Jump to content

Ribbe eller flå ender


1977kjetil
 Share

Recommended Posts

Det er jo en fæl drittjobb uansett hvordan du ser det hvis den skal ribbes,men blir jo best slakt ut av det så er jo kanskje verdt det hvis dyra ikke er gamle..De er jo lettere og ribbe unge..Når det gjelder vannet skal de duppes lengre en mann ofte tror for og få resultat..Mann slipper jo fjær over hele bruket hvis de er bløyta


Link to comment
Share on other sites

på gås og and må det være nokså varmt vann husker ikke temp men trur den må være 90 grader ca. må bruke en pinne rote i fjærene for den skal komme inn til huden. men vær ops huden kan bli kokt å da løsnker huden av da er det for varm. på høns så er varm vanne i springen nok.


 


tørr ribbe gås og and er så umulig gjøre. går så vidt på høns blir bruke evighet ribbe hehe


Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Slakta et par ender i dag,unger fra i år så de skulle jo selvfølgelig ribbes..varmet opp vann og satt meg godt til rette,hadde ingen termometer men gjorde vondt i finga så jeg tippa rundt 70 c og satt igang og duppe og litt opp og ned,kjente litt underveis på fjøra og sa meg fornøyd,vinger og rygg gikk fint,men..blei for varmt på brystet så det brant seg,det er no skikkelig dritt.nummer 2 kom og da ble alt perfekt,vannet hadde kjølna og ribbinga blir så mye lettere når du treffer på tempratur og duppetid..Hadde ikke giddi og tørribbet,bruk heller litt tid på og få vannet riktig..Men,kjedelig er det uansett..Gi meg heller en hjort så skal jeg kle ann på 10 min.. :laugh:


Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...