Jump to content
Sign in to follow this  
Perlehøna

Silkehøne på menyen. Tips og erfaringer?

Recommended Posts

Jeg er foreløpig den lykkelige eier av tilsammen tre silkehøner/haner, litt usikker på kjønn. Men håper at det er minst en høne. Hvis jeg har mer enn en hane, er jeg redd det snart blir middagsmat. Det kan jo bli spennende det og.


Jeg har jo lest meg til og sett på nettet, at disse silkehanene og hønene har blått kjøtt, og derved skremmer en del fra å skulle spise dem. De er jo heller ikke de største fuglene.


Men jeg har ogå lest, selv på norske sider, at kjøttet smaker fortreffelig. I asiatiske land regnes det også som en delikatesse. Siden jeg har kyllinger og høns til glede og nytte, er planen å spise de fuglene som velges bort av forskjellige grunner. Beklager gutter, men det er jo ofte dere som velges bort i denne hønseverdenen. Men siden dere ofte tilberedes i ungdommen, får dere ofte flere honnørord enn gamle høner, som mange ikke alle er like interessert i å spise.


Jeg håper at noen vil fortsette denne linken i forum med å dele erfaringer med silkehøns på menyen, Både positive og negative erfaringer. Gode råd og gjerne oppskrifter. Det er sikkert flere som har lyst til å gjøre som meg, prøve ut denne spennende fuglen. De fleste vil jo bli overrasket og litt imponert over dette noe uvanlige kjøttet i norske hjem.


 


Bildet nedenfor er lånt fra nettet: http://www.myhealthbeijing.com/2009/10/black-chicken-healthier-than-regular-chicken/


Det ser godt ut, men jeg har ikke prøvd dette selv!


Jeg har aldri smakt silkehøns...Men gleder meg, Når den tid kommer...


post-2884-0-69937300-1355345933_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silkehøns er nydelig og anbefales, silke er rekna for å vere delikatesse, kjøtet er spessielt magert. Eg synest den er best som heilsteikt fylt med sitrusfrukt og eple, med karrisaus og wook og villris. Veldig godt i kyllingsalat med pasta og eit hint av sennep og sitron. 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...