Jump to content

Til alle som ruger i maskin denne våren/sommeren (2014)


Recommended Posts

Starter med meg selv:

Brinsea mini eco (startpakke) har nå 9 egg til ruging. Er nå på dag to med 4 maran egg og 5 sussex egg.

Jeg har hatt høns i 4 år, men dette er første gang jeg har rugemaskin selv. Det første døgnen med rugemaskin har jeg ligget på gulvet, med hodelykt og bekymret meg for om temperaturen inne i rugemaskinen er rett:)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Fin tråd HønePøne! Gøy å høre vad andre driver med også.

Vi ruger i en Janoel-48. Er på dag 17 i dag :)

I maskinen er det: grå og sort silke og vorwerk. Noen få blå gullrandet wyandott, sort sølvbrystet mek og gull sortrandet brahma. :D Alle i dverg.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Etter å ha prakkes med en håpløs Maino-maskini litt over et år, og mista de fleste kyllingene rett før klekking, kjøpte jeg en Hemel 120B i fjor høst. Meget fornøyd, og nå klekker flesteparten uten problemer.
Neste klekking er førstkommende torsdag, og da ventes kyllinger av islandshøns (ca.20), Lakenfelder(ca.20), perlegrå DK (8stk), CreamLegbar (8stk), Appenzeller (9stk), og Mille Fleur(8stk). 11 egg av disse er lagt under to klukkhøner som la seg til å ruge ei drøy uke etter at maskina var igangsatt. Klukkhønene får de mest dyrebare eggene, siden de er de mest pålitelige rugemaskinene man kan ha :)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Har alt klekket en del.


har en Hemel 120 A (tror jeg, ikkje lett og huske)


har klekket endel Brune Italienere, og sorte Kochiner (stor rase)


nå er jeg midt i første klekkingen med svømmefugler. både peking ender og Norsk Hvit Gås.


 


middels fornøyd med maskinen da denne er halv automatisk men etter montert vender. så høne kyllingene klekker super fint. men litt verre med Norsk Hvit, da dei må luftes og fuktes mere hver dag. så ønsker en hel automatisk som fukter, lufter og vender selv. men en stor maskin som gjer alt dette koster fort mye peng.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Oj oj, her var det mye spennende! Ser at dere har større rugemaskiner enn meg, blir morsomt å høre hvordan ruging og klekking pågår. Har dere lyst eggene? I såfall; synes det er enkelt å se forskjell på død embryo og kylling? Hvilken fukt har dere? Jeg har hatt 49% og vekten på eggene er uforandret. Men er det ikke slik at vekten bør gå litt ned?

Hvordan går det i rugemaskinen din da?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes det er ganske lett å se blodårer i eggene. Iallefall alle hvite egg. Var litt mer vrient på enkelte brune egg. Vi ruger denne gangen med 30 til 40% fukt de 18 første dagene og skal sette opp til 50/60% i kveld. Gleder meg til lysing i kveld :))

Har ikke veid eggene under ruging de få gangene vi har ruget egg.. er det vanlig å gjøre?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har følgende maskiner .Hemel 120 .America 360 .Covina super 48 . Bruker alle tre i perioder alt etter hva jeg skal klekke frem ...Har to fulle maskiner nå ( Hemel 120 og America 360 ) Veldig fornøyd med begge disse maskinene og har godt klekkeresultat i disse .


Det som skal klekkes i disse er Spanier ,Yokohama , Sumatra ,Brahma , Aseel og ko-shamo :smiley: ...


Covina maskinen er klar for årets første fasan egg :smiley:


  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes det er ganske lett å se blodårer i eggene. Iallefall alle hvite egg. Var litt mer vrient på enkelte brune egg. Vi ruger denne gangen med 30 til 40% fukt de 18 første dagene og skal sette opp til 50/60% i kveld. Gleder meg til lysing i kveld :))

Har ikke veid eggene under ruging de få gangene vi har ruget egg.. er det vanlig å gjøre?

Jeg trodde det var vanlig, men hva vet nå jeg ;)
Link to comment
Share on other sites

Jeg har følgende maskiner .Hemel 120 .America 360 .Covina super 48 . Bruker alle tre i perioder alt etter hva jeg skal klekke frem ...Har to fulle maskiner nå ( Hemel 120 og America 360 ) Veldig fornøyd med begge disse maskinene og har godt klekkeresultat i disse .

Det som skal klekkes i disse er Spanier ,Yokohama , Sumatra ,Brahma , Aseel og ko-shamo :smiley: ...

