Djerve Skrevet 12. mars 2013 Rapporter Del Skrevet 12. mars 2013 Moren min får endel egg fra meg. To ganger innen kort tid har hun fått dårlige egg, noe jeg selv aldri har opplevd før. Hun forklarer det at fargen på plommen er mørk, ihvertfall 1/3 del av den, og så lukter og smaker bisk lever smak /tran. Jeg lurer på om det kanskje kunne vært en sprekk i egget og så har det begynt å råtne? Dette var to ulike egg, så det kan ikke være at ei høne er syk (hvis det kan ha noen innvirkning på egg? ) Hva kan det komme av? De skal vel ligge lenge i kjøleskapet før egg blir dårlige.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Siss Skrevet 12. mars 2013 Rapporter Del Skrevet 12. mars 2013 Hmm det har jeg aldri opplevd. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skiftestads Skrevet 12. mars 2013 Rapporter Del Skrevet 12. mars 2013 Legger de brune egg? Brunverpere mangler et enzym som bryter ned en bestanddel i raps, slik at raps i fôret kan sette smak på de brune egga. Ellers kan det bli dårlig smak på egga (uansett farge) om hønene spiser mye kjøtt og fisk. Vet ikke om noen av forslagene mine passer i ditt tilfelle? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djerve Skrevet 13. mars 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 13. mars 2013 Nei desverre. De får ikke så mye kjøttrester eller fisk. Det ene egget var brunt og det andre var hvitt så det kom heller ikke fra samme høne.Kan egg forurenses ved at de feks ikke vaskes og dermed kan råtne? Eller må det være sprekk til? Trodde også at råtne egg luktet mer svovel? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prisilla Skrevet 13. mars 2013 Rapporter Del Skrevet 13. mars 2013 Du får ta vanntesten om du er usiker på egga Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skiftestads Skrevet 13. mars 2013 Rapporter Del Skrevet 13. mars 2013 Kan egg forurenses ved at de feks ikke vaskes og dermed kan råtne? Eller må det være sprekk til? Trodde også at råtne egg luktet mer svovel? Eggeskallet "puster", så tilgrisede egg kan råtne. Om de råtner i kjøleskapet vet jeg ikke, jeg har bare opplevd dette i forbindelse med en urenslig klukkhøne. Når det gjelder vanntesten så tror jeg ikke den avslører smaksfeil på egga, men den avslører om egget er gammelt/fordervet. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prisilla Skrevet 14. mars 2013 Rapporter Del Skrevet 14. mars 2013 Størrelsen på porane i eggeskalet varierar etter rase, men i siste fase av egglegginga kjem det på ei hinne som hermetiserer egget slik at bakteriar ikkje skal trenge gjennom så lett. Ingen test kan vise om eit egg smakar annaleis!!! Vanntest viser om egg er ferske eller gamle. Som oftast er det inntak av mat som gir smak på egg. Mulig det er slik du trur Djerve. Eg hadde laga ei god hønseguffe for å få orden på hønsemagar. Ser du om egga frå desse hønene har reparert brist i skallet? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.