Gå til innhold
Rypa

Vaktel som ruger

Recommended Posts

Jeg har lest her inne at det skjer av og til. 

Nå har høna ruget i tre dager. Får henne ikke av eggene. Jeg håper hun klarer det. De andre vaktlene får gå ute i utegården. Hun har lekehytta i fred. En varmelampe er montert. Det er fremdeles få varmegrader om natta på østlandet. Vurderer å kjøpe et overvåknings kamera så jeg ikke trenger å forstyrre mer en nødvendig. Jeg fikk vaktlene i oktober så jeg er rimelig fersk på dette. Krysser fingre for at dette går bra. Har en kochin høne som jeg prøver å få klukk som reserveløsning. Har lagt 6 golfballer i verpekassa hennes. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

Nå har hun ligget i 9 dager. Det er så gøy. Jeg blir helt hønemor selv. Web camer er montert. Nå har vi vårt eget sakte tv hjemme. 

Silkehøna har også lagt seg klukk og backupp hvis alt skjærer seg. Hun ruger på tre egne egg og 6 golfballer. 🤣

Dk høna gidder ikke ruge og nyter friheten i hagen. Vi hadde en tredje høne også men hun sa plutselig kykkelyky i vinter og ble hane. En strek i planene for vi bor i byen. Hønsehuset ble lydisolert i en fei. Jeg holder på å lage hønsegård men tørr ikke snekre mens vaktelhøna ruger så her får hønene herje i det fri en drøy uke til. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
11 timer siden, admin skrev:

Flott! Det var artig. 😮 Hvordan gikk det med de tre siste? Kyllingene hun klekte blir sannsynligvis gode rugere og, dersom det ble noen hunner av de da.

6 til sammen. Dyktig mamma. 

Fant en tilsynelatende død utenfor buret da jeg sto opp i dag tidlig. Den hadde rotet seg ut gjennom et mikroskopisk hull. Den var kald og urørlig. Holdt den under varmelampa i 5 min og plutselig peip den. Nå er den i full sving. Har tettet hullet. Mamma vaktel viser dem hva de skal spise. Melormer har gått ned på høy kant. Dette er så gøy. 

Må reise vekk noen dager. Nå er de overlatt til seg selv. Gruer meg. Heldigvis har de en mamma. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei nå tror jeg dattera har lagt seg klukk. Har ligget på 15 egg i tre dager. Moren døde dessverre. Hun fikk bumblefott og vi oppererte. Foten begynte å bli bra men antibiotikaen ble for sterk. Jeg tror hun døde av diare. Ikke lett å få kyndig vetrenærhjelp og finne riktige doseringer. Jeg har lært mye av dette. 

Men stor glede er det at neste generasjon vil ligge på egg. Jeg håper dette går bra. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg måtte stå opp i natt. Det er ikke sommer lenger og det styrtregner. Varmelampa måtte monteres. Tok ikke lang tid før første kylling kom frem. På en time kom det hele 7 stykker. Det er fullt under høna. Hører det klikker inne i de andre eggene. Ikke lenge før det spretter ut flere. Tror ungene mine puttet noen egg under høna på rugedag 2. Håper hun ligger løpet ut. 

749A9D3A-FBC6-41EA-8341-19717D7A30BD.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Litt av et styr. Utfordringen er at høna har lagt seg klukk ute. Det er ikke bare bare og montere elektriske lamper i regn. Fikk lagt over plastikk. Håper det elektriske holder. Når klekkingen er over flytter jeg gjengen inn i lekehuset. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den 15.9.2018 at 10.15, admin skrev:

Hvordan går det med de? Ja, fukt er ikke bra for nyklekte kyllinger, spesielt så små som vaktelkyllinger.

Jeg måtte flytte dem inn. Jeg skulle reise bort en uke og kunne ikke vente lenger. Det var fire egg som lå igjen. Jeg har en bekjent som hadde egg på gang i en rugemaskin. Det ble min løsning. Og jammen kom det ikke en liten til ut mens jeg var borte. Den er nå gjennforent med mor som ikke hadde noe imot å få en ekstra unge. 8 små tasser piler rundt og sover under mor. 

53F1CA9E-B5AA-4258-999F-FD67C911FC99.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan nå poste og registrere deg senere. Dersom du har en konto, logg inn nå for å poste med din konto.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...