Jump to content
-32chevy

Høner i Kulda

Recommended Posts

Har 3 høner og en hane av DK som har vært ute siden vi fikk dem i August. Har et enkelt lite hønsehus med mørk varmelampe. I natt har vi hatt over -13 grader og da jeg åpnet for hønene i morges var vannet frosset og en av hønene hadde store problemer med å stå oppreist og hadde også problemer med å gå. Sjanglet som om det skulle vært lørdagskvelden. Høne ble umidelbart flyttet over i en større eske og tatt med inn på badet. Jeg har nå "kledd" veggene i den uferdige badstuen ned plast og tatt inn alle hønene og hanen slik at de kan være inne noen dager til den meldte kuldeperioden er over. Jeg skal ordne med et skikkelig hønsehus til våren som skal isoleres og ha god plass til tuppene.


 


Mitt spørsmål er om sjanglingen til høna kan skyldes kulden eller noe annet? Det er den minste høna av de 3 jeg har.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis ikke hønsehuset er isolert så kan det jo ha blitt temmelig kaldt der inne ja, så man kan ikke se bort fra at den lille høna har reagert negativt på såpass mange kuldegrader. Hvis hun er like gammel som de andre hønene men likevel mindre, kan hun jo også være litt svakere og tåler da også mindre.


Her hos meg var det -16 i natt, og vannet hadde frosset i etpar av drikkekarene. Jeg har isolert hønsehus, men det er ganske stort, og jeg har ikke mange høns for tiden, så nå henges det opp varmelamper ja!! Meldes -19 til i morgen, og da trengs nok litt ekstra varme. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har også hørt at de tåler rundt - 20, men det ville jeg aldri tatt sjansen på å prøve ut! Tenk bare på forfrysninger av hanekammer, det skjer lenge før temperaturen synker så lavt. Jeg kan heller ikke tenke meg at høns vil ha det særlig godt under så kalde forhold, og vi vil jo helst at dyrene våre ikke skal lide unødig. At de blir noen kuldegrader i hønsehuset gjør ingen ting, det klarer de helt fint.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hønene har nå vært inne noen timer, men den som var litt sjanglete er enda litt sjanglette. Den har spist og drukket litt så det er jo et fremskritt. IMG_4932.jpg


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...