Jump to content
torilo

Indiske løpeender

Recommended Posts

Jeg er nybegynner. Har kjøpt 12 egg av indiske løpeender og rugemaskin av merke Brinsea Maxi II Ex. Bruksanvisningen er bra på forklaring hvordan man stiller den inn, men fryktelig dårlig på hva den bør stilles inn på. Ok på temperatur og fuktighet, men er veldig usikker på hva jeg skal gjøre med følgende:

Vending: har satt på 10 sec, men lurer på hva jeg bør stille inn på når det gjelder intervall? Maskinen er innstilt på 45 min i utgangspunktet. Eggselger har anbefalt 2g/døgn. Hva bør jeg stille maskinen inn på?

Cooling/lufting: Har fått anbefalt å lufte, med etterfølgende dusjing 5-15 min daglig fra dag 7. Kan dette gjøres med innstilling av cooling, og i så fall hvordan? Eller er det greit å bare åpne lufteventilen 15 min pr dag? Er det nødvendig med dusjing etterpå når det er automatisk fuktighetskontroll (innstil på 55% RH)

Forvirret og håper på tips og råd fra noen med litt mer erfaring.

Toril

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,  2 ganger pr døgn er vel kun ved manuell vending. Følg det rugemaskinen er innstilt på. Dusjing? Hvorfor skal du dusje eggene? De skal IKKE dusjes. På denne modellen er det automatisk fukting, den sørger for at det blir riktig fukt til eggene.

Jo, lufteventilen kan stå på ca halv åpning gjennom rugeperioden. Ønsker du høyere fukt i maskinen på slutten kan du stenge litt mere. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...