Jump to content

Krevende Kyllinger


GunnarN

Recommended Posts

Jeg har kjopt inn en god del kalkunkyllinger og legger merke til at de er en god del mindre motstandsdyktige mot sykdom, kulde, trekk osv. enn vanlige kyllinger. De har ogsaa generelt dårligere apetitt enn vanlige kyllinger. Kunne noen dele noen gode tips om omsorg for kalkunkyllignene de første månedene. Takk!

Link to comment
Share on other sites

Jeg lar ALLTID mine maskinklekte eller innkjøpte kalkunkyllinger gå med hønekyllinger da dem viser kalkunene hvor dem skal spise og drikke..kalkunene trenger også godt med varme..og er glad i gress fra dag 1.

Når jeg selger kalkunkyllinger gir jeg kjøperen beskjed om at det beste for kalkunkyllingene er at kjøper kjøper med seg et par vanlige kyllinger da dem lærer kalkunene å spise og drikke

Link to comment
Share on other sites

Sikkert forskjellig hva som blir anbefalt ut fra erfaring, men her er min "oppskrift" (denne sesongen har jeg bare mistet en eneste kylling, og den var veldig svak fra klekking). Dette er nesten helt likt det jeg gjør med vaktler (der dødeligheten også er svært liten etter hvert)


 


1. Ikke sagespon. De spiser det, og magene tåler det ikke


2. De trenger mer proteiner enn hønekyllinger. "Kalkun start" er vanskelig å få tak i, men knust eggeplomme går bra. Ellers blander jeg kylling3 og oppdrett2.


3. Tilgang til litt undulatsand ser også ut til å være bra for magene.


4. Nok varme ("kyllingmor" lampe blir for kaldt hvis den ikke står i varmt rom).


5. En skvett epleeddik i drikkevannet holder det friskt lengre


6. Hygiene (dette er nok det viktigste punktet). De er veldig vare på bakterier, og hvis de spiser/drikker for mye avføring så klarer de seg ikke. Sikkert mye man kan ha i bunnen, men i starten bruker jeg billige støvkluter (first price/biltema). De suger til seg masse fuktighet. Strør på litt sand. Har også strødd på tørket plengress. Det liker de kjempegodt og det ser ut til å skjerpe apetitten og lysten til å prikke i maten. Men jeg er ikke helt sikker ang bakterier og sånn.....men det har gått bra her. Går så over til avispapir og sagflis når de har blitt noen uker.


7. "fostermor/søsken". Jeg setter dem alltid sammen med noen hønekyllinger eller vaktelkyllinger som er noen dager. Vaktler og kalkuner ser ut til å prate "samme språk" (les: like dumme) og går kjempebra sammen så lenge de er små.


8. Jeg pleier å gi dem tilgang til vann både i vannautomat for kyllinger og i drikkeflaske for kaniner/hamster. Når de har skjønt drikkeflaske, liker de den kjempegodt (men jeg stoler ikke på at alle skjønner det.... alltid en eller annen luring som ikke har fulgt med i timen).


 


Håper dette kan være til hjelp. Mvh Wenche

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

eg brukte det nye fjør oppdrett kraft til mine kalkunkyllinger iår og eg synst dei vekser fint på dette foret!, dei var uten hønsekyliinger til å vise dem hvordan dei skulle ete. Men dei spiste fint ette en dags tid ca., foret knuste eg dei 2 fyrste vekene for så å blande inn heile pellets. Eg bruker altid å pikke/kakke på maten til dei kommer og eter og dypper nebbet deres i vatnet noen ganger slik at dei veit at der er vatnet, he også litt kanarifrø i vatne slik at når dei prøver å pikke på frøda så får dei også i sej vatn :) Hadde en som ikkje spiste ifjor og den mata eg for hand. moste foret i litt vatn slik at det ble en slags pasta og rullet små kuler som eg hadde i nebbet og den begynte fort å ete skjølv, likte vel ikkje handforinga :wink:


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...