggingen nå, men de to små har ikke begynt. Tror de har passert 6 mnd alder nå. Er det vanlig at de små er sene? Legger paduanerer mindre egg på generellt basis? Her er de forresten. bra fine hva? (oj lite bilde i innlegg, stooort når man klikker på det. jaja )
 12. Ja samme her. Forferdelig bråk. Men kjekt å vite nårtid det er egg klart!
 13. En av mine australorpser har begynt å legge egg også. Det første egget var 41 gram, så ble de 3 neste 47 og det idag var 48 hehe. Så da blir det større med andre ord? spennende. Eggene er brune. Tror det er den blåe høna som legger nå, men den sorte er også veldig rød i kammen, så kanskje de begge har begynt å legge.. Har ikke helt oversikt. Jeg er spent på når dvergpaduanerne skal begynne.. De er like gamle. De eggene må vel bli ganske små. Moro dette!
 14. Oj det var jo et flott hus!! Mitt er rene skuret i forhold
 15. Hvor ofte legger kalkuner egg? Og kan de spises som kokt slik hardkokte høneegg, eller må det blandes i mat?
×
×
 • Create New...