Jump to content

xamoman

Medlemmer
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

About xamoman

 • Birthday 05/19/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  langesege gård, vigeland
 • Interesser
  lurte du på noe

xamoman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. er det noen som vet hvor jeg kan få tak i fryseposer som er store nok til kalkun og gås?
 2. jeg klarer ikke å finne noe rugetid for norsk hvit gås. er det noen her som kan hjelpe meg?
 3. er det noen som vet om en slakter i vest agder som tar imot fjærkre til slakting?
 4. jeg har prøvet vinge klipping men de flakser ut alikavell. men jeg har ikke tatt bare de 5 ytterste.finnes det et diagramm på riktig vinge klipping?
 5. det er nok helst når fuglene kommer inn i hagen deres. jeg har også kalkuner, gjess ender høns, fasaner og perlehøns. så lyd er det nok av. men bor en på landet så bor en på landet. jeg kan jo ikke be fuglene om å dempe seg. og på en gård er det lov å ha dyr av alle slag. vill svin og geiter har jeg også. jeg tror naboene skal være glad for at ikke de løper rundt i hagen deres. jeg for invester i hundrevis av kvadrat meter med tak nett.
 6. de er desverre ikke til å prate med. uheldigvis så er de tydeligvis bittre for at de har fått naboer. gården vår har stått tom i 15 år før mi kjøpte den av foreldrene til naboen. så de brøler bare besjeder fra hagen deres. jeg liker ikke å være vanskelig men urimelige, uhyggelige, frekke mennesker fortjener ikke å bli tatt hensyn til. i vinter så kjeffta på barna mine på 5 og 2 for å renne med akebrett i oppkjørselen deres. evetuelle norske lover om fuglehold må holdes, men vanelig høfelighet og folkeskikk kan mi bare glemme. det har de gjort for lenge siden.
 7. jeg har endel fugler av forskjellige typer i en 600 kvm innhegning med 1,5 m høy gjerde. blandt disse er 2 påfugler. de klarer jeg ikke å holde innenfor. det plager ikke meg men mine nærmeste naboer liker tydeligvis ikke fugler. jeg liker ikke tanken på å holde disse fuglene i en liten folier og har ikke råd til å legge tak over det hele. vilken rettigheter har jeg og mine fugler? kan jeg kreve at noboen holder katten sin ut av min hage? mvh, litt fortvilet fugle holder
 8. er det noen der ute som har "oppskrifta" på ruging av norsk hvit gås egg? av ca 100 befruktet egg har jeg kunn fått ut 25 leve dyktige kyllinger. de andre har vært døde i relativt sen stadie. jeg har en gamel america motor ruger og en isopor rugemaskin som jeg bruker som klekker. i motor rugeren har rett i underkant av 38 grader og 35-40 fuktighet. i klekkeren har jeg rett over 37 grader og 80-85 fuktighet.
 9. er det noen som har klart å finne ram til en god side med oversikt over rugetider. jeg har bronse kalkun, ring fasan, perlehøns, påfugl og norsk hvit gås egg i maskinen. på forhånd takk
 10. er det noen som har erfaring med plukking av and med bruk av voks. jeg har laget en fjær plukker som fungerer utmerket på høns men and er noe helt annet. jeg bruker nesten 3 kvarter på en and kontra 5 min på høns. jeg har også hatt litt zalo i vannet ved skolding.(noe som hjalp betydelig)
 11. er det noen som kan hjelpe meg å komme fram til fornuftige priser på slaktet fugl som høns, ender kalkun og gjess? på forhånd takk.
 12. jeg har ei moskus and som ligger på egg. de siste dagene har hun blitt blek i ansiktet og øynene er halvparten så store som de skal være. er dette normalt når de er klukk, eller er det noe galt med henne?
 13. jeg har 3 løpeand kyllinger som går sammen med sin moskus foster mor. hvor store bør de være før de kan gå sammen med de andre endene ( sammen med mor)? de har ca 600 kvm inhegnet paradis å gå på.
 14. det blir litt langt ja. men vet du hva slags pris han har for gris unger?
×
×
 • Create New...