Jump to content
Sign in to follow this  
1977kjetil

Ribbe eller flå ender

Recommended Posts

Skal slakte endel moskusender. Hvordan gjør dere det?  Har gjort det ett par ganger men tar lang tid.


 


Tørribber dere når dere ribber dem? har prøvd med å ha dem i vann 65-70 grader med såpe men syntes ikke vannet trekker nok inn?


 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er jo en fæl drittjobb uansett hvordan du ser det hvis den skal ribbes,men blir jo best slakt ut av det så er jo kanskje verdt det hvis dyra ikke er gamle..De er jo lettere og ribbe unge..Når det gjelder vannet skal de duppes lengre en mann ofte tror for og få resultat..Mann slipper jo fjær over hele bruket hvis de er bløyta


Share this post


Link to post
Share on other sites

på gås og and må det være nokså varmt vann husker ikke temp men trur den må være 90 grader ca. må bruke en pinne rote i fjærene for den skal komme inn til huden. men vær ops huden kan bli kokt å da løsnker huden av da er det for varm. på høns så er varm vanne i springen nok.


 


tørr ribbe gås og and er så umulig gjøre. går så vidt på høns blir bruke evighet ribbe hehe


Share this post


Link to post
Share on other sites

Slakta et par ender i dag,unger fra i år så de skulle jo selvfølgelig ribbes..varmet opp vann og satt meg godt til rette,hadde ingen termometer men gjorde vondt i finga så jeg tippa rundt 70 c og satt igang og duppe og litt opp og ned,kjente litt underveis på fjøra og sa meg fornøyd,vinger og rygg gikk fint,men..blei for varmt på brystet så det brant seg,det er no skikkelig dritt.nummer 2 kom og da ble alt perfekt,vannet hadde kjølna og ribbinga blir så mye lettere når du treffer på tempratur og duppetid..Hadde ikke giddi og tørribbet,bruk heller litt tid på og få vannet riktig..Men,kjedelig er det uansett..Gi meg heller en hjort så skal jeg kle ann på 10 min.. :laugh:


Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja.. :) Selges i USA ser jeg. God ide med en sånn, plukker i form av maskin er relativt dyre. Har hatt kontakt med flere produsenter, men vet ikke om markedet i Norge er der.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Men er det mulig for gamebird og ta inn et lite parti for videresalg?Er prisen passe fornuftig tror jeg den hadde fyket ut av butikken din..


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...