Jump to content
Sign in to follow this  
Familieparken

visceralgikt

Recommended Posts

Vihar nylig mistet to høns, den ene var en gammel dansk landhøne født før 2009. Den andre var en produksjonshøne (hvit) som vi reddet etter den var ferdig i produksjon. sistenevnte  kom til oss i 2015 og ble derfor ikke så gammel (skulle avlives etter 50 uker i produksjon). Obduksjon av produksjonshøna viste kreft og også Visceralgikt.

 

Vår veterinær sa visceralgikt skyldes ofte litt proteinrikt for, samt lite A-vitamin.  Nå fores alle høns på "natura verp" økologisk hønsefor, samt litt skjellsand, samt noe brød, kjøtt, salat, frukt osv som stimuli. Og valset havre. Vi har høner i alle aldersgrupper gående sammen, fra 2008 til 2016 fødeår.

Veterinæren anbefalte å gi noe vitamin i form av gulrot (A -vitamin). Er det sånn at vi bare kan raspe gulrot til hønene=? Vil de ha det? eller burde jeg koke? Eller finnes det noe annen form /pulver det går gies i slik at vi greier å i vareta de gamle hønsene våre? Vi har de altså for kos, ikke for så mye produksjon. Ser de gamle trenger også litt ekstra stell, så all tips blir jeg glad for :)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trist at hønene dør, men det er jo en del av livet...

Mine høns spiser raspet gullerot, men kokt, eller rå er det dårligere med. Jeg ville raspet den på tvers, slik at hver og en av bitene blir kortest mulig, og lettest mulig å spise(dersom man rasper gullerøtter på skrå blir hver avraspet bit lengre)

Her er det vel bare å prøve seg frem antar jeg.

Lykke til.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...