Jump to content
Sign in to follow this  
Majaelise

Rugeegg

Recommended Posts

Jeg har mottatt postegg fra flere ulike steder. Disse kyllingene virker å ha en mye tyngre vei ut av egget. Av alle posteggene jeg har forsøkt å ruge, så er det mange kyllinger som bruker lang tid ut av egget, eventuelt aldri kommer seg ut. Det er altså ikke antallet befruktede egg som har vært problemet, men antallet fødte kyllinger. De er også vanskeligere å fostre opp, muligens kan det sees i sammenheng med den tunge veien ut av skallet? Én gang fikk jeg eggene dagen etter de ble sendt, og fikk et veldig bra klekkeresultat. Allikevel var ikke disse like kjappe ut av skallet som hjemmekyllingene mine.

Når jeg bruker egne egg, så er det et lite tidsrom (få timer) hvor langt på vei de fleste klekker. Og det går så fort fra jeg ser et hull til kyllingen er ute. Det er først med hjemmeegg jeg har opplevd denne "popcorneffekten" jeg har skjønt man kan oppleve da man ruger ut vaktler. 

Selvsagt ingen overraskelse at det går bedre med hjemmeegg, men jeg tenkte at det gjerne var at eggene aldri utviklet seg til kyllinger som var problemet, ikke at de ble vanskeligere å klekke.

Hvilke erfaringer har dere med postegg vs. hjemmeegg? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...