Gå til innhold

Hvordan se om det er hane eller høne?


Anbefalte innlegg

Har kjøpt 4 kyllinger av Columbia Brahma og gul Orpington. Hun som jeg kjøpte de fra var usikker på om de var hane eller høne kyllinger og mente det var vanskelig å se hva de var enda. 

Noen som vet om det er mulig å se hva det er så tidlig? De er bare et par dager gamle. Aldri hatt kyllinger før, så er helt grønn  :sad:

 

Tips til mat til de tas i mot. Vet bare at de kan få most eggeplomme og knust oppdrettsfor fra FK. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

avem

Leste at de som først får fjær på halen er høner. Ser at ene kyllingen har begynt så smått å få fjær på halen, mens de andre har bare dun. Får ikke håpe at alle er haner, det ville vært kjipt  :sad: Ca hvor mange uker må de være for å se forskjell?


 


Ble anbefalt der foret ble kjøpt å ikke gi sand til de før de ble litt eldre, kanskje feil dette da?


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder brahmaen så stemmer dette med befjæringen stort sett alltid,hønene får tidligere mere fjær enn hanene.  Dette sees spesielt på ryggen og halen...   Hanekyllingene går ofte fremdeles med bare dun på ryggen mens hønsekyllingene er heldekket av fjær på ryggen og med en liten stjert.  Ofte vokser hanekyllingene mer i kroppen før befjæringen setter inn for fullt.. de er ofte mer høyreiste strekker hals og er mer "på utkikk" enn hønekyllingene.  


 


Når det gjelder orpington så har jeg liten erfaring med rasen så der kan jeg ikke hjelpe. :D


 


Når det gjelder sand så har jeg alltid kyllingene på sand fra første time.dette fungerer utmerket.og gjør renholdet særdeles enkelt. De graver og sandbader,og at det blir mykt å ligge i. Og det føles tryggere med tanke på varmelampen (som ofte er det brukte alternativet.)   Siler bare ut de tørre små avføringsklumpene med en sånn plastsil man får kjøpt i lekebutikkene en gang daglig så er det hele tiden rent og tørt :D  og kyllingene spiser jo av sanden og dette er helt ufarlig og tilogmed nyttig da kråsen deres nettop er skapt for småsteinspising. i motsetning til flisstrø da de ofte spiser av dette også og det er uheldig og faktisk kan være dødelig..  Da flis kan svelle i magene og skape tilstopning i tarmene.


  • Upvote 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Det er 3 Columbia Brahma kyllinger, 2 som er lys i fargen har fått litt fjær på vingene, den ene har fått litt fjær på halen og den andre kan man såvidt se litt fjær på. De er faktisk også mye større og kraftigere enn den siste som er brunere i fargen. Ser også at den ene av de lyse at den strekker litt mer på halsen. 



Men med tanke på at de bare er 4-5 dager gamle, så er det vell litt tidlig å konkludere med kjønnet. Når de har vokst litt i løpet av en 2-3 uker, så blir det vell litt lettere å se. Håper virkelig at ihvertfall 3 av de er høner, hadde vært utrolig surt om de hadde vært haner alle sammen. Den som er brunere i fargen er den fineste, så håper virkelig at det er en høne. 


 


Kjøper undulatsand til de idag. Ser de spiser en del flisstrø, så håper de heller begynner å spise sand når de får det  :smiley:


Lenke til kommentar
Del på andre sider

brahmaene ser du lettes sed og se på befjæringen ja.


hønene får fjær i halen nesten over ein uke før hanen hvertfall og har somrelgen mere fjær i det store og heile.


også virker det som hønene ofte er størest i starten hvertfall.


 


om du venter noen uker til så ser du det også kansje. vil alltid vere en mørkere gul farge på hanene enn på hønene spesielt på ryggen og halsen til hanen. desse er også meir svart enn hønene.


  • Upvote 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får se om et par uker hvordan de ser ut da. Den brune Brahma kyllingen har ikke fått noen fjær enda, er det noen ting jeg kan se på den for å finne ut hva den er?


 


Hvilke typer frukt og grønnsaker er å anbefale? De har fått gulerot og mais. 


 


Og hva kan gjøres for å få de til å slutte å spise flisstrø? Vil det bli bedre når de får sand?


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...