Jump to content

de beste kjøttrasene?


line-math
 Share

Recommended Posts

Er det noen som vet hvilke sunne raser som egner seg best til kjøttproduksjon (kun til eget bruk)? Jeg har tidligere prøvd rir og sussex som jeg trodde skulle være brukbare men som jeg ikke greide å få særlig mye kjøtt på i forhold til størrelse, tok de da de begynnte å gale..

Link to comment
Share on other sites

Oij ja disse har jeg ikke kommet over før, kjøpte rir og sussex for noen år siden for det de skulle være gode eggleggere og ha gode kjøttkvaliteter, mulig jeg ikke fikk fora de riktig for jeg fikk ikke veldig mye kjøtt på de. Åssen er det å få tak i disse du nevner? Er de greie ellers? Kjenner jeg er skeptisk til kamphøns.. skal ha en liten flokk sussex . Men kunne tenke meg noen gode kjøtthøns også, begynner å savne kyllingkjøtt! Og det er ikke sååå lenge siden jeg slutta å kjøpe i butikk.. :-) hehe takk for svar forresten! :-)

Link to comment
Share on other sites

jeg har prøvd lyssussex testet på noe hanekyllinger brukte kylling3 for hadde dem ca 2 måner snitt slakte vekten lå på 1.5 kg men vil si det var ikke og følese fore dem så fort opp. jeg renger med du sluttet kjøpe kyllinger for få en sundter kyllinger. men skal du har kyllingene vekse fort så da får du ikke en sundt kylling. lys sussex er en ganske ny rasesm er brukt til slakte dyr


Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Er igrunnen mest for å ikke bidra til den type produksjon av kyllingkjøtt som råder for kjøpekylling, at jeg ikke vil kjøpe kylling i butikken.. men ser ut som jeg må nøye meg med egghøner i første omgang, plassen tillater bare en flokk foreløpig. Dessuten er det lenge siden jeg har slakta nå, er redd for at jeg ikke greier det lengre,det er jo å ta et liv og det tar jeg ikke lett på. Ikke sånn å forstå at jeg er mot avlivning av dyr, dyr er dyr, men å gjøre det selv er no annet. Merkelig, jeg har slakta ihvertfall 20 haner før, og flere vaktler..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...