Jump to content
Sign in to follow this  
Monahel

fôrtype og egglegging...?

Recommended Posts

Jeg har lenge hatt problemer med at hønene mine ikke vil legge egg.

jeg har ei av 10 høner som legger 1 egg pr. dag. disse hønene er ikke gamle, ca 1,5år født juni 2012, og de er nå ferdig med mytingen. Alle har tykke,mye og gode fjær.

Da jeg overtok de i påsken 2013 brukte forje eier å gi de Kromat 110. fra påske og til slutten av mai la de godt med egg, ca 5-7 pr dag. Men etter dette har det kun vært denne ene som har lagt egg.

Vi har gått over til å gi hønene foret fjør-egg fra felleskjøpet. Er det noen her som har erfaringer med at hønene ikke legger egg av det?? Det skal jo være et oppdrettsfor....

Tips noen!? Det setter jeg stor pris på! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fjør egg. Skal liksom ha erstattet kromat 110.

Uansett burde hønene legge egg..

Er det store tunge raser eller kan hønene lagt på seg for mye. ? Er flere ting som kan gå ut over verpe evne. Overvekt, sykdom (lus o.l) fjærskifg osv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fjør egg skal være et verpefôr, men jeg har hørt flere påstå at hønene verper dårligere av det. Det smaker visstnok ikke særlig heller, og lukta er litt "merkelig". Har du brukt Fjør-fôret lenge? Vi brukte det noen uker i vår, men merka ikke noen spesiell endring i verpinga.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvor mange timer lys har dem? Her er det lys fra 7 om morgen til 21 om kvelden, og hønene legger bra med egg. Har jeg ikke kunstig lys i tillegg til dagslys får jeg mindre antall egg...


Share this post


Link to post
Share on other sites

At dei er feite kan vere ei årsak, mytinga kan foregå over lengre perioder og ei pause er heller ikkje å forakte på denne tida av året. Eg kjøper fortsatt kromat 110 ;)


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! 
Nå har hønene spist opp nesten en sekk med kormat 110 og de har begynt å verpe igjen. Jeg er overbevist om at det er foret som gjorde det! 
Fjør-egg er ikke et godt for for mine høner i hvertfall!! 
Glad jeg har funnet ut av det, og at det ikke er noe galt med hønene mine. 

Jeg har 1 susex høne og 2 haner, 3 plymouth rock, 1 dansk landhøne og 5 diverse høner, men tror det er bla. Lohan. den ene er brun, en er helt sort, to er sorte med hvit spraglete og en er sort med brun spraglete.
De har fått fritt ute siden varmegadene kom etter påske, og de har regulert dette selv. de har også lys på inne og rødt lys på de nettene det er ekstra kaldt. 
Men som sagt, nå får vi 3 egg om dagen, pluss susex'n er klukk så ho legger ikke egg nå, men det har ho gjort. Ho er den eneste som har lagt egg på fjør-egg foret. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...