Jump to content

Recommended Posts

Hei, vi fikk ei rapphøne flyvende inn i vindusruta vår en morgen her forledes. I starten trodde vi at den bare krasjet og dro videre på sin vei, men fant den tuslende rundt i gården. Når vi så prøvde å ta tak i den fløy den ikke avgårde, men løp avsted. Vi fikk tilslutt tak i den og turte ikke å la den gå siden den virket noe skadet og fortumlet. (siden den ikke fløy sin vei). Vi tok den med til en hobby ornitolog i nærområdet og han sa at det var ei rapphøne. Nå har vi den inne i låven, der den får villfugl-frø og vann, hvor den har et trygt og lunt sted å sove. Dessverre tyder ikke ting på at den spiser eller drikker noe særlig og den flakser ikke med vingene når vi kommer. Vi vil selvfølgelig at den skal klare seg i vinter og håpet på at den skulle kunne slippe fri før våren, men er redd for at den ikke har det bra. Er det noe vi burde gjøre? Annet for? Mer varme? Dyrelege eller avliving? Slippe den fri? Hvordan tar man vare på en slik fugl? Den er ikke så fryktelig stor og tror den er veldig ung, men vet ikke om det er en hann eller hunn.


 


All tilbakemelding vill være fint, tusen takk.


Link to post
Share on other sites

Villfuglfrø og vann er bra. Det kan være den er sjuk, og derfor den ikke spiser. Det kan også være den ikke trives inne. Dette er jo en villfugl som er vant til frihet. Ekstra varme skal den ikke ha. Du får observere den litt og se om den blir sprekere.


Link to post
Share on other sites

Hei rapphøna hekker over store deler av Europa til Sentral-Asia, i Norge har den tidvis vært spredt fra Oslofjorden til Trøndelag, men i meget ustabil opptreden. Fugler har ofte blitt satt ut for å hjelpe på bestanden. Det er lite trolig at ville rapphøns lenger forekommer i Norge.


Den er helst en lavlandsfugl med tilhold i randsonen mellom dyrket mark og skogholt.


Den er korn- og frøspiser men spiser og mark og insekter, lever parvis og er overveiende stasjonær.


Det er finnes gode levedyktige bestander både i Sverige og Danmark.


 


Husk at den har nok fått seg en kraftig hjernerystelse da den kolliderte med vinduet ditt så det kan gå noen dager før den tar til seg næring. Håper den klarer seg :dans:


 


Mvh :cheesy:


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...