Jump to content

Esile

Medlemmer
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

About Esile

 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Esile's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Hei! Endene er normalt veldig stedfaste, men de må bruke litt tid til å bli vant. Vingeklipp gjerne damen, når vingene er kommet tilbake er hun blitt kjent og holder seg i ro. Gi de mat, mine elsker oppbløtt brød, får hver morgen, eventuelt hønsefor, det liker de også. Mine er ikke inngjerdet, vandrer over til naboen innimellom, men det er greit for de. Jeg har også hus til de, men de bruker det sjelden, bare den ene når hun ligger på egg. Absolutt lurt med flere hoer, kan bli litt nye for hun ene 😳😁. Lykke til!
 2. Min erfaring er at moskusendene er stedbundene, vandrer litt i område, men aldri langt vekk, unntatt hanner kanskje, blir de flere vil de prøve og lage seg nye flokker. Det beste er å ha en hann. De eneste gangene mine flyger er nå de ivrer etter å komme til mat, og da er det mot meg 😀. Har de god tilgang til mat og vann der de er? Får de vandre rundt og lete etter snegler og annet kryp med nebbene sine? Må du vingeklippe så klipper du ytterst på vingen, bare fjær selvsagt. Det beste er om en holder fuglen godt, den andre sprer en vinge og klipper med en stor og god saks. Holder oftest å klippe en vinge, men obs at fjærene vokser ut igjen etterhvert.
 3. Nei, det har jeg aldri opplevd... vår andrik holder seg ute om damene ligger på egg inne. Men så er nå han en eldre kar 😃
 4. 1.Nei, de trenger ikke lys om natten. Vi har hatt moskusender i ti år. Går ut og inn som de vil, trekker inn i hus om natten helt av seg selv. Har aldri hatt lys, trives godt ser det ut som. 2. De har nok med hverandre. Om natten skal de hvile i fred og ro 😃 3. Kaldt, ned til minus 10 grader hos oss uten problemer, uten varmelampe. På barfrost. Pass på at de har det tørt inne, vi bruker spon. 4. Avføringen er bløt da avføring og urin kommer ut sammen. Våre er veldig glad i brød og middagsrester som vi bløter i vann før vi gir dem, da kan du gi mindre kraftfôr. Mindre tilleggsfor om sommeren enn om vinteren. 5. Ja, de går ut i snø. Bare pass på at de har isfritt vann. tror de har det supert hos deg! 👍
 5. Hei! Høres ikke bra ut, tror virkelig hun ER gal.. 😓. Har i alle fall ikke opplevd lignende oppførsel fra noen av mine fjærkre (har høner og påfugl også). Kanskje du bør vurdere avliving?
 6. Det er ikke alltid andemor legger seg på egg, så det er ikke sikkert at det at du la halm på har noe og si. Så det er bare å følge med, hun legger nok mange nye. Legger hun seg på kan du jo forsøke å snike de andre med om hun da ikke får for mange. Andeegg smaker foressten godt, bruker dem som hønseegg.
 7. Vi har flere moskusender, de fleste holder sammen, men en trivdes ikke med de nye vi fikk og flyttet opp til hønene. Der har hun bodd siden. Flyr av og til ned til de andre da hun vil pare seg med hannen, men da blir hun jaget. Mulig hønene er selskap nok for henne, selv om hun jo ikke er en del av deres flokk. Obs: Reven kommer garantert tilbake!
×
×
 • Create New...