Gå til innhold

Hjelp!!! midd på egg..


Morkl

Anbefalte innlegg

Det går greit med hønene. Har bare brukt smite produkter ennå. Den høna som hadde mye i kloaken tirsdag ,hadde ingen ting når jeg sjekket i ettermiddag ( skal inn og sjekke mere i kveld ,når det er vært mørkt litt)

Har brukt smite økologisk på hønene ofte nå, vil jo helst få det vekk med det.

Synes stronghold er sinnsykt dyrt. Har ca. 10 kg (høne/hane 3+1) 8-9 dråper pr. Kg fra vet. = 1760 kr på hver behandling .

Total sum 3520 kr.

Sikkert mange som har behandlet med stronghold . Stemmer dette ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

avem

Det må jeg si var heftig!!! Så dersom noen har ca 30 høns vil en slik behandling ende opp på 25000,- - 30000,- alt avhengig av hvor tunge dyrene er....Syns 11400,- for beinbrudd og operasjon på hund var nok og glad for at Agria dyreforsikring finnes, men dette....hmmm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg skal ta kontakt med en annen dyrlege i morgen. Greit og dobbelt sjekke, De har generelt lite greie på høner. 


Sjekket over høner. Det er fortsatt midd i kloak. Så må medisinere til uka. Det er 2 ting jeg ikke skjønner. Hvorfor må man medisinere 4-5 ganger mere på høner enn hund. Og hvorfor man må kjøpe minste forpakning av Stronhold. Må jo være mye billigere og kjøpe større forpakning.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette høres jo helt sinnsykt ut! Jeg tror jeg ville ringt litt rundt og forhørt meg om hva de større produsentene gjør for å bekjempe midd. Kanskje en tlf til mattilsynet og høre om de vet noe? Jeg mener å huske at han ene jeg har jobbet for (7500 høner, økologisk drift) fikk det, og jeg kan ikke tenke meg at det ble behandlet hver og en, til en slik pris, eller med tilbakeholdelse av egg i ukevis. Han kan heller ikke ha tatt ut alt og behandlet på noe vis.


 


Jeg har også funnet kryp på mine egg, men jeg greier ikek finne noe på hønene. Er de lette å se på hønene, synes du? Greier du få til et bilde? Jeg har studert hud og vinger, og ser bare vanlig hud og fjær.


Har bestilt tre bokser smite pulver, og håper å bli kvitt det kun på "økologisk" vis. Hadde jeg skullet kjøre behandlingen med ivomec som du har fått oppgitt, hadde jeg måttet slakte ned heller, det hadde jeg ikke hatt råd til.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det første jeg så midd på ,var på egg. ( bevegende sandkorn). Dagen etter var det hundrevis oppe på rugekasser. Her sitter det mest i kloakk på hønene, som igjen henger ved midd med egg legging. Har nå ikke sett noe midd andre steder enn i kloakk på høner. Har pulver i rugekasser , vaglen og på høner regelmessig med smite økologisk. Har litt kontroll, men blir ikke kvitt det på hønene. Du ser det godt i kloakk og mellom fjær rundt kloakk. Har ikke sett noe under vinger etc. Skal prøve og ta noen bilder av hønene :-)

Fint om du spør om hvordan behandle høner.

spurte ei som har ca 7000 høner. Men hun mente ,at det bare var og slakte de og fryse ned huset. Siden det ennå er kaldt. Jeg har nok litt mere forhold til høner en hun. Så jeg går for behandling så lenge hønene har det bra:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner ei dame som fikk rødmidd i hønsehuset sitt. Hun hadde ikke så mange høner, og de bodde i ett skur på størrelse med ett lekestue. Hun valgte å avlive alle og la huset stå tomt i ett år. Året er gått, men hun har ikke startet opp igjen. Regner med at midden er borte nå da. Men synes det er kjempeflott at du prøver å bli kvitt de. Ikke bare bare å avlive pippene man blir så glad i..... Håper-håper-håper du blir kvitt de! Og til en betydlig mindre pris!! Masse lykke til, fortsatt :dans:  Heier på deg :laugh:


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk :)  håper og bli kvitt det nå. Har lest mye rundt dette om dagen. Nå tror jeg at jeg har funnet ut åssen midd jeg har. 


Den heter Northern Fowl Mite(Ornithonyssus sylviarum (G.Canestrini & Fanzago, 1877) Kjent som den nordlige fuglene midd.


Den lever på fuglen 24/7 hele syklusen. Jeg har jo bare sett den på hønene, rugekasser eller ved mat fat der hønene er mye.


Den er like aktiv om dagen som natten. 


 


Snakket med en annen dyrlege i dag. Han skrev ut resept på Frontline (spray)


 


La med et bilde fra i kveld. Dette er bilde av det område litt under kloakk. (dette er den høna som er mest angrepet)


 


 


attachment=3186:DSC02104 - versjon 2.JPG]


post-2581-0-44637000-1363638279_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut til at jeg har tatt knekken på dette nå:-) medisinerte Fredag og vasket høne huset lørdag. Har ikke sett noe ennå.

Skal ta en grundigere sjekk på hønene i kveld. Ble mye billigere med frontline (ca. 300kr)

Er veldig deilig med rent hønehus og glade høner :-) så krysser fingere og tær :-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...

Det gikk veldig bra. Klippet ikke vekk noe. Var dose pr. Pump forhold til kilo. Maserte dette inn i fjæra.

Enkelt og greit. Har ikke dukket opp noe etter dette. Så både jeg og høner er fornøyde her :-):-)

Hvor mange høner behandlet du? Vasket du stoffet av igjenn? Hvor sprayet du? Jeg har høns som har i kloakken og på hode, sultan rase. Har en utfordring der:-(
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde bare 3 høner den gangen, bare og veie høne og spraye antall ganger forhold til bruksanvisning ( husker ikke helt)

Sprayet litt overalt på kroppen. Løftet litt på fjæra. maserte dette godt inn mot huden. (Ikke vaske bort noe).

Mine hadde mye i kloak. Prøvde alle andre alternativer først .

Men frontline tok all midd hos meg. Ble ganske fort borte etter behandling.

Husk og ikke spise egg etter behandling. Jeg ventet 4 uker.

Lykke til :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...