Jump to content

Koplam-foring


Recommended Posts

Du kan lære lammene å drikke av en bøtte med smokker på, så har de mat hele døgnet selv om du er borte. Jeg skriver lammene fordi jeg mener du bør ha to eller flere. Å isolere et lam fra sine artsfrender kan ta livslysten fra det.


Før du henter lam må du sjekke med Mattilsynet om det er ok. Det er ikke lov å flytte sau over fylkesgrenser, dette for å ha bedre kontroll med de smittsomme sauesykdommene.


Riktig utblandet melkeerstatning (Pontus eller Sprayfo), en kamerat, et lunt og tørt liggested, grovfôr (høy/surfôr/gress) og gjerne litt lammepellets å spise trenger de også etterhvert.


Og husk at du blir veldig glad i alelam, så du bør ha en plan for hva som skal skje med dem til høsten før du skaffer dem ;)


Link to comment
Share on other sites

Dessverre døde lammet før det skjedde noe videre, men kan gått hende vi får forespørsel om noen andre. Glemte helt å si at lammet skulle gå sammen med geitene, så alene blir det ikke. Og vi har melkeku her på gården, så melk er ikke noe problem(sauebonden pleier å hente melk til koplam her, så det går nok bra) Det er en nabogård, så flytting er ikke noe problem :smiley:


Takk for svar :cheesy:


Link to comment
Share on other sites

mine to får kvar 4 time eller 3-4 gonger om dagen når eg er på jobb, mest pga det minste lammet er svakt og bare 4 dager gammelt. det funker veldi bra og lamma vekser og trivst :dans:  så snart dei tar smokken skikkeli skal eg ha ei bøtte med smokk så dei kan ete når dei er sultne :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...