Jump to content

line-math

Medlemmer
 • Posts

  248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by line-math

 1. det er da en personlig sak, hvorfor sier du ifra?
 2. da er det lagd lang kokt coq au vin på hane lår og bryst og hele vaktler som har ligget i frysa i flere år. det funka ypperlig ble god smak og siden jeg alltid er redd for seigt kjøtt så kokte jeg det hele i 2 timer, ble riktig så mørt og fint!
 3. hei, jeg har hatt en lang pause i hønseholdet mitt, men fant akkurat endel kylling lår og brystfileter og et par vaktler i frysa. de er virkelig gamle, er snakk om et par år ihvertfall... er det noen som har erfaring med gammelt kjøtt? altså fryst, og ikke bedervet. er det bare smaken som er ødelagt eller er det andre ting som gjør at det ikke burde spises? jeg vurderer å langkoke kjøttet og bruke det i en indisk nøttesaus , hvis det ikke er helseskadelig å spise kjøttet vel og merke, da har ikke smaken så stor rolle i retten
 4. hei! jeg har ikke høner i år, men de vintrene jeg har hatt har de ikke vært veldig interessert i å ut. men det kan nok være forskjellig. de må ha vanlig lys i tillegg til varmelampe
 5. Er igrunnen mest for å ikke bidra til den type produksjon av kyllingkjøtt som råder for kjøpekylling, at jeg ikke vil kjøpe kylling i butikken.. men ser ut som jeg må nøye meg med egghøner i første omgang, plassen tillater bare en flokk foreløpig. Dessuten er det lenge siden jeg har slakta nå, er redd for at jeg ikke greier det lengre,det er jo å ta et liv og det tar jeg ikke lett på. Ikke sånn å forstå at jeg er mot avlivning av dyr, dyr er dyr, men å gjøre det selv er no annet. Merkelig, jeg har slakta ihvertfall 20 haner før, og flere vaktler..
 6. Jeg har akkurat fått noen araucana kyllinger i forskjellige aldere, og lurer på når jeg kan forvente å finne de første eggene. Noen som vet når araucana har verpestart?
 7. Fant, med hjelp, rugeegg i sverige av indiske kamphøns. Men eier sier hun ikke har lov å sende de ut av landet.. synd. Jeg får bare fortsette å lete :-) blir nok noen marans i mellomtiden!
 8. Takk! Da har jeg spurt om å få være medlem av gruppa, for å kunne se innholdet, håper det går. At man ikke må kjenne noen der...
 9. Ja, ser at maran finnes der ute. Men må si jeg ble nysgjerrig på den indiske kamphøna :-)
 10. Noen som har eller har hatt indisk kamphøns? Er litt nysgjerrig på rasen, ikke mye å finne på nettet på norsk ihvertfall...
 11. Oij ja disse har jeg ikke kommet over før, kjøpte rir og sussex for noen år siden for det de skulle være gode eggleggere og ha gode kjøttkvaliteter, mulig jeg ikke fikk fora de riktig for jeg fikk ikke veldig mye kjøtt på de. Åssen er det å få tak i disse du nevner? Er de greie ellers? Kjenner jeg er skeptisk til kamphøns.. skal ha en liten flokk sussex . Men kunne tenke meg noen gode kjøtthøns også, begynner å savne kyllingkjøtt! Og det er ikke sååå lenge siden jeg slutta å kjøpe i butikk.. :-) hehe takk for svar forresten! :-)
 12. Er det noen som vet hvilke sunne raser som egner seg best til kjøttproduksjon (kun til eget bruk)? Jeg har tidligere prøvd rir og sussex som jeg trodde skulle være brukbare men som jeg ikke greide å få særlig mye kjøtt på i forhold til størrelse, tok de da de begynnte å gale..
 13. Står på tampen til å kjøpe samme bod for bruk til hønsehus, funka det greit?
 14. litt utenom tema... for noen nydlige whippeter mara
 15. pleier å flå, da jeg synes skinnet er så skjørt og revner lett, men det er selvfølgelig mest stas å ha skinnet på! bruker hagesaks etter slag mot hodet , så henger jeg dem opp for best mulig utblødning.
 16. jeg flår hanen akkurat nok til å ta ut bryst og lår om jeg ikke skal ha med hele skroget, det er en veldig grei måte å gjøre det på. jeg lar også kjøttet ligge noen dager i kjøleskapet for å mørne, da jeg har hatt dårlig resultat av å hive de rett i fryseren, måtte kverne 10 haner til kjøttdeig fordi de var seige i kjøttet... og det er ikke fordi de var gammle, de hadde akkurat begynnt å gale da jeg tok dem. det er også en fin regel, ta dem når de begynner å gale.
