Jump to content

Hvite italienerhøns med brun silkehane. Hakking og biting.


maalaker
 Share

Recommended Posts

Vi har tatt over fire verpehøns fra en produsent i nærheten. I begynnelsen gikk det greit og etter noen dager ble de tryggere og tryggere på oss, men etter en snau uke begynte de å hakke på hverandre. Dette utviklet seg Veldig hos en av hønene som til slutt begynte å terrorisere de hønene. Den gikk konstant etter de andre hønene og biter de nederst på ryggen. Vi ble anbefalt å anskaffe oss en hane. Vi reiste til en som hadde masse forskjelkig høns og haner. Han sa at silkehanen ville få styr på flokken. Slik ble det ikke. Vi har hatt hanen i en uke nå, men den høna som biter de andre har bare blitt værre. Den jager hanen og de andre hønene rundt i hønsehuset. Hanen gjemmer seg og holder seg mest for seg selv. Nå vi tar bort høna som biter blir det litt bedre. De andre hønene blir mer aktive. Hanen blir også litt mer aktiv, men virker fortsatt veldig usikker. Noen som har noen tips, råd erfaringer???

Link to comment
Share on other sites

Hm...hørtes kjedelig ut. Silkehaner hører vel ikke til de barskeste i høneverdenen akkurat. Er det stor eller liten silkehane du har fått deg ? Jeg ville vel vurdert og gjort halsen til den aggressive høna litt kortere jeg da...hva er hyggelig med og ha en høne som terroriserer alle de andre ? Det hadde ikke jeg tålt i alle fall. Det kan jo være at de trenger litt mer tid på og omstille seg fra eggprodusentlivet, men det spørs jo hvor lenge du vil vente og se.....Det går jo an og sette den sinte høna for seg selv også, og så sette den tilbake etter en ukes tid og se hvordan det går da. Lykke til !


Link to comment
Share on other sites

Det var lurt. Men det er ikke alle haner som er født sjef...så du får se ! Kanskje han kommer seg mens den sinna høna er borte og tar igjen med henne evt når hun kommer tilbake igjen. Jeg ville vel egentlig skaffet meg en stor hane siden du har forholdsvis store høner, men det er ikke alltid det har noe og si heller. Silkehaner er fine i alle fall :azn:  Jeg blei bare litt nysgjerrig...fikk du tak i silkehanen hos en i Gol ?


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...