Jump to content
Roberto&co

avklukking

Recommended Posts

Hei!

Vi har en høne som har vært klukk i nesten 2 mnd. Vi skal ikke ha kyllinger og har prøvd å avklukke henne ved å løfte henne ut av rugekassen hver dag. Hun ligger ikke på noen egg, så det kommer ikke kyllinger. Men hun bare ligger og ligger inne i rugekassen. Noen som har noen andre avklukking tips enn å løfte ut av rugekassen hver dag? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

har du mulighet ha den hønsa som er klukk en annen plass sånn den ikke kommer seg inn eller må du la dem andre være inne. fra 1 til 3 dager må du kanskje gjøre sånn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke alltid like lett å avklukke ei høne! Det jeg pleier å gjøre er å sette høna i et hundebur av netting med bare mat og vann. Når hun ikke har noen lun plass å ruge slutter hun fort etter en dag eller to. Har funket hver gang :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar!

Hva har man som underlag i hundeburet? Og hvor setter man hundeburet, inne..?   -Nei det er virkelig ikke lett å avklukke en høne. Høna vår begynner å bli tynn også, etter å ha ligget klukk så lenge..:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har buret i garasjen og bare nettingbunn. Siden den gjerne vill ha en mørk og lun plass å ligge, må man da gi den det motsatte. I garasjen blir det litt rekk og kaldt om natta så det blir "utrivelig" for høna. Har hørt at noen putter høna i en striesekk over natta og at dette er effektivt, men tror ikke dette er noe jeg ville gjort. Gi den gjerne litt mais eller andre godsaker mens den er der siden den begynner å bli tynn. 

Lykke til! :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...