Jump to content
Sign in to follow this  
NTF

Åmot

Recommended Posts

Jeg bor da i Åmot (Modum). Jeg er ganske ny innenfor hønsehobby, men har hatt høner og ender i 4 år nå.

Det hele startet med at min søster skulle bo litt med oss en sommer, så hun tok med seg sine 3 ender hun var så glad i. Jeg syns det var litt rart at det gikk ann å bli glad i ender liksom, men syns det var veldig morro da. :)

Det blei jo sånn at endene ble igjen her på småbruket etter at min søster flyttet. Jeg hadde da blitt bitt av basillen og blitt glad i disse moskusendene..hehe

Plutselig så hadde vi forskjellige typer ender i hagen. hihi

Så det tok ikke så lang tid før vi ble nysgjerrig på høner da. Så vi kjøpte en hane og ei høne (orpington) av ett koselig par i Svelvik som driver oppdrett av mange flotte fugler.. Men vi fant jo fort ut at vi ville kanskje ha ett par høner til i den lille flokken, så vi kjøpte noen kyllinger. Men med vår flaks så fikk vi bare ei høne av 6 mulige, resten haner. jaja.. :D hanene fikk vi gitt bort og da satt vi igjen med 1 hane og 2 tupper.

Når hanen ble litt eldre begynte han å bli en liten hissigpropp. Ingen kunne nærme seg dem lengre uten at hanefar kom flaksene på deg. Siden vi har mye besøk av barn så fant vi ut at vi ikke kunne ha han her. Så etter dette har vi bare hatt 2 høner.

Vi har sett på mange forskjellige høneraser, men det er en rase som jeg har forelsket meg helt i, det er Brahma. Utrolig pene :smiley: Så nå har vi endelig bestemt oss og har nylig kjøpt oss 5 stk på 7 uker. Det skal bli 4 tupper og en hane. :smiley:

Så da har vi 5 Brahmaer og 2 orpington tupper.

Vi har også noen ender, men dem skal flytte nå til høsten da vi har bestemt oss for å kun ha høner :)

Er jo litt rart det også da, man blir jo veldig glad i endene sine :) Men dem skal flytte til en som driver med ender og har en flott andedam. Så trur dem kommer til å kose seg :) :)

Det er så koselig å ta med seg kaffekoppen ut å bare sitte å se på fuglene våre :) Det er en utrolig morsom og koslig hobby. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...