Jump to content

Recommended Posts

Hei!

Det har skjedd noe rart med fjærdrakten på en av hønene våre! Eller med fjærene på hodet og føttene. Først trodde jeg hønen kanskje mytet, men ettersom jeg har hatt en mytende høne her før, ser jeg stor forskjell. Det er akkurat som om hønen bare har "fjærrøtter" på hodet og føttene, ikke ordentlig fjær...Vet ikke om det var helt forståelig, men var ikke så lett å forklare... Håper noen kan svare på dette, er litt bekymret.. Hønen er aktiv i allmenntilstanden, hun spiser og løper rundt med de andre hønene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei igjen...

Flere rare symptomer har oppstått i hønseflokken nå. En av hønene som vanligvis pleier å ha lang stjert er nå uten stjert. Stjerten er "borte". Det ligger fjær over hele gulvet inne i hønsehuset og litt i hønsegården fra denne hønen. Myter den? Trodde ikke mytende høner mistet fjær så fort, på en dag… En annen ting er at to av hønene har begynt å strekke på halsen og åpne nebbet som i et stort gjesp. Dette gjør de flere ganger etter hverandre? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Har akkurat de samme symptomene på noen av hønene min. De gjesper og strekker hals, men jeg aner ikke hva det kan være. Ellers er de i god form. 

Når det kommer til mytingen synes jeg ikke det høres ut som det er tilfelle siden den har mistet stjerten så fort. ingen av mine høner har mistet fjærene så fort. Får håpe det er noen her på forumet som kan gi deg bedre svar :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for svar!

Jeg legger til noen bilder av den sist nevnte hønen. Synes ikke det ser helt bra ut:(IMG_4531.thumb.JPG.cf8e65ebc858ba67bff25c4256937fa9.JPGIMG_4533.thumb.JPG.c02328515ace573db96edc3c1e8024ed.JPG        

IMG_4528.thumb.jpg.8793d01748aa9e32b07f904f94296574.jpg det siste bildet er nærbilde av huden under vingen nærmere leggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siste bildet er vell bare fjær som ikke har vokst ut enda så det tror jeg ikke du skal tenke på. Min erfaring er værtfall at høns kan ha ulikt mytemønster, men også hvor fort de myter er individuelt. Du får bare følge med og se om den skifter ut andre fjær også. I så fall er det nok bare myting selv om jeg synes den kanskje mista stjerten litt fort? 

Lykke til! :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...