Gå til innhold

En syk høne


Anbefalte innlegg

Har ei høne som de siste to dagene har virket slapp.Hun legger seg ned å sover hele tiden. Har litt redusert matlyst, og ligger mye alene, vekk fra de andre.


De andre er helt normale. Hva han det være som feiler henne og er det en fare for at det han være noe som smitter?


Hun er 2,5 år og er en RIR.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

avem

Naboen vår fortalte at hun hadde sett i går at den falt fra vannbeholdereren , og ble liggene ganske lenge før den reiste seg igjen. Tydeligvis noe galt med balansen. Den står ofte med det ene benet foran det andre, ikke ved siden av hverandre. Vet ikke om det har noe å si,men tar det med alikevel. :azn:


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slike ting er viktig å få med, det kan tyde på mareks eller det vi kallar hønselammelse her i Norge. Det finnes ingen medisin mot dette desverre, avliving er anbefalt. 


 


Virus og anemi: http://www.123hjemmeside.no/Ladeoppdrett/74938582


 


Kur mot mareks: http://www.123hjemmeside.no/Ladeoppdrett/127835163 Eg veit ikkje om dette virkar.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja mareks er smittsomt så du bør egentlig isolere høna, om du tenkjer å prøve kuren eg la inn link til. Om ikkje bør ho få sleppe å lide. Mareks er eit herpesvirus som kjem i mange former, den mest vanlige er som du beskriv. Herpesviruset er som brennende blemmer mest innvendig det medfører sterke smerter, symptoma du beskriv gjer at eg er nesten 100% sikker på at det er mareks, men dette kan kun verifiserast via obduksjon. Mareks lkan verte utløyst av redsle av td torden. 


Det kan sjølvsagt vere veltesjuke, men denne har ikkje alle dei symptoma du beskriv, du kan prøve å oppsøke vet eller dyrlege. å få ein breispektra antibiotika kur.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Mareks lkan verte utløyst av redsle av td torden. 

 

Mener du dette på ramme alvor eller er det gammel overtro du refererer til? Om det skal utløses av en slags sjokk/redselstilstand så må jo dyrene ha viruset i seg fra før av, en får jo ikke virus av sjokk/redsel. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det er faktisk sant, ingen gammel overtru :) Store følelsesmessige tilstandar kan slå ut på mange vis, hos høns kan altså herpesviruset som fører til mareks slå ut når høns er redde eller svært stressa. På samme måte som vi mennesker kan få herpesutbrudd eller elveblest ved stress :)


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leste at det finnes vaksinering mot sykdommen , men at de som driver på hobbybasis ikke trenger denne vaksinen. Da de hønene som får en lett smitte blir imune. De 2 andre ser ikke ut til å ha noen av de symtomene ihvertfall. Spørs om vi rett og slett må avlive den. :sad:  


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...