Jump to content

Hvordan starter man, igjen?


Recommended Posts

Heisann!

Av ulike årsaker, om det det er meg selv eller datamaskinen sin feil er usikkert, måtte jeg lage en by bruker igår. Jeg mener jeg logget meg inn her for første gang for rundt 10 år siden, som en liten gutt på 11 år. Brukeren har vert mer eller mindre inaktiv de siste årene, så jeg vet ikke hva som har skjedd med den. Ny bruker har jeg hvertfall laget, og er mer eller mindre fast bestemt for å bli.

Jeg kan jo kanskje presentere meg? Mitt navn er Benjamin, folkeregistert i Hardanger og jobber innen helsesektoren. Har flyttet endel på meg for tiden, både til Voss hvor jeg har tatt naturbruk på videregående og Bergen hvor jeg har stasjonert meg de neste to årene for å fullføre en bachelor i sykepleie.

Jeg husker jeg hadde høner som 5 åring, da vi var boende på Gaupås i Bergen. Disse fikk vi av en barnehage på Trengereid, men det siste de så var en sulten vårrev som vi dessverre ikke fikk slutt på. Jeg har i årene mellom en ti og seksten års alder ønsket å igjenskaffe flere fugler, men av ulike årsaker har det aldri skjedd.

Jeg har ikke anledning til å anskaffe noen fugler per dags dato, ei heller før noen år, men jeg tenkte det kunne være greit å planlegge eller sjekke litt rundt før jeg eventuelt bestemmer meg for hva jeg ønsker å ha. Jeg ser for meg, av praktiske og tidsbesparende årsaker, at jeg anskaffer et stabilt lekehus til å starte med. Ser MAXBO har ulike lekehus, som jeg finner veldig tilfredstillende. Lekehuset "Terje" har en størrelse på 4,6 kvadratmeter inkludert en liten balkong. Ser for meg at dette huset skal stå i en allerede inngjæret plass, hvor jeg tar hensyn til både rovfugler og andre predatorer. Jeg undres om selve lekehuset muligens har en innvendig størrelse på rundt en 4 kvadratmeter.

Dette skal i hovedsak brukes til høner. Ser for meg andre fugler i fremtiden, men i separate byggverk.

Jeg har også gjort meg noen enkle tanker i forhold til eventuelle raser jeg har lyst på, og er veldig glad for at Safaritil1000 er tilbake! Jeg planlegger ikke oppdrett eller avl av noen spesielle raser, men noen stødige fugler som tåler godt Vestlandsvær. Maran virker som et godt alternativ, også fordi eggfargen er nydelig, samtidig som den er veldig vakker i tverrspritet variant.

Men ellers er jeg helt i begynner-fasen av hva jeg hadde endel kunnskap på før. Jeg har endel bøker både på norsk og engelsk, men det er vanskelig å bli klok på dem. Engelske bøker, eller hønsehold generelt, virker som veldig annerledes enn hva jeg kan bedrive på Vestlandet.

Hva trenger man, og hvordan skal man enkelt innrede et slikt hønsehus?

Hvor mange fugler kan man få plass til, slik at de lever komfortabelt, på et slikt lekehus?

Er det slik at sponunderlag er det beste, og hvor ofte bør det skiftes?

Trenger man isolasjon, eller vil en varmeovn fungere bra nok? Og hvordan er brannsikkerhet med varmeovn og støv, regner med at spon vil støve.

Håper på en god dialog med flere av dere, og søker videre råd og tips! Gjerne fra folk som driver med Maraner, Italienere, Jærhøns, Legbar eller andre raser i dette sortimentet.

God ettermiddag videre!

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Hvor mange høner man man eventuelt ha på en slik plass, rundt 4 kvadrat?
Hvordan bør det innredes på en prossesjonell måte som både fungerer, og ser bra ut! Hva tenker dere om isolasjon og varme, maling på vegger som er vaskbar og så videre.

Hvilke raser er godt hardføre, legger godt med egg og som godt kan brukes til "andre formål"?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...