Covina maskinen er klar for årets første fasan egg :smiley:

Wow! Ruging i store mengder!
Link to comment
Share on other sites

Ja, nå er rugemaskinen igång, og den virker som den håller temp og slår av og på (termostaten funkar) MEN, jag la i ngr extra egg (läste her på fuglepraten att det skulle gå bra) jag syns när jag känner på eggen att dom som ligger øverst er mye varmare än dom som ligger under. Kan det bli før varm før øversta eggen?Luftar og bytter på plats ett par ggr om dagen. Maskinen er en Covatutto 16 med en lampa som värmekilde. Håper ngn som kan det här har svar :blush:


Link to comment
Share on other sites

Ja, nå er rugemaskinen igång, og den virker som den håller temp og slår av og på (termostaten funkar) MEN, jag la i ngr extra egg (läste her på fuglepraten att det skulle gå bra) jag syns när jag känner på eggen att dom som ligger øverst er mye varmare än dom som ligger under. Kan det bli før varm før øversta eggen?Luftar og bytter på plats ett par ggr om dagen. Maskinen er en Covatutto 16 med en lampa som värmekilde. Håper ngn som kan det här har svar :blush:

Jeg har forstått det slik at det går bra med maskin med vifte. Er covattu 16 en flatruger?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bestilt rugemaskin nå og lurer på om jeg kan begynne å samle egg med en gang? Hvordan bør jeg i så fall oppbevare dem frem til maskina kommer?

Jeg har forstått det slik at se kan oppbevares i 14 dager. Da bør de oppbevares i en eggkartong med spissen ned, denne kartonger bør vendes litt morgen og kveld ( kan være praktisk i legge en kloss under den ene siden av kartongen, så byttet du over til den andre siden) .

Temperatur er som vin 12-14 grader. Så tror jeg at luftfuktigheten bør være høy, men dette er jeg ikke helt sikker på.

Hvilke egg har du fått?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forstått det slik at det går bra med maskin med vifte. Er covattu 16 en flatruger?

Tack før svar  :smiley:  Den har ikke vifte og det er en flatruger. Jag har gjort som så, att jag har skiftat på de undre og øvre eggen plus avkylt ett par ggr om dagen, 10-15 min.Termostaten sitter helt intill lampen (som er en 60w lampe, orginal) og den slår av og på hela tiden(virker mgt sensitiv) En vanlig termometer sitter på insidan som visar ca 38 grader i kläckaren. Hur känsliga er eggen før høg värme? Tacksam før svar :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jada her er det kyllinger :) Ikke helt fornøyd med resultatet men. Fikk 20 kyllinger av 46 egg. Vet ikke om det er maskinen eller det at det var post egg. Så har to stk død også :(

Uansett er det koselig med dem vi har nå da!!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forstått det slik at se kan oppbevares i 14 dager. Da bør de oppbevares i en eggkartong med spissen ned, denne kartonger bør vendes litt morgen og kveld ( kan være praktisk i legge en kloss under den ene siden av kartongen, så byttet du over til den andre siden) .

Temperatur er som vin 12-14 grader. Så tror jeg at luftfuktigheten bør være høy, men dette er jeg ikke helt sikker på.

Hvilke egg har du fått?

Det må ikkje vere høy fukt under lagring av egg..

Jeg har mine i vanlig rom med ca. 15 grader.

Fugere godt

Link to comment
Share on other sites

Eggene i rugemaskinen hos meg er på dag 12. Jeg har tenkt på forhånd at denne lesingen skulle bli så morsomt, men jeg ser jo bare en skygge som beveger seg i egget! Jeg forstår ikke en dritt av denne skyggen! Jeg klarer ikke å definere noe av det jeg ser, ser dere noe som dere forstår... og kan forklare meg?

Link to comment
Share on other sites

Tja, det går nok på noe som ligger i genene. Det er sikkert en del av kyllingens utvikling at dette skjer på dette tidspunktet. I enkelte tilfeller snur ikke kyllingen seg, den blir derfor liggende med nebbet i den spisse enden av egget. Det er kritisk, for vi vet at luftlomma dannes i den butte enden, der kyllingen rett før klekking stikker nebbet inn i, før den starter å hakke hull i eggskallet.


Link to comment
Share on other sites

Jeg har forstått det slik at se kan oppbevares i 14 dager. Da bør de oppbevares i en eggkartong med spissen ned, denne kartonger bør vendes litt morgen og kveld ( kan være praktisk i legge en kloss under den ene siden av kartongen, så byttet du over til den andre siden) .

Temperatur er som vin 12-14 grader. Så tror jeg at luftfuktigheten bør være høy, men dette er jeg ikke helt sikker på.

Hvilke egg har du fått?

Takk for svar! 

Vet ærlig talt ikke, tror det er litt salig blanding. Skal spørre bonden i dag :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...