Jump to content
monalisa

Er eggene for kalde til at det kan bli kylling av dem?

Recommended Posts

Jeg har ei moskusand som nettopp har lagt seg klukk (hun la seg klukk tidligere i sommer også, men da ble det bare tull og hun gikk av eggene hele tiden). Egentlig er jeg ikke så lysten på andunger til høsten, men jeg har allikevel bestemt meg for at hun skal få klekke frem noen nå. Men hun ligger på bare to stykker. Egg hun har lagt de siste ukene ligger i kjøleskap som holder rundt 4 grader. Er dette for kaldt eller kan det være en sjanse for at en utvikling kan skje når hun får noen av dem under seg?


Share this post


Link to post
Share on other sites

Den ideelle temperaturen for oppbevaring av rugeegg er mellom 10-14 grader, dei bør også vendast 2 gongar for dag. Men har frøkna lagt seg er det vel berre å la henne prøve.. lys egga etter ei veke er dei blanke får du frøkna ut av reiret eller skaffe egg frå nokon som har.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er utrolig hva de tåler :) Jeg la inn 6 egg fra kjøleskapet i forrige uke, og 4 av dem er i full gang med utviklinga! De to som var tomme var gamle, ca.3 uker. Mens de som ser bra ut var lagt siste uka :) Sist vinter plukka jeg vaktelegg i en kaldværsperiode, og jeg er sikker på at mange av egga hadde ligget i minusgrader en stund. Men alle var fortsatt i live da de hadde ligget i maskinen noen dager og jeg lyste dem :)


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...