Jump to content
Kjevle

Enslig moskusand

Recommended Posts

Jeg hadde to moskusender, men pga et ublidt møte med en sulten rev den ene natta her har jeg nå bare en igjen. Vil denne kunne gå alene en stund, eller må jeg finne en ny venn til den så fort som mulig? Er en hunn som er ca 4mnd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moskusendene er nok mest fornøyd når de er en liten gjeng. Nå som det er tid for egg og andunger og det hele så burde du vel ha tak i en ny. Jeg har en hvit andrik som er ca halvåret hvis du er interessert. Han bor i Larvik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har flere moskusender, de fleste holder sammen, men en trivdes ikke med de nye vi fikk og flyttet opp til hønene. Der har hun bodd siden. Flyr av og til ned til de andre da hun vil pare seg med hannen, men da blir hun jaget. Mulig hønene er selskap nok for henne, selv om hun jo ikke er en del av deres flokk. Obs: Reven kommer garantert tilbake!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for tilbudet, men er tre timer å kjøre hver vei, så blir i lengste laget. Hva skjer egentlig om den går alene? mistrives de, eller kjeder seg? kan andre dyr enn ender fungere som selskap? Evt kan jeg ha den sammen med andre typer ender, og alikevel få andunger?

 

Ja, det "revesikre" buret er nå revesikkert :) Utrolig hvor lur reven kan være, fant det eneste svake punktet i buret og stakk av med Bernt. Så denne gangen har jeg tatt godt i.

Share this post


Link to post
Share on other sites

moskusender bør helst gå i lag flere, den kan gå med høner men det blir bare i enkelte tilfeller.

du kan ha dem med andre ender, der vil vel komme andunger av dem men av disse igjen er det endel uenighet om dei blir sterile eller ikkje.

så om du ikkje har andre fugler nå,. så prøv og få tak i en eller annen and. følg med på Finn.no pleier dukke opp moskusender ofte der.

eventuelt ta kontakt med nermeste fjærfeklubb. se NRFF.no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har fått tak i en ny moskusand som jeg har hatt i snart en uke, men den er enda veldig redd meg. Den bryr seg ikke før jeg er et par meter unna, men da unngår den meg. Hvis jeg går inn i buret blir den livredd og løper ut så fort den kan hvis den har mulighet. Den var litt redd for forrige eier også, men ikke så ille. Vil den kunne bli helt tam og komme bort til folk den ser som den andre, og hva er det beste jeg kan gjøre for at den skal bli så tam som mulig?

 

Det er en hun på litt over 4mnd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

håndforing og bruk tid hos dem.

når den blir trygg på den du hadde fra før og ser at den er trygg på deg. vil det ikkje ta lang tid før denne også kommer bort og vil ha godsaker. men viktig at du sitter ned og ikkje er så stor og skummel, la anda komme til deg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De har tilgang til mat hele tiden, så de er ikke så interressert i mat når jeg kommer med. Men den jeg hadde fra før pleier komme bort noen ganger uansett. Lar dere de ha tilgang på mat hele tiden, og hva pleier dere gi dem når dere mater dem for hånd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har ikke så lang vei til den nærmeste naboen, og nå ha den nye anda funnet ut at den kan gå opp på verandaen deres. Ikke så gøy å måtte gå å hente den utenfor stuevinduet til naboen et par ganger om dagen. spesielt ikke når de har nok av plass å gå på andre veien. spurte om de hadde gitt den mat, eller hadde mat stående ute, men de hadde ikke det. Har ikke vært noe problem med de andre endene jeg har hatt.

 

Går det ann å lære den at den ikke skal gå opp der så jeg slipper å gjerde de inne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

når jeg skal lære opp eller håndmate. får dei kun mat av meg når jeg er der.

det er ikkje lett og lære dei hvor dei kan gå og ikkje gå. da må nok et lite gjerde til er eg redd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...