Jump to content

Luftfuktigheten i Brinsea mini eco !!


Recommended Posts

Hei dere ! Bare et kjapt spørsmål. Jeg driver og ruger for første gang i Brinsea mini eco maskin ! Har ingen luftfuktighetsmåler, men følger bruksanvisninga. Der står det (på engelsk) at det alltid skal være vann i et av de små kammerene i midten av maskinen. Men hvor mye vann ? Fyller opp når jeg ser at det er blitt mindre, er så usikker på om det er bra nok ! Har jo ingenting av display ellerno som viser hvor mye luftfuktigheten er på! Er det noen som har samme maskin ? Har to egg inni der som det er masse liv i forøvrig! :) håper de klarer seg til det siste <3

Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke vann i min Brinsea Eco mini før de siste tre dager. Da fyller jeg opp når det blir tomt. For mye fukt hos høns gjør etter min mening hinnen i egget seigt og vanskelig å kjempe seg ut av. Mange som ruger hønseegg, tørruger og syns de får best resultat med det. 


Link to post
Share on other sites

Men for ordens skyld må jeg også si at jeg gjorde som deg den første gangen, og det gikk helt fint. Da fylte jeg på vann når det nærmet seg tomt i beholderen. Det går sikkert bra. Luftfuktigheten blir vel antagelig det samme om det er lite eller mye vann i beholderen i midten, så lenge det er vann der - vil det bli fukt. 


Link to post
Share on other sites

Hei,


Jeg har brukt Brinsea Eco Mini flere ganger og har veldig god erfaring med følgende:


Jeg fyller opp det ene kammeret når jeg legger eggene i maskin. Så lar jeg dette gradvis dampe vekk og tilsetter ikke mer vann før jeg fyller i begge kamrene de tre siste dagene.


Lykke til !


Link to post
Share on other sites

takk for svar !! Da fyller jeg ikke opp mer vann før de siste dagene. Men når jeg skal fylle opp begge kammerene de tre siste dagene, skal jeg fylle de helt opp ? eller bare opp til den kanten som er merket av. hvis dere skjønner.


 


De er på sin 17 dag idag, så hvis alt går etter planen så klekker de neste uke ! er så spent :D :D


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...