Jump to content

Fugl Føniks

Medlemmer
 • Posts

  177
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fugl Føniks last won the day on April 25 2011

Fugl Føniks had the most liked content!

About Fugl Føniks

 • Birthday April 26

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.123hjemmeside.no/chickenrun

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  moss
 • Interesser
  dyr, film, bøker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fugl Føniks's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. men hva har norgesfor å tilby hobbyhøns med høner og haner i samme gruppe? bruker tuppen jeg foreløpig. tenkte å prøve fjør ettrhvert. håper det ikk er dyrere enn Tuppen. plommefargen blir jo fin og gul uansett, siden de går fritt på dagtid og spiser grønt.
 2. jeg på min side merker at jeg blir litt uggen av disse videoene og bildene og forklaringene. skal definitivt ha med meg noen første gangen.
 3. jeg må mest sannsynlig slakte to welsumer unghaner snart. hadde tenkt til å slå dem hardt i hodet mot hoggestabben, kutte av hodet med en skarp øks og slenge dem i fryseren. men etter å ha lest litt i trådene nedover her skjønner jeg at det er mange måter å gjøre ting på og mye å tenke på. jeg synes det virker mest sikkert å kappe av hodet, selv om det blir mye blod om jeg gjør det. ønsker en renslig og korrekt prosess slik at jeg ikke dåner og kan ta vare på kjøttet på en god måte. vil aller helst hatt noen ved min side til å vise meg da jeg er slaktedebutant (og tidligere veggis). men jeg har sittet på en bøtte inne på et lite bad og ribbet ei moskusand mot at jeg fikk med meg anda hjem. har også sett på slakting av sau på jordbruksskole og hadde åndsnærværelse nok til å spørre om å få med innvollene til hunden. så jeg er ikke helt fremmed for det heller. jeg kjenner at jeg er mye mer komfortabel med å ta hånd om avliving av dem her hjemme enn å prakke dem på noen som egentlig ikke vil ha haner. de har tross alt gått her hjemme med en snill fostermor og etterhvert tante, blant forglemeiei og bringebærbusker og alt for mye løvetann. men jeg kjenner også at at jeg gruer meg en smule. noen som kan hjelpe?
 4. både welsumer og orpington er kjent som lett-temte eggleggere.
 5. ser ut som om ene høna mi, som har fostret opp fire kyllinger som nå er store, er klukk igjen. hun har ikke egg men ligger og plukker seg fjør og strå til rede. hun er helt "på tuppa". har hun vondt av en runde til? ser ut som om hun trives veldig når hun har kyllinger.
 6. noen som har kontakter på de britiske øer, som driver med jaktfasaner? har forsøkt diverse hønsesider, søkt etter gamefowl, men intet napp foreløpig.
 7. ååååh, jeg har fått et gøyalt oppdrag! svigerslekta i skien skal ha seg høns. hønsehus bygger de sjæl, han er snekker:) men så var det hønsa. de bor landlig, men har naboer som ikke vil ha noe som overdøver jämthundene i hvertfall. altså en rase med litt diskret lyd, som gir greit med egg og som er trivelige å ha. er det noen i skien og omegn som har oppdrett på hyggelige hønseraser? jeg har tipset om fuglepraten og hønsesafarisiden allerede. (hvis dette regnes som annonse, slett, jeg mener innlegget som "fisking".)
 8. flere forslag: wyandotte, dverg i eller stor. legger nesten rosa egg, finnes i en haug med vakre farger og er meget selskapelig og rolig. legger godt nmed egg også om vinteren. har god rugelyst og passer sine små omhyggelig. kyllingene er vanskelig å kjønnsbestemme. welsumer, dverg eller stor. legger godt med brune/mørkebrune egg. rolig hardfør rase. greie å se forskjell på fra dag en. Orpington stor. (dverg er ikke så vanlig?). tung rase med fluffy fjær, svært rolig, høns som man kan klappe på heller enn å bære rundt på. Dverg MEK. moderne engelsk kamp. minst en sånn burde man ha:). verper ikke mye, men tar det igjen på sjarmen. lett-temt rase! ser ut som en liten dinosaur med sin enkle form, lekre linjer og korte fjærdrakt. Hollandsk dverg, som en stor due i størrelsen. livlig, men likevel lett-temt rase. massevis av fine farger og en nysgjerrig fin liten fugl.
 9. takk for gratulasjoner, de er utrolig søte! (forelska)
 10. her er det klekket fire av seks dverg welsumer egg. ser i hvertfall forskjell på to av dem, hane og høne. usikre på de andre men tro det er flest høner. eggene kom i posten fra stavangertraktene! kyllingene er fantastisk søte, jevne og store. er kjempefornøyd med de nye barna mine!
 11. han er ordentlig snerten! *stolt*
 12. du kan jo prøve deg på dv welsumer og få tilsendt rugeegg, det har jeg gjort! venter spent på klekking rundt den 21....
 13. må bare skryte av mivhanen min, Tage, som er lagt ut på hønsesafari-siden. er han ikke fin? http://www.safari.til1000.net/honer/blanding.htm
 14. takk for tips! hun får i seg mat, og er grådig. hun spiser gjerne litt ekstra når de andre ikke ser (de går normalt løse på dagtid). tar også mat fra hånden min. virker som om hun er konstant sulten, som om hun ikke utnytter det hun spiser. skal prøve litt av dine råd og se om det hjelper! hun har en spesiell plass i mitt hjerte, ja:)
 15. her en flokk på fire dverghøns av blandingrase, mor er dverg jær og far trolig chabo. de er meget mobile og flyr godt. de hadde en bror, hanen Bendik, men han utviklet seg dårlig under oppveksten. det kan være feilforing fra min side da han hadde gummiaktig innhold i kro/ krås, hva det nå heter. søsteren Ragni, som er den absolutt tammeste, var også dårlig. men hun har ikke vært så dårlig som hanen. hanen vokste ikke, tok ikke opp næring, var svært tynn og avkreftet. han var meget tillitsfull og spiste godt. tross medisinering med ALT som tenkes kunne av antibiotika, lakserende og ormerurerende ble han svært dårlig og måtte desverre avlives for en stund siden. søsteren Ragni er tynn, men har lagt på seg og har vokst, selv om hun er minst i flokken er hun aktiv og som sagt svært tillitsfull og snill. høene tar seg gjerne en tur inn i stua mi, og da er de anført av Ragni. sjefshøna, den sterke, kraftige og meget flyvedyktige Kine kommer hakk i hæl over dørstokken med Pia etter seg, og aller sist blyge men aktive Silje. Ragni går mye for seg selv. jeg vet ikke om det er de andre som bevisst går fra henne eller om hun ikke følger med godt nok til å bli med. jeg har ikke observert hakking. hønsa er språksikre og tøffer seg ofte, men uten at det fører til voldsomheter. Ragni unngår bråk helt og holdent. noen ganger er alle fire sammen, men det bekymrer meg at den svakeste går endel alene. hun lander litt ustøtt og er litt fislete. alle hønene flyr og er i stand til å sette seg på garasjetaket. Ragni er den som kommuniserer best med meg. det har hent at hun har "hentet" meg ved besøk av katt eller hund i hagen. hønene går fritt i hagen så lenge det er folk hjemme,
×
×
 • Create New...