 17. jeg slår de i svime så klipper jeg over halsen med en skarp greinsaks, da slipper man å bomme med øksa... så har jeg klar et tau med en hengeløkke i hver ende den ene trer jeg beina i med engang hodet er av og forter meg å henge den opp på en spiker på en vegg. nå skal det sies at jeg alltid slakter sammen med en til, så da er det tipset om å kaste fuglen unna kanskje bedre om du skal slakte alene.
 18. jeg har også en sånnen, litt større, også kjøpt på ebay. men har ikke fått prøvd den ennå, siden jeg måtte selge unna hønene, skal ha høner igjen og da klekker jeg alltid haner til slakt, selger hønene. åssen fungerer den? skålder du fuglen først?
 19. jeg hadde en sussex flokk 1.5, hvor hanen ble døpt Blodbert av min man, det var fordi han var av kyllingene den størrste og flotteste hanen med flott rød kam og store røde hakelapper! flokken har nå flyttet til nye eiere pga husbygging savner dem litt da, og gleder meg til å få høns igjen, det blir nok sussex igjen siden vi var så fornøyd med dem og gemyttet, om de hadde rota seg bort på naboens plen var det umulig å jage dem hjem, man måtte ganske enkelt gå bort til dem, si et par ord og så snu og gå dit man ville ha dem -så kom de løpende etter (så fort som tykke sussex damer kan løpe da ) som sagt, gleder meg til å få høner i hagen igjen!!
 20. det er en whippet jeg har det blir jo første fødsel for henne, så jeg vil være godt forberedt på alt jeg kan gjøre for å hjelpe, men om hun greier ting fint vil jeg selvfølgelig ikke blande meg unødig.
 21. ja dette blir spennende, hva med fødslen, er det sånn at man binder navlestrengen med tråd? har lest det et sted, og er det vanelig å sjekke tempraturen hele tiden for å få med seg når den faller rett før fødsel?
 22. takk tuppsi og pippa! tuppsi; tispa er 5 år og har ikke blitt parret før, hannen har parret før takk til begge for løpetidstart info! det var nyttig
 23. Jeg har ei tispe som skal parres(ho er rasetypisk både når det gjelder utseende og gemytt), jeg har funnet en passende hannhund(samme gjelder hannhunden) til henne. Parringen er bestemmt, så jeg er ikke ute etter synspunkt på DETTE. Jeg håper heller ikke dette blir en tråd som handler om noe annet en nettopp: LØPETID, PARRING, FØDING/VALPING hos hund. Det er første gang jeg har ei tispe til parring, så er det sagt, hannhund eieren er oppdretter, og jeg har en erfaren dyrlege, alikevel liker jeg å ha mange kilder til opplysninger som kan hjelpe meg på veien til å bli et valpekull rikere. jeg gjør ikke dette fordi jeg tror tispa trenger det, og heller ikke fordi jeg vil tjene penger, jeg gjør det ut av en genuin interesse for dyr(i dette tilfellet hund), deres natur og selvfølgelig også starten på dette! Jeg er klar over at dette først og fremst er et fugleforum, men jeg vet at mange har hund her, jeg har lest masse på nett om løpetida,parring,fødselen med mer. Men mer kan alltid læres, og jeg har endel månder på meg til dette. Det ble mye info her , men jeg følte det var nødvendig for at det ikke skal bli leie missforståelser. det jeg er ute etter, og som jeg herved spørr dere om hjelp og meninger om er: Når har dere erfart at er den beste tiden i løpetida for parringen? Over alt står det at beste tid for parring er såogså mange dager ut i løpetiden, men det er litt ymse beskrivelser av når løpetiden har begynt,etter hvilke tegn regner dere første løpedag? Hvor mange ganger,og over hvor mange dager burde parringen forekomme? Har dere noen tips rundt selve parringen (som feks gjør det til en trygg begivenhet for hundene)? fler spørsmål kommer løpende!! takk til alle som tar seg tid
×
×
 • Create